Jak wrażenia po pierwszym odcinku ?Mnie w pamięć zapadły diwe sceny , przerażonego
Chalkiego kiedy mężczyzna z KKK do niego mierzy ze strzelby oraz scena przy posiłku kiedy
Harrow pyta Jimmiego "Jak to jest mieć wszystko?".
Ogólnie bardzo dobry początek 2 sezonu.
Smutne że nie zobaczyliśmy ani Arnolda, ani Luckiego, to może oznaczać że w tym sezonie wątek o nich ucichnie :(
tak jest , 2 sezon rozpoczął się bardzo dobrze, klimatycznie i klasycznie czyli to co znamy z udanego 1 sezonu
zapomnieliście o agencie Nelsonie i jego akcji :) widać Nelson powraca na jasną stronę mocy i jeszcze namiesza w tym sezonie, jestem pewien :)
W moim odczuciu pierwszy odcinek był bardzo spokojny co jest wg mnie ciszą przed burzą. Serial napewno bedzie trzymal poziom, i nie zabraknie zwrotow akcji. Podobal mi sie wątek Nelsona z jego żoną. Hehe
Dokładnie pierwszy odcinek na spokojnie, bez większych akcji, ale zagrywka Nelsona w restauracji pierwsza klasa, czekam na kolejny odcinek.
Mnie rozwaliła scena zaraz po akcji Nelsona w barze jak łózko waliło o ściane, myślałem że już poszli na całość z tą żonką swoją a on dawalił że sprężyna mu się wbija, haha :D w ogóle Nelson i jego wątki konkretne, zajebi.. przejęty rolą detektywa.
Drugi sezon konkretnie się zapowiada, Ala Capone coraz bardziej wkurza bycie sługusem, może być niezła rozruba w kolejnych odcinkach. Pozdro dla fanów serialu.
http://www.hbo.com/boardwalk-empire/episodes/02/13-21/music?cmpid=ABC471
wszystkie piosenki z 1odcinka 2 sezonu (i napisane sceny przy której zostały użyte)
całowanie w siusiaka, akcja kuklux klanu, Nelson w restauracji oraz sprawdzanie sprężyn w łóżku rozwaliło na łopatki ;)
bardzo dobry początek 2 sezonu, czekam cały czas na rozwój sytuacji wydymania Nuckyiego przez Jimmyiego, Komandora i Eliego oraz rozwój postaci Ala