ten serial to jakiś nieporozumienie. jakim cuden jest tak wysoko? nie ma w nim żadnego wątku ludzie chodzą tylko po tej wyspie a Ci "others" to nic nie robią.. jestem zdziwiony ze ktoś wogóle jeszcze na to patrzy
Serial moze ci sie nie podobac to kwestia gustu i upodoban. Ale mowiac ze jest nieporozumieniem to gruba przesada. Przez to uwazam ze sie po prostu nie znasz i tyle. Bo scenariusz akcja napiecie czy nawet gra aktorska z pewnoscia nie sa nieporozumieniem.
niech będzie i dobry ten serial ale jak może od być wyżej od Prison Break tam każdy odcinek jest zarąbisty nawet jak ktoś nie ogląda od początku a Lostów obejrzałem kilka odcinków i wcale mnie nie wciągnął tak bardzo.
Zakładam że obejrzałeś jeden odcinek w którym nie zrozumiałes o co chodzi i Cie dziwi jak inni mogą wiedzieć... a skoro jest tak wysoko to jednak sie podoba... to nie cud...
niestety widziałem sporo odcinków tego badziewia. ale co zrobić zmarnowanego czasu nie przywróce
Faktycznie serial jest beznadziejny, potwornie męczący i irytujący. Reżysersko totalna amatorszcyzna a scenariusz dorabiany na siłę, pisany na kolanie. Totalny szit.
Ja pier****. Znowu znalazł się jakiś pajac, który założył temat, żeby najechać na serial i teraz całe forum się rzuciło, żeby inteligentnie mu wytłmaczyć, że się myli. Ludzie, nie możecie takich tematów po prostu ignorować?
Ten serial trzeba po prostu oglądać od początku i zrozumieć. Znam kilka osób, które uważają tak samo jak ty, bo nie wiedzą o co w tym chodzi.
Nie ma w nim żadnego wątku...
A to dobre..
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD'''''
pomysły to jego twórcą wyczerpały sie już dawno po co to jeszcze ciągną? pierwsze 5 odcinków szło oglądać szkoda że na nich nie poprzestali...
Tak, wielki znawco, Ty byś to zrobił sto razy lepiej, jaka szkoda, że nie jesteś reżyserem. Płaczmy z rozpaczy, bo serial nie ma wątków i jest taki nudny, bo nic się w nim zupełnie nie dzieje. To straszne.
nie rozumiem Was ludzie;p.Ja tez zalozylam temat o tym ze ten film jest beznadziejny i wszyscy nagle chca mi wytlumaczyc ze jest cudowny a ja przeciez wystawilam ta opinie po obejrzeniu kilku moze nawet kilkunastu odcinkow pierwszej serii, wiec mam prawo ten film krytykowac. Nikt nie mowi ze macie przestac ogladac ten film lub cos w tym stylu. Ogladajcie ten film i marnujcie swoj cenny czas dalej...Aha i tak na koniec kazdy ma prawo do wyrazania swojej opinii czy sie ona podoba innym czy nie...Rozni sa ludzie i kazdemu poodoba sie co innego...
Dyskusje są kuszące, człowiek lubi denerwować się na innych, za ich przeciwne poglądy ;>
I w tym cały sens xDDD
pewnie gość od prison break'a :p każdy szanujący się kinoman widzi to że jest to serial rewolucyjny jeśli chodzi o produkcje telewizyjne. No ale jak ktoś się wcześniej naoglądał czarodziejek i itp.... to fakt... ten serial może być za trudny dla takiego kogoś;p
śmiech na sali normalnie... ehhh ludzie, ludzie
niby czego miałbym niezrozumieć?? la mnie ten serial jest poprostu strasznie nudny i naciągany koleś mial pomysł na 2 odcinki a teraz ciągnie to dla kasy.. to jest moje zdanie jeśli chcecie to oglądajcie go sobie ale to tylko kwestia czasu kiedy sie opamiętacie. Prison break jest świetny polecam
dokladnie pudding masz racje ze dyskusje sa kuszace tylko czemu to sluzy?Niczemu;p
Prison break w porownaniu z zagubionymi jest o niebo lepszy;p
Ale nie można porównywać tych dwóch seriali.
To tak jakbyś porównał American Pie i Człowieka z blizną - nie da się.
wiem mialam na mysli to ze dla mnie skazany jest lepszy;). Wiesz mialam na mysli moje upodobania...:)
?nie wiem o co Ci chodzi christopher;p. Pozatym skazanego juz koncza krecic;p. 4 sezon jest ostatni;pa losty maja weicej sezonow;pTyle w temacie...;p
Oglądałem skazanego, ale przy trzecim sezonie już wymiękam.. straszna wiocha się z tego zrobiła. Powinni jak najszybciej ten serial zakończyć, żeby nie psuć mu opinii po świetnym sezonie 1 i 2. A co do Lostów to mam odwrotne wrażenie. Niech kręcą jak najdłużej bo chłonę ten serial już cztery sezony i nadal nie mam dosyć zagadek a do uzyskania odpowiedzi mi nie prędko.
Ja mam to samo.
A jeśli chodzi o Skazanego, to uważam, ze 1 sezon by dobry..
2 był całkiem do dupy..
3 zaczyna się robić fajny.
A dla mnie Lost trzymają poziom, mimo tego, że robią się coraz bardziej Sci-Fi.
Dla mnie to zawsze będzie jeden z najlepszych seriali jaki miałam przyjemność obejrzeć i będzie mi bardzo smutno podczas oglądania ostatniego z ostatnich odcinków.
Prawdopodobnie po wszystkim zakupie wszystkie serie na DVD xD
Wiedzialam ze jestes fanem tego serialu..hehe. Pewnie ze komercja, tak jak i Twoj kochany serial, tak jak Pila , ktorej widze jestes fanem i innych Horrorow. No coz duchow troche jest , scen mordowania tez, no moze nikt nie lata po wyspie z odgryziona reka i nie wciagaja sie wzajemnie prze TV, ale mysle ze powinnien Ci sie jednak spodobac... :D
Moj post byl oczywiscie to wybitnego znawcy kina , ktory korzystajac z kilku minut przerwy pomiedzy kolejnymi festiwalami na ktorych przyznaje nagrody, raczyl zaszczycic nas swoja obecnoscia .
Ja napisze tak , boże to juz 4 sezon serialu , gdzie ileś tam osób wylądowało na bezludnej wyspie, powoli robi się z tego Moda na Sukces ! :/
[jeszcze raz ja]
Niedługo wojna wybuchnie, albo jakaś bitwa między fanami Lost i Prison Break.
Mówię wam.
dobra przyjmujmy ze dziewczyny wola Lostow a faceci Prison B. Wole ogladac przystojnakow na plazy niz w wiezieniu :)
A aż takiego drastycznego podziału bym nie robiła, poza tym.. raczej jest na odwrót.
Może na tej zasadzie - kochliwe nastolatki i ludzie nielubiący zbytnio wysilać swojego mózgu, wolą PB (Wentworth Miller i te sprawy), a ludzie lubiący pomyśleć i pogłówkować wolą LOST.
Eeee tam. Jak bym miał szukać typowo męskich seriali to bym się skłaniał ku takim tytułom jak The Sield czy Pit Bull.. Prison Break akurat nijak mi się z typowo 'męską' rozrywką nie kojarzy bo to miękkie jednak jest. Prison Break miał ogromny potencjał, pierwszy sezon był świetny i zaryzykuję nawet stwierdzenie, że był lepszy od pierwszego sezonu Lost (lepszy znaczy bardziej mnie wciągnął). Niestety im dalej w las tym ciemniej, Skazany się szybko popsuł, drugi sezon już był dużo słabszy. Tak samo było jak dla mnie z Lostem. Myślałem, że będą to seriale, które będę dobrze wspominał tylko myśląc o ich pierwszych seriach. Jednak Lostom udało się wybić. Trzeci sezon Zagubionych znów mnie zaciekawił, a Prison Breaka znudził. Lost dla mnie zyskał drugie życie (szczególnie po 4 serii) a o Skazanym już zapomniałem.
A ja lubię oba seriale. :D I nie z tego powodu co większość fanek. :P Bardziej intrygującym,i postaciami wydawawał się Abruzzi i wydaje Mahone z PB, a z LOST to postacie jak Locke, Ben czy Desmond. Prosiłabym o niegeneralizowanie. ;)
HAHA co ty nie powiesz . Ten serial to nie dno , ma Świetną fabułę i ciągle dzieje się coś innego . A np Prison Break - to tylko to samo są w wiązieniu , uciekają znowu są w więzieniu itd. więc czemu na tamten serial nic nie mówisz. Dalej - Dr House - znowu ciągle to samo - pacjenci , albo umrą albo przeżyją , a House w każdym odcinku pisze coś na swojej tablicy w w kółko więc czemu i na ten serial mówisz że jest DNO . Każdy ma GUST więc jak ten serial Ci się nie podoba to WYPAD ze tego forum o zagubionych i PISZ w swoich ulubionych serialach !!!!!
pwilk widze ze jeszcze czwartego a moze nawet i 3 sezonu PB nie widziales;p. W 4 sezonie nie dzieje sie to co napisales i wcale nie jest nudny;p. Najpierw obejrzyj jak chcesz oczywiscie a pozniej sie wypowaidaj a co do Lostow to kazdy glupek umie wymyslic nowe glupie zagadki i robic z widzow ''myslicieli'' hehehe;p
Jak jesteś taka mądra to napisz scenariusz.
Gadasz, że jesteśmy tępi wiec, jeśli uważasz siebie za nie-tępą, to dla ciebie napisanie tego nie powinno stanowić żadnego problemu.
A jak skończysz to porównamy i zobaczymy czyj serial jest badziewny - Twój czy Abramsa.
Ja nie napisalam nigdzie ze widzowie tego serialu sa tepi, tylko ze Ty jestes tepa a to jest roznica;p
Napisałaś:
- Zalosni jestescie tepaki;p
- Nie mam zamairu dyskutowac z tepymi tepakami;p
Dwa razy użyłaś liczby mnogiej, a ja jestem jedna. Więc nie nazywałaś tak tylko mnie.
Co nie zmienia faktu, że wciąż proponuję ci napisanie scenariusza.
A nazywanie kogoś tępym, tylko dlatego, ze źle zrozumiałaś sens jego wypowiedzi, nic Ci nie da.
Ty chyba jakas glupia jestes;pZal mi Ciebie. Nawet jakbym napisala scenariusz tysiac razy lepszy od jakiegos tam typa to i tak bys mnie zmieszala z blotem;p
Dobra to ja tak całkiem poważnie. Podałeś zbyt mało konkretów w odniesieniu do tak negatywnej opinii. Takie najechanie jest moim zdaniem zaplanowane, aby jak najbardziej rozzłościć fanów. Ja też na początku nie oglądałem tego serialu natomiast później pierwszy sezon mnie wciągnął, drugi również idt., ale najbardziej podoba mi się 4.
Nie sądzę żeby scenariusz był pisany na kolanie, ponieważ jest zbyt zawiły i przemyślany. Wszystko jest bardzo tajemnicze, a każda zagadka pod względem pomysłowości i tajemniczości pasuje do pozostałych.
Co do Prison Breaka, też byłem jego wielkim fanem do końca 2 sezonu. Trzeci sezon to w moim mniemaniu potworna słabizna (niewspominając o czwartym) i w przeciwieństwie do ciebie podam argumenty. Po pierwsze i najważniejsze- wszystko się da przewidzieć; Po drugie więzienie, które w ostatnim odcinku 2 sezonu i na początku trzeciego jest ukazywane jako niezwykle ciężkie i brutalne później straciło na całej grozie. Chodzi mi o to, że jedyne zagrożenie stanowi tak naprawdę ta "grupa trzymająca władzę". Nie widzę aby "zwykli" współwięźniowie byli niebezpieczni i agresywni (prócz tych planowanych walk, których również jakoś coraz mniej). A teraz największa bujda ci co oglądają, a nie widzieli jeszcze czwartego sezonu niech lepiej nie czytają dalej- Sara żyje huraaaaa..... co za żenada. Ja też bardzo żałowałem, że została zabita, ale jeśli już ją uśmiercili, to by sobie żartów nie stroili i nie wskrzeszali jej jak w tandetnej telenoweli. Poza tym nie pasuje mi w ogóle to że w sytuacjach zagrożenia życia główni bohaterowie są zbyt mało przerażeni.
tu sie zgodze z tą Sara do już sobie mogli darować. jak już ją zabili to miało już jej nie być. ok a więc serial nie jest idealny no ale o niebo lepszy od lost
Mnie dziwi to, że ci ludzie tam nie przeklinają.
Więźniowie skazani na dożywocie za gwałt, lub jakieś ciężkie morderstwo z reguły to robią.
Nie mówię tutaj o całych wiązankach jakie można usłyszeć w Polskim Filmie, ale co jakiś czas, jakieś przekleństwo mogło by się pojawić - tak, żeby podkreślić realność tego serialu.
A w Lost - czasami idzie usłyszeć przekleństwo - Sawyer bardzo szczególnie lubi jedno wyrażenie.
o ludzie a myslisz ze przeklenstwa sa wyrazem tego czy ktos jest grzeczy czy nie?buhahaha K**wa...;).
Nie, nie twierdze, ze tak jest.
Ale "grzeczna dziewczynka" to raczej nie przeklina.
A więźniowie.. raczej im się zdarza.