PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427194}

Zakazane imperium

Boardwalk Empire
2010 - 2014
8,1 49 tys. ocen
8,1 10 1 49315
7,6 16 krytyków
Zakazane imperium
powrót do forum serialu Zakazane imperium

Film do bólu cienki.
"Nucky" Thompson prawie nieśmiertelny, pomimo kilku 5 czy 6 bezpośrednich zamachów wychodzi bez większego uszczerbku na zdrowiu.
Stephen Graham odtwórca roli Ala Capone to śmiech na sali.
Al Capone mierzył 179cm, a ten konus ma zaledwie 166cm i przy innych wygląda jak przydupas do szorowania cudzych butów.
Wątek gdy mamusia daje się synkowi zerżnąć, też świadczy o debilizmie.

użytkownik usunięty
baraqs

No faktycznie, film nic nie warty bo aktor za niski... Ja pierdziele, współczuję ci jeśli takie masz kryteria przy oglądaniu filmów.
No a jeśli chodzi o pozostałe motywy, to nie wiem co widzisz naciąganego w przeżyciu kilku zamachów (ja się nie doliczyłem 5 ani 6). Al Capone przeżył chyba z 10 zamachów na swoje życie, podobnie jak inni bossowie mafii i nikt nie widział w tym nic dziwnego.

ocenił(a) serial na 8
baraqs

Rzeczywiście Capone był wyższy. Zresztą prawdziwy Nucky był znacznie większej postury niż Buscemi. Jednak obydwaj aktorzy świetnie grają swoje role. Z tego, co wiem, to Capone był właśnie takim narwańcem, jak postać w serialu, więc na dysproporcję wzrostu mogę przymknąć oko. Zamachy? Torrio wycofał się po zamachu na swoje życie. Ala próbowano zabić wiele razy. Nawet Eliota Nessa próbowano zabić przynajmniej kilka razy. Każdy albo prawie każdy gangster wyższej rangi był celem zamachu. Część z nich uszła z tego z życiem, a część nie.

baraqs

Nikt nie wie jakiego wzrostu był Jezus. Skąd pewność, że Jim Caviezel nadawał się do tej roli?

ocenił(a) serial na 10
baraqs

won stąd !! TY prowokacyjny trollu

ocenił(a) serial na 10
baraqs

"Wątek gdy mamusia daje się synkowi zerżnąć, też świadczy o debilizmie."

Lol. Idź stąd. cebulo.