PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=697645}

Zadzwoń do Saula

Better Call Saul
2015 - 2022
8,4 88 tys. ocen
8,4 10 1 87723
8,9 40 krytyków
Zadzwoń do Saula
powrót do forum serialu Zadzwoń do Saula
ocenił(a) serial na 7
cervantes006

Uwielbiam pomysły Saula :D Opcja z bilboardem cudowna..

amywonderland

Facet mnie zadziwia swoją pomysłowością. Dobry przykład, że w życiu trzeba szczęściu trochę pomóc :P

ocenił(a) serial na 10
cervantes006

Coś mi właśnie śmierdziało z tą akcją :D Gdzie Saul by się rzucił na pomoc. Żeby pomógł leżącemu to nie wątpię, ale wspinanie się na wieżę...

ocenił(a) serial na 9
cervantes006

Odcinek świetny, wisienką na szczycie tortu była ekspedycja Chucka po gazetę w kosmicznym kocyku :D

ocenił(a) serial na 8
gantzerek

Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego Saul musi się uziemiać wchodząc do domu Chucka? Oczywiście ma to związek z elektrycznością ale nie rozumiem dlaczego.
Co do serialu ocenę wystawie dopiero po pierwszym sezonie ale pierwsze 4 odcinki podobają mi się bardziej niż BB.

ocenił(a) serial na 8
penbreaker

Ja w ogóle nie rozumiem wątku z Chuck'iem. Kim on jest dla niego, czemu Saul w ogóle go odwiedza? Jeśli było to wyjaśnione w poprzednich odcinkach, to prosiłbym o przypomnienie. :)

ocenił(a) serial na 10
bimberro

To jego starszy brat.

ocenił(a) serial na 8
ElRio

A mógłby ktoś wyjaśnić dlaczego tak nie lubi żadnej elektryczności i chodz w tej folii? Bo zauważyłem, że w jego domu nie ma światła elektrycznego. Zegarek, telefon i klucze Saul, o przepraszam, Jimmy chowa w skrzyneczce. I jeszcze pytanie. O co chodzi z wsypywaniem lodu do pojemnika w domu jego brata.

Qissiel

Wsypuje lód do przenośnej lodówki. Chuck nie korzysta z normalnej.

Qissiel

Uważam, że Chuck cierpi na jakąś chorobę psychiczną która objawia się lękiem przed elektrycznością i wychodzeniem na dwór. Zresztą powtarzał do Saul'a, że wydobrzeje / wyzdrowieje. Co do lodówki to też może być kwestia zadłużenia Chucka i niepłacenia rachunków m.in za prąd. Generalnie serial super :)

ocenił(a) serial na 10
czarna_wdowa

Nie- Chuck nie znosi elektryczności w każdej formie, dlatego nie może mieć żadnych urządzeń działających na prąd. W tym normalnej lodówki.

ocenił(a) serial na 9
cervantes006

Wyprawa Chucka była super. Akcja z bilboardem taka sobie.

cervantes006

Scena z bilbordem naciągana, Saul podnoszący 100 kilowego faceta koniuszkami palców. Poza tym Saul biegł jakby się paliło a facet unosił się na bezpiecznej linie na której mógł się sam podciągnąc.

ocenił(a) serial na 7
spinor

No i właśnie podejrzewam, że taki był zamysł. Sama postać Saula jest przerysowana i czasem komiczna, więc ta akcja idealnie do niego pasuje :)

użytkownik usunięty
spinor

Przeciez cala akcja z billboardem byla ustawiona przez Saula. On to zaplanowal zeby zdobyc rozglos.

ocenił(a) serial na 9
spinor

nie masz w ogóle racji, najważniejszą rzeczą jest czas podczas swobodnego zwisu na takich szelkach w razie wypadku. szelki pod wpływem ciężaru ciała zaciskają tętnice udowe, a o podciągnięciu się na nich to nawet nie ma sensu dyskutować... może z 2% osób by dało rade.

ocenił(a) serial na 9
iIxXxIi

Pracowałeś kiedyś w takich szelkach?

ocenił(a) serial na 9
Schizotto

można powiedzieć, że nacodzień mam z nimi styczność

ocenił(a) serial na 9
iIxXxIi

To masz dziwne szelki, albo zakładaj je prawidłowo ;)

ocenił(a) serial na 9
Schizotto

szelki mogą być bardzo niebezpieczne, może Cię zaskoczę ale źle założone w razie wypadku potrafią Ci nawet jaja obciąć (niekiedy na BHP puszczają ten filmik) i uwierz mi wiem co pisze

ocenił(a) serial na 8
cervantes006

1) 'S all good, man --> banan :D

2) Serial podobał mi się od początku, ale dopiero w tym odcinku z radością stwierdziłem że da się w nim wyczuć odrębny od BB klimat, wreszcie "zaśmierdziało oryginalnością" że tak powiem :P

rozkminator

Prawda. Coś czuję, że po jego zakończeniu jeszcze raz będę musiał obejrzeć BB, tym razem pod kątem Saula (którego przed BCS uważałem za postać ciekawą i zabawną ale nie spodziewałem się, że aż tak bardzo mi zaimponuje).

ocenił(a) serial na 8
cervantes006

Ja jestem świeżo po, bo rerun BB zakończyłem z tydzień przed premierą BCS - oglądałem drugi raz i tym razem zamiast na Waltera, bardziej zwróciłem uwagę na pozostałe postacie. Dzięki temu np. cieszę się strasznie że Mike jest w BCS, bo zawsze było mi go "za mało" :)

rozkminator

Bardzo sie cieszę, ze twórcy zdecydowali sie na spin off, bede mógł sobie po zakończeniu bcs obejrzeć bb, Saul zawsze mnie smieszyl w bb tu jest nieinaczej ;), czekam aż wkoncu postać Mike'a zacznie sie rozwijać, licze też na gusta o, jego historia też jest pelna tajemnic.

ocenił(a) serial na 8
cervantes006

Moim zdaniem troche nudny byl ten odcinek :/

ocenił(a) serial na 8
cervantes006

Coraz więcej wątków, bardzo dobrze że BCS nie próbuje być podróbką BB ale wytworzył zupełnie inną konwencję i styl opowiadania. Ale czuć klimat BB te pustynie, lejący się z nieba żar

ocenił(a) serial na 10
cervantes006

Ważną stroną scenariusza są zwroty akcji, a po tym odcinku stwierdzam, że robią się nieco przewidywalne. Pierwsza scena i scena z bilbordem mają takie samo zakończenie jak "wypadek" z udziałem tych braci na deskorolkach.