Absurdalne i dziwne sytuacje w serialu-czy zauważyłyście takie ?
mnie tez bawilo troche to, ze czy porod, czy postrzal, czy zawal - wszedzie zjawial sie Ernesto, ktory zdaje sie byl ortopeda lub neurologiem/neurochirurgiem (skoro tak wnikliwie konsultowal Rochelia)... a tu prosze, specjalista uniwersalny :D
Najśmieszniejsze jest, że na każdym kroku podkreślali, że Ernesto to tylko ortopeda, ale w końcu i tak zajmowała się każdą chorobą. W "Evie Lunie" jest przynajmniej kilku ;)
Tak, akurat lekarzy w Evie Lunie lekarzy jest więcej. Jedna ten sprzedawczyk, to i kardiologiem jest i chyba też ma jakieś inne specjalizacje,skoro leczy Victorię ;P
Na początku małżeństwa z Rogeliem, Ana nie chciała z nim spać bo jak sama twierdziła wstydziłaby się przed nim rozebrać i pokazać w koszuli nocnej. Nie przeszkadzało jej jednak kiedy chwilę potem podczas wyjazdu nad jeziora w samym kostiumie kąpielowym przeprowadzała z nim fizjoterapię w wodzie :)
Serial jest super. Oglądałem go w 2012 w TV a teraz postanowiłem go sobie odświeżyć. Rogelio i Ana są super. Ana Brenda jest śliczna. Ogólnie wszystkie aktorki w serialu są piękne. Para Cynthia i Efraim - moi ulubieńcy : ) :) Wkurzająca jest jedynie ciotka Pauli i ciągle lamenty Danieli "Dany".
Kolejny absurd, który zauważyłem:
po wypadku Rogelio obraził się na Boga do tego stopnia, że nawet pozakrywał płótnami święte figury i obrazy w kaplicy w hacjendzie. Zwyzywał Paulę, kiedy ta kazała naprawić obrazek św. Franciszka. Jednocześnie nie przeszkadzały mu jednak figury aniołów porozstawiane na wszystkich możliwych korytarzach w hacjendzie :)
Ciągle się mówi o tym, że Rogelio nie może mieć dzieci bo jest sparaliżowany. Jednak po spędzonej nocy z Vanessą on sam stwierdził że znów poczuł się jak pełnowartościowy mężczyzna i "stanął tej nocy na wysokości zadania". Vanessa też powiedziała, że było im tej nocy wspaniale. Kilka dni później jednak była narzeczona znów stwierdziła, że Rogelio nie może mieć dzieci.
Ulisess mąż Macarii był policjantem. Jest jednak nielicho ździwiony kiedy Bruno powiadamia go, że do rozwodu z żoną musi podać konkretny powód. (Ulisess wstydził się zdrady żony i nie chciał żeby to wyszło na jaw).
Może nie mógł mieć dzieci z innego powodu niż paraliż. Właściwie nie zostało wyjaśnione dlaczego on nie może mieć dzieci. To, że z powodu paraliżu to tylko domysły oglądających, bo faktycznie reżyser tak sugeruje, ale to nie chyba nie zostało powiedziane wprost, że z powodu paraliżu, tylko że z powodu wypadku. Generalnie sparaliżowani mężczyźni mogą mieć dzieci.
A serial faktycznie jest bardzo fajny i też myślałam, czy by go nie odświeżyć. Odstrasza mnie jednak Ana Paula, która była zbyt agresywna i kłótliwa jak na mój gust. Tzn. nie oczekiwałam pokornej panienki, ale tego rodzaju główna bohaterka jest jak dla mnie zbyt męcząca.