PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=697645}

Zadzwoń do Saula

Better Call Saul
2015 - 2022
8,4 87 tys. ocen
8,4 10 1 87019
8,7 32 krytyków
Zadzwoń do Saula
powrót do forum serialu Zadzwoń do Saula

s02e08 "Fifi"

ocenił(a) serial na 10

Cholera Jimmie, Ty pieprzony geniuszu zła! Akcja z cyferkami to mistrzostwo świata! I cóż za poświęcenie dla kobiety. Szkoda tylko, że to zakończy się fiaskiem. Szkoda mi trochę Kim ale podjęła pochopną decyzję i nie wychodzi jej udawanie kogoś innego. Niby fajna gadka z garniturem na spotkaniu z Mesa Verde ale wg mnie to nie jest to. Nigdy nie była, nie jest i nie będzie częścią Slippin Jimmiego. Sorry Kim ale jesteś stworzona do bycia sztywną Kim pod butem królowej lodu - Howarda.

Chuck, Ty frajerze! Nie do opisania jest moja wściekłość jak to się Chuck przemógł, żeby podstawić nogę bratu! I to urocze omdlenie po całym zajściu. Żebyś tak skisnął od stężenia prądu we krwi! (btw zauważyliście, że w pewnym momencie scena w sali konferencyjnej była kręcona sponad stołu tak, że na pierwszym planie widać było lampki?)

Normalnie puchnę ze śmiechu za każdym razem kiedy Jimmie kręci jakiegoś wała w stylu dziadka weterana. I to pytanie do tych młodych przygłupów:" No dziadek na pewno wam opowiadał jakieś historie?"Tak, głownie o bombach, o bombach i o wojnie" :D

Odchodząc trochę od tematu a powracając do poprzedniego odcinka, moze mi ktoś powiedzieć czemu Mike jest takim totalnym ignorantem w stosunku do Saula? Ta scena przy windzie, kidy to Saul mówi, że zna Tuco mnie trochę zaskoczyła. Ja rozumiem rozbieżność charakterów i lekko irytujący styl bycia Jimmiego no ale tego, że zjednywać sobie ludzi potrafi odmówić mu nie można a Mike jest w stosunku do niego mega burakiem.

ocenił(a) serial na 7
boogie_woogie

Dobre pytanie, czemu Chuck zachorował i co się stało z jego żoną ? Może to wyjaśnią. Jak sam powiedział, prawo to dla niego świętość, więc taki Jimmy jest po prostu niegodny się tym zajmować. A że jeszcze sukcesy odnosi - to trzeba interweniować i pokazać mu gdzie jego miejsce. Dobry Chuck pozwoli mu myć podłogi w swojej firmie

ocenił(a) serial na 10
mateusztt

Tzn, pewnie każdy z nas ma trochę racji.
Oczywistym jest, że Chuck zazdrości Jimmy'emu na wielu polach. W końcu znajduje sobie swoje gniazdko, dziedzinę, w której rządzi, a tu zjawia się w niej ten brat i zaczyna mącić.
Co za tym idzie to wizerunek Chucka - jak to, że jest spokrewniony z jakim "byle kim" jak Jimmy.
Chucka najgorszy koszmar to Saul Goodman ale pod nazwiskiem McGill :D
I myślę, że Chuck w jakimś sposób identyfikuje się z HHM (w końcu jego nazwisko jest w nazwie), więc i o wizerunek tej firmy musi dbać. Chuck to HHM.
Można się uprzeć, że "choroba" robi z niego w pewien sposób ekscentryka i go wyróżnia :D

ocenił(a) serial na 8
Kasiek_haz

Tak, każdy z nas ma rację. To przecież hańba, żeby jakiś Slippin' Jimmy szkodził wizerunkowi HHM i bałamucił porządnych i świetnie rokujących pracowników firmy.
Z tym, że przypuszczam, że jakby chodziło o kogoś innego, Chuck byłby zbyt zajęty chorobą, żeby ratować wizerunek firmy, czy tam pilnować interesów i obarczyłby tym wszystkim Howarda. Ewentualnie jakby próbował pomóc, to pewnie jedynie w formie pracy zdalnej.

No ciekawe jaka będzie reakcja Chucka na narodziny Saula? Będzie oglądał reklamy, objadając się popcornem i popijając coca-colę, czy jednak przełączy się na inny kanał. O tym dowiemy się już w najbliższych latach :)

ocenił(a) serial na 8
mateusztt

A jakiż ten Chuck byłby dumny z brata, który szoruje mu w firmie podłogi! A Jimmy powinien go za taką szansę całować po rękach i kupić dobrego whiskacza i czekoladki :)

ocenił(a) serial na 8
mateusztt

Howard jest taki uległy Chuckowi bo jest drugim partnerem firmy. Jak wejdzie z nim w konflikt, to Chuck powie ok dzielimy firmę i zrobi cash out na jakieś ubermiliony. Poniekad od tego zaczynało się BCS, że Saul chce zrobić cash out chucka z HHM.

ocenił(a) serial na 10
gwiazdeczkam3

Prze4czytajcie pierwsze litery tytułów odcinków w tej kolejności:
Fifi
Rebecca
Inflatable
Nailed
Gloves Off
Switch
.................
Bali Ha'i
Amarillo
Cobbler
Klick
:D

ocenił(a) serial na 9
Kasiek_haz

WOW, FRING's Back !!! Nice try, Kasiek_haz !