Nie przekonala mnie obrona mlodych na pustyni z Tuco w roli sedziego. Ta przemowa nie byla zbyt blyskotliwa jak dla mnie, nie sadze zeby ich wybronila w takim momencie. Ale mozecie sie ze mna nie zgodzic, pozwalam :p
Mam wrazenie ze serial rozkreca sie odrobine zbyt wolno (jesli to maja byc tylko 2 sezony), brakuje mi tutaj jakichs konkretnych decyzji McGilla ktore nioslyby ze soba jakies powazne konsekwencje, nie wykluczam ze to sie zmieni w kolejnych odcinkach. Zgadzam sie ze serial moze nie przemawiac do ludzi ktorzy nie widzieli BB, inna sprawa ze tacy powinni w ogole sie tu nie pjawiac tylko zaczac BB. Poczatek tylka nie urywa, pozwala momentami na ukradkowe ziewniecie ale tylko momentami i wszyscy wiemy ze sie rozkreci.
1. Właśnie ta scena była BARDZO przekonująca. Po pierwsze: Tuco nie jest przedstawicielem inteligentnej części społeczeństwa, a takich zawsze można podejść sposobem. Tym bardziej dało się negocjować, że uprzednio (jak można się domyślić) nie wciągnął kreski, więc nie był w swoim typowym narkotycznym, agresywnym szale. Po drugie: Jimmy zrobił na Nacho wrażenie, w takiej sytuacji bezczelnie klepał jadaczką, próbując ugrać najkorzystniejszy układ - więc mądrzejszy z braci uznał, że chłopaczyna jeszcze się przyda, co potwierdziła późniejsza wizyta Nacho u Jimmiego.
2. To jest serial o Jimmym/Saulu (zwał jak zwał). Więc musimy tę postać poznać, zrozumieć jego motywy działania, dylematy moralne i dowiedzieć się, w jaki sposób został Saulem Goodmanem. Moim zdaniem rozkręca się w odpowiednim tempie, tym bardziej, że wcale nie ma stagnacji, ciągle coś się dzieje (sytuacja z Tuco, z Kettlemanami...).
1 Była BARDZO przekonująca TWOIM ZDANIEM. Ja mam odmienne. Malo inteligentny bandyta to taki który częściej działa niż myśli, w tym przypadku przełożyłoby się to na kolejne zagadkowe zwłoki odnalezione po latach na pustyni, zwłoki pozbawione palców.
2 To może być nawet serial o Tomaszu Terlikowskim ale ma być ciekawy, dialogi powinny być dopracowane (jak na razie nie ma porównania do BB), powinien skupiać moją uwagę i wywoływać jakieś emocje. Tego wszystkiego tutaj brakuje. Oczywiście nie jest fatalny, nie mówię tego ale nie polecałbym go osobie która nie widziała Breaking Bad. Poza tym wciąz mam nadzieję że się rozkręci.
Tuco to sadysta i po rozgryzieniu go wystarczyło podsuwać mu takie obrazy, które usatysfakcjonowałyby go w przypadku zadania rudym idiotom adekwatnego bólu i cierpienia.
Pierwsze dwa zdania. Teraz już się nie dziwię że nie dałeś ostrzeżenia, bo nie wiesz co to lanie.
Nie napisałem prawie nic na temat wydarzeń z odcinków tego serialu, najwyraźniej dla Ciebie wszystko jest spojlerem, więc wiń głównie siebie, za to że włazisz do takiego wątku.
Głównych wydarzeń? Super interpretacja. Akurat ten serial jest złożony z takich szczegółów, i jednym z nich była akcja na pustyni (zresztą kwintesencja tego odcinka) i wypstrykałeś mi połowę zabawy!! A wątek jest widoczny na forum głównym, jak byk stoi, wiec goń się ze swoimi poradami. Takich użytkowników powinno się banować, bo nie dość że psujesz zabawę to nie widzisz swojego przewinienia.
Zapewne chodziło o pustynie, nie spodziewałeś się jej w serialu a ja odebrałem ci całe to zaskoczenie. Nie dość że się czepiasz drobiazgów to jeszcze jesteś niekulturalny. Wydaje mi się że dalsza dyskusja nie ma sensu.
Hola hola, ja napisałem pierwszy wpis "Kurcze może jakieś ostrzeżenie o spoilerze!!!!" czy to jest najazd? Nie pierwszy zrobiłem z siebie kretyna osobistą wycieczką "ogarnij się człowieku" :) Każdy widzi jak jest. Twoje "włazisz do takiego wątku" już wytłumaczyłem, czy mam zrobić Ci screena udowadniającego że nie trzeba wchodzić do wątku żeby przeczytać Twoje bzdurne wypaplanie części fabuły (kluczowej jak podkreślam). Według definicji spoilera nie ma dopóki dany sezon, lub cały serial się nie zakończy więc masz rację, nie był to spoiler tylko zwykłe paplanie, trzeba było od razu cały odcinek opisać :) Podtrzymuje swoje zdanie, takich użytkowników tej strony jak Ty należy uczyć jak nie psuć innym zabawy. Mam nadzieje że ta dyskusja dotrze do Ciebie i nie popełnisz takiego błędu....teraz dalsza dyskusja nie ma sensu i ją kończę.
Po jaką cholerę wchodzisz tu przed obejrzeniem serialu, ja tego nie robię po kilku masakrycznych spojlerach i od tej pory jestem szczęśliwy.
Super, czyli po ostatnim odcinku BB mogę sobie wejść i skomentować pierwszy odcinek, dołączyć do wartkiej dyskusji zakończonej 3 lata temu? Jeśli tak do życia będziesz podchodził, nie robił czegoś bo inni robią coś co Ci nie pasuje, to nic nie osiągniesz - to taka wujek dobra rada :) Nie chcę robić osobistych najazdów, ale czy Ty tak na serio czy trollujesz? Zasada jest prosta, opisujesz fabułę kluczowy wątek jego część podczas trwania serialu robisz ostrzeżenie. Przecież wystarczy spojrzeć na inne wpisy na tej stronie!!! Jest tytuł odcinka i ostrzeżenie - można? Jak niskie iq trzeba mieć żeby nie pojąc tej prostej zasady? (tutaj nie do Ciebie, tylko do komarrek27) i tym ostatnim pytaniem wyjasniam własnie dlaczego kończę dyskusję, za stary jestem żeby walczyć z głupotą, powinno być zgłoszenie użytkownika, żółta kartka a za następny spoil wyjazd :) Pozdro
Ja ci tylko mówię jak jest i co zrobić, żeby w ogóle nie natknąć się na spojler. Wiem że są zasady ale wielu ich nie przestrzega. Powiem inaczej - poddałem się i nie wchodze na filmweb na dany serial który zaczałem oglądać jeśli powstał parę lat temu dopóki nie dobrnę do bieżącego odcinka.
Nie ja popełniam tu błąd. Wystarczy spojrzeć na stronę serialu, tytuł odcinka i ostrzeżenie, ale to robią ludzie, którzy szanują innych i mają kapkę oleju w głowie. Nie wyobrażam sobie żebym np po 4 latach komentował pierwsze odcinki BB, bo po portalu szwędają się trolle :) Po prostu trzeba zgłosić nadużycie i to czynię.
Ty masz chyba jakieś problemy z własnym ego. Sugeruję wizytę u psychologa. Mówię to bardzo poważnie.
Komarek, tak jak juz ktos wcsesniej napisal, tuco nie jest zbyt inteligentny, ale wazniejsze jest to ze Tuco to świr. Mając tę wiedzę wydaje mi sie że ta przemowa taka zła nie byla.
Tuco nie jest jeszcze tutaj tak szalony jak był w BB, więc to, że dal sie przekonać i traktował Saula troche jako pociesznego idiotę, jest całkiem możliwe :) Odnosze wrażenie, że i tak by ich nie zabił.
Tak czy inaczej ta scena mogła być dużo, dużo lepsza w moim odczuciu. Troszkę brakuje mi tej świadomości (jaką miałem oglądając BB) że twórcy zaplanowali każdą sekundę danego odcinka. Za to piąty odcinek podobał mi się, więcej emocji, takiego zwykłego życiowego dramatyzmu i kupiłem to.