Dwa pierwsze sezony były ok.
Ale 3 ... dałem rady tylko do 4 odcinka.
Kończę z serialem.
Rozumiem Cię, trzeci sezon jest słaby, ale warto dotrwać do 4, który jest najlepszy ze wszystkich :)
Szkoda że 5 odcinka nie zobaczyłeś :)
Ogólnie 3 sezon mi się bardzo podoba - jest znacznie mroczniejszy od dwóch pierwszych; postaci błądzą i pakują się w coraz większe kłopoty.
Dopiero obejrzałam 03x02 i już nie mogę się doczekać ciągu dalszego... Ten serial jest przegenialny!
Mam nadzieję, że szybko się przekonasz do niego ;)
Powiem więcej. Wydawało mi się, że 2 pierwsze sezon mi się podobały. Po trzecim sezonie przemyślałem sprawę i odkryłem, że wykorzystali tylko mój sentyment do czasów przedwojennych i zbudowali drogie dekoracje. Tylko tyle wystarczyło, aby mnie oślepić na 2 lata.
Wiadomo. Sopranos i Zakazane imperium to mafia. The wire i Breaking Bad gangsterskie i praca policji.
Ale jeśli miałbym zestawić od najlepszego to tak bym zestawił :
Breaking Bad > The wire > Sopranos >>> Zakazane imperium
Prawdę mówiąc to Breaking Bad jest chyba pierwszym serialem, który zdetronizował nr 1 "Twin Peaks".
Choć wielu uznaje za najlepszy serial ever Sopranos czy The wire.
Tak nawiasem mówiąc to HBO robi świetne seriale, bo dba o realizm, aktorstwo, dialogi, scenariusz, rozmach.
Już 9 seriali powstało bardzo dobrych od HBO:
Oz, Sopranos, Kompania braci, Sześć stóp pod ziemią, The wire, Rzym, Zakazane imperium, Gra o tron, True Detective
Serial jest specyficzny,nie na każdą porę.Ja też miewałam kryzysy w trakcie oglądania,jednak było warto je przezwyciężyć. Z innych seriali o powiedzmy podobnej tematyce polecam gorąco brytyjski " Peaky Blinders"
http://www.filmweb.pl/serial/Peaky+Blinders-2013-680981