Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 182 tys. ocen
7,6 10 1 181960
7,1 28 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

LOST-DNO

ocenił(a) serial na 1

ten serial to jakiś nieporozumienie. jakim cuden jest tak wysoko? nie ma w nim żadnego wątku ludzie chodzą tylko po tej wyspie a Ci "others" to nic nie robią.. jestem zdziwiony ze ktoś wogóle jeszcze na to patrzy

użytkownik usunięty
eat

'' za bardzo doslownie''? to co piszesz cos any pisac tylko?cos czego naprawde nie myslisz?;p XD

Prison Break to gniot. Do Lost nie ma startu. Lost jest oryginalny, ciekawy, nowatorski. A PB? 2 sezony siedzą w pace i tylko kombinują jak uciec. NUDA.

użytkownik usunięty
eat

no i wlasnie widzisz...dalam Ci przyklad.Jestem grzeczna dziewczynka a jednak powiedzialam brzydkie slowo;p :). Wiec to nie jest zasada;p

Nie zrozumieją Cię, pudding :) Wiem, co masz na myśli, ja nawet pokusiłabym się o stwierdzenie, że tacy więźniowie klną co drugie słowo. Ale cóż, realizm i kolokwializm to widać zbyt wiele czasami.

Dlatego wolę Lost :D

ocenił(a) serial na 9

Znów zbyt dosłownie odebrałaś moje słowa.
To, ze coś napiszę to nie znaczy, że masz rozumieć to dokładnie tak jak jest napisane.
"Bujać w Obłokach" tez nie oznacza, że mam huśtawkę miedzy chmurami na której bujam się w wolnym czasie.

Zapewne napiszesz, ze doskonale to wiesz, i co to ma wspólnego z tym co napisałam wyżej.

użytkownik usunięty
eat

? bez sensu jest to co napisalas;p

ocenił(a) serial na 9

Oj to teraz to ty jesteś tępa.
Jak nie wiesz czym jest przenośnia/metafora.

użytkownik usunięty
eat

wiem co to jest przenosnia i metafora dziewczynko;p

Ludzie pewnie, że nie żadna zasada, jasne że istnieje niebluzgający więzień...
Ale nie potrafisz zrozumieć, że jeśli w takim rynsztoku nikt podkreślam NIKT nie przeklina to po prostu jest to czysta fikcja??
Nawet taka pierdółka może zadecydować o braku realizmu.
Obejrzyj Symetrie i zobacz że tam "czasem" brzydkie słówka się zdarzają, a przecież większość jest na podstawie tego co się dzieje w polskich więzieniach...
Czy Amerykańscy więźniowie są lepiej wychowani od "naszych" skazańców? :):)

adrianm1980

Generalnie można by powiedzieć, że reżyser jest lepiej wychowany i chce nam oszczędzić tego typu wyrażeń. Tylko wtedy wszystko jest powleczone zbyt grubą warstwą "niby cenzury". Ponieważ Prison Break pokazuje naprawdę sporo przemocy, stawiając właśnie na realizm... Tylko dlaczego tak boi się użyć czasami słówka "FUCK" itp.

M_divine

No jak uważasz, ale to rzecz gustu. Dla mnie jest na odwrót :)
Pozdro.

ocenił(a) serial na 10
adrianm1980

W tych serialach nie przeklinają tylko z jednego powodu - mogą wtedy serial oglądać młodsi widzowie co przekłada się na większą oglądalność. Bez sensu jest więc ta dyskusja, bo jeśli przełożyć to na rzeczywistość to dla mnie tak samo nierealne jest ugrzecznione słownictwo więźniów co rozbitków na wyspie.

użytkownik usunięty
Murdoc

etam przeklinaja czy nie i tak PB jest świetny:). Poza tym nie musza przeklinac bo i tak pokazuja swoim zachowaniem ze sa niegrzeczni;) :p. Wiec uwazam dyskusje za zakonczona przynajmniej z mojej strony;)

ocenił(a) serial na 1

dokładnie problem z przeklinaniem (o ile to wogóle jest problem)występuje i w LOST i w PB, więc to wasza debata jest bez sensu>>>

a ty eat puding fucktycznie jesteś tępa!!!

ocenił(a) serial na 1
el_critico_HD

ta gatka z przeklinaniem do mnie już rozwala! jeśli masz pisac takie bzdety że serial cie nie przekonuje bo za mało przeklinają to radze pomyśl troche nad sobą a może w życiu będzie Ci wtedy łatwiej.... oczywiście kieruje to do pudinga

ocenił(a) serial na 9
M_divine

xDDDDDDDDDDD
Jak wszyscy najechali.
Nie powiedziałam wcale, ze mnie ten serial nie przekonuje, bo i Lost i PB oglądam.

Ach ludzie ludzie xDDDD'''

ocenił(a) serial na 9
eat

Tzn.. no już nie oglądam PB, bo mi się zasycać nie chce xD
Nie uważam też, że brak przekleństw stanowi jakiś problem, bo np Lost nadrabia fabułą, a PB... nie wiem czym, musiałabym się zastanowić.
Napisałam tylko, ze mnie to dziwi.
Właśnie, od czasu do czasu słowo FUCK mogło by się pojawić, a przecież na Polsacie i tak przetłumaczą to jako 'Cholera' *hahaha*

M_divine

szczerze to Łepkowska ma lepsze scenariusze :P

użytkownik usunięty
DarkKnight

marna prowokacja;);p

ocenił(a) serial na 10
DarkKnight

wielka szkoda dla Ciebie ze nie gra w nim Zac Efron czy jak mu tam Twoj ulubiony aktor!!

sadam98_2

Prison Break to gniot. Do Lost nie ma startu. Lost jest oryginalny, ciekawy, nowatorski. A PB? 2 sezony siedzą w pace i tylko kombinują jak uciec. NUDA.

ocenił(a) serial na 1
Dante_27

lost jest oryginalny?? prosze Cie!!! ile to już filmów o rozbitkach było... Jeśli PB jest nudne to niewiem co mam o LOST napisac

ocenił(a) serial na 9
M_divine

A ile było już filmów o ludziach uciekających z więzienia?

ocenił(a) serial na 1
eat

nie mówie że nie, nienapisałem że PB jest oryginalny ale że LOST nie jest...

ocenił(a) serial na 10
M_divine

No ciekaw jestem ile było filmów/seriali o katastrofie samolotu na wyspie z której ocalało masę ludzi z których połowa miała duże znaczenie dla fabuły, w każdym odcinku były retrosy jednego z nich, na wyspie żyli tubylcy którzy walczyli kiedyś z jeszcze innymi tubylcami, na wyspie była masa stacji badawczych, spacerował czarny dym i można było ją przesunąć?
Bo ja nie kojarzę ani jednego podobnego :)

użytkownik usunięty
Dante_27

Dante widzę,że nie oglądasz dokładnie filmu PB;p

ocenił(a) serial na 9
sadam98_2

A to niby do kogo?

ocenił(a) serial na 10
M_divine

a ci dalej się sprzeczają:P raaaaany nie nudzi wam się to:P

ocenił(a) serial na 9
christopher

To oni ciągną temat!

ocenił(a) serial na 1
christopher

ludzie skończcie tą głupią debatę i przyznajcie w końcu że zagubieni to cienki serial...

cieńszy nawet niż guma w majtkach!!!!!!!

użytkownik usunięty
el_critico_HD

krytyk dobrze piszesz;) hehe

ocenił(a) serial na 10
el_critico_HD

mam propozycje: ci co są sympatykami PB niech na tu http://prison.break.filmweb.pl/ piszą że lost to dno... a my zwolennicy lostów będziemy tu pisać, że prison to dno:) bo nie za bardzo mnie obchodzi czy komuś się losty podobają czy nie, wolałbym pogadać o samej fabule serialu z jego zwolennikami, niż prowadzić taki szczeniacki temat w nieskończoność:)

ocenił(a) serial na 9
christopher

Jestem za ^^

eat

sory Ivo bo nie lubie wyciągać ocen innych na forum ale jeśli ktoś daje 8/10 Dziewczynie z sąsiedztwa,9 Titanicowi,7 Tokio Drift, 5 Frontire(!) a 4 Forest Gumpowi i 1 Pulp Fiction (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) to taka osoba raczej nie umie obiektywnie ocenić danego filmu czy serialu. Dlatego nie warto z tobą dyskutować ;).

użytkownik usunięty
Dante_27

eh skoro nie lubisz wyciagac ocen innych na forum to po co to robisz?Zreszta uwazam ,ze dobrze te filmy ocenilam ,ktore wymieniles.Poza tym ,nie krytykuj innych ,ze wystawiaja takie oceny a nie inne danemu filmowi ,skoro sam ukryles jak glosujesz na filmy ;p Wiec nikt nie moze poznac twojego gustu;p. Zreszta nie wiem ,czy oceny dalam za wysokie czy za niskie;).I na koniec oceniam filmy wlasnie obiektywnie i nie sugeruje sie srednia danego filmu.Oceniam wg wlasnego uznania czy Ci sie to podoba czy nie;p.

co? ja nie ukryłem żadnych ocen. Zresztą nie da się tego zrobić.

użytkownik usunięty
Dante_27

eh dante weszlam na Twoj profil i tam nie ma filmow ktore oceniasz a moze nie oceniasz filmow?Zreszta da sie to ukryc;p wiec nie wiem co za glupoty piszesz.

użytkownik usunięty

zeby Ci to wylumaczyc dokladnie napisze Ci ze tak wchodzi sie na czyjs profil i tam masz aktywnosc m.in sa tam glosy oddane na filmy a u Ciebie tego nie ma;pwiec musiales to ukryc , bo jak wczesniej wspomnialam da sie to zrobic;p

ocenił(a) serial na 10
M_divine

Dobra, może Wam się nie podobać fabuła, mogą Wam się nie podobać poszczególne wątki, bohaterowie itd., ale nie piszcie, że to jest serial cienki. Lost ma jedyny w swoim rodzaju klimat, ma w sobie jakąś niezwykłość, a mimo to ja potrafię uwierzyć, że coś takiego mogloby mieć miejsce. Ten serial łączy ciekawy wątek science fiction z psychologią człowieka, to nie jest tylko bezsensowna nawalanka albo sensacja. Jeśli chcę obejrzeć akcję to wypożyczam sobie film z Seagalem albo innym Chuckiem Norrisem i mam emocje. To samo w przypadku PB - wszystko opiera się głównie na napięciu, zero spojrzenia z innej perspektywy. Natomiast Lost to mega ciekawe doświadczenie, odbiegające od wszystkich seriali jakie powstały. I mimo paru słabszych epizodów, to show nadal trzyma poziom i na pewno będę oglądać go do końca.

ocenił(a) serial na 1
adonae

No i kolejny fan LOST... nie wiem o wy widzicie w tym serialu dla mnie jest on zwyczajnie nudny i naciągany

ocenił(a) serial na 10
M_divine

no i moją propozycję szlak trafił;/
PS można wywnioskować z niektórych wypowiedzi, że niektórzy to zwyczajnie nie potrafią się z bawić;/
a i do znawcy...>> "no i kolejny fan Lost..." hmmm... to jest forum Lost, więc kto tu ma być jak nie jego fani do cholery!!!!:P

christopher

Hahahaha, christopher, trafna uwaga :D

elfka77

nie no to jest już przesada. Oskarżają mnie o zatajanie ocen. Ludzie wy naprawdę nie możecie sprawdzić moich ocen czy Ivo sobie jaja robi? I głosów nie da się ukryć.

ocenił(a) serial na 9
Dante_27

Na serio ich nie widać.

użytkownik usunięty
christopher

chris to jest forum antyfanow Lost;p Jak nie zauwazyles tytul watku brzmi ''Lost- dno'' ;p.

ocenił(a) serial na 10

właśnie dlatego uważam, że strasznie ten temat do tej stronki http://zagubieni.filmweb.pl/ nie pasuje. Naprawdę jest mało interesujący, im szybciej zniknie z "widocznej" listy tematów tym lepiej:)

ocenił(a) serial na 9
christopher

A może po prostu, zgłosić temat do usunięcia?
Nie można tak?

użytkownik usunięty
eat

a niby po co zglaszac go do usuniecia?Ludziom nie ma prawa sie ten serial nie podobac?Nie moga wyrazac swoich opinni?Na kazdym forum o danych filmow sa rozne opinie rowniez te negatywne;p.Wiec pogodzcie sie z tym ze nie wszyscy maja takie same gusta;p.jakby tak bylo swiat bylby potwornie nudny;p.Wyobrazacie sobie zeby wszyscy ludzie wygladali tak samo jak agenci w filmie Matrix?Bo ja tak i wiem ze bylo by nuuuudno;).A temat oczywiscie da sie zglosic do usuniecia, tylko nie wiem po co;p

użytkownik usunięty

aha i jeszcze cos chris jakby temat nie byl interesujacy to by nie mial tyle komentarzy;)

ocenił(a) serial na 9

Temat nie jest interesujący, tyko irytujący i zachęcający do walki. ;D