PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=636132}
7,9 49  ocen
7,9 10 1 49
Zakrytaya shkola
powrót do forum serialu Zakrytaya shkola

Wiadomo, że nie sposób porównywać serial do hiszpańskiego pierwowzoru. Ale ja jako ogromny fan Internatu obejrzę wszystkie wersje jakie powstaną. Historia El Internado mnie niesamowicie rusza, więc jestem w stanie zawsze powracać do niej w różnych wymiarach. Mnie osobiście serial się podoba i będę polecał.

Diretto

mam takie pytanie do Ciebie ; ) Czy w tym serialu dzieje sie wszystko identycznie jak w El internado?

ocenił(a) serial na 8
wine_bae

Tak, identycznie wszystko. Czasami teksty są słowo w słowo. Wszystko to samo. Nawet takie same lampy w czytelni na korytarzu ;P

Diretto

ojaaa, jaka masakra -,- nie widze sensu tworzenia takich seriali , no ale coz... ponoc zakonczenie ma byc tylko inne, wiec jak to zobaczysz i rzeczywiscie bedzie inne to badz tak dobry i napisz do mnie na priv to sobie sciagne ostatni odcinek :P

ocenił(a) serial na 8
wine_bae

Ok, nie ma sprawy. Nawet nie słyszałem, że zakończenie ma być inne, więc będzie ciekawie

użytkownik usunięty
Diretto

Fermin przeżyje :D ?

ocenił(a) serial na 7
Diretto

No chyba prawie wszystko, z tego co przeczytałam, to bohater, którego rodzice zaginęli ma dwie siostry (hiszpański), a w rosyjskim ma tylko siostrę, która ma koleżankę.

Początkowo podeszłam sceptycznie do tego serialu. Oglądam go po rosyjsku, żeby podszlifować rosyjski. Ale tak się wkręciłam, że kończę powoli 3 sezon. :D Serial fajny, a kucharz boski :P

ocenił(a) serial na 8
Authvrennil

To jakieś bzdury czytałaś. W El Internado Marcos miał jedną siostrę Paulę, która miała przyajciółkę Evelyyn. Tak samo tutaj w zamkniętej szkole

ocenił(a) serial na 7
Diretto

Aha, dzięki za sprostowanie. :) Czyli jednak są one toćka w toćky takie same!

ocenił(a) serial na 10
Diretto

w moim mniemaniu nie jest to identyczna wersja, po pierwsze w tym serialu (jako że obejrzałam już cały) będą dwie dziewczyny z umiejętnością widzenia duchów, jedna z nich Julia zginie w wypadku samochodowym, a druga Liza dostanie jej serce i umiejętności...rosjanie wpletli w ten serial kilka innych wątków, choćby to że matka Andreya odnajdzie swoją, oraz wiele innych. Dlatego moim zdaniem jest ciekawszy od oryginału, gorąco polecam!!

ocenił(a) serial na 3
Diretto

Ale imiona są inne np. kuchcik ma na imię Wołodia

Diretto

ja też właśnie zaczęłam oglądać rosyjską wersje i powiem że nawet nawet ;)

ocenił(a) serial na 8
lastangelo

Ja ciągle oglądam, super serial. Czekam na kolejny odcinek jak się pojawi

ocenił(a) serial na 3
Diretto

Super to jest wersja oryginalna ale nie ta jej dużo do super bakuje

ocenił(a) serial na 3
Diretto

O czym Ty mówisz, człowieku?
Wersja rosyjska to jest żenada, nieporozumienie, kpina. Oni chyba kręcąc to zakładali, ze ich widownią będą debile, nie znający historii własnego kraju...
Wszystko słowo w słowo, scena w scenę zerżnięte z hiszpańskiej wersji - to jeszcze można by wybaczyć. W końcu to remake.
Ale jak można to kopiować tak bezmyślnie???
Prosty przykład:
Byli naziści ukrywający się na terenie Rosji, która przez lata była komunistyczna i totalitarna? Dawni hitlerowcy mający bazę w byłym ZSRR? ABSURD! Durnota jakiej jeszcze nie było...., Byłem przekonany że właśnie ze względu na to, że to Rosja, więc nierealne jest, by ukrywał się tam jakiś hitlerowiec, tak jak w hiszpańskiej wersji i zmienią to - np. hitlerowców zastąpią sowietami. Ale nie, ci debile zrobili wszystko tak samo.
Jedyne plus to ładne rosyjskie aktorki w rolach głównych, znakomicie zagrana postać rosyjskiego Hektora i dużo lepszy aktor grający Ivana. Reszta to chłam, dno i dokładna kopia oryginału, tyle że gorsza.
Nie słuchajcie tego co wam gada diretto i nie traćcie czasu na oglądanie tego gówna, naprawdę szkoda zachodu.

ocenił(a) serial na 8
MrJigssaw

Cieszę się, że tyle osób ogląda serial. Serial świetny, dalej, oglądajmy wszyscy :)

Diretto

szkoda ze nie ma napisów do 2 sezonu:D Wiadomo ze orginał lepszy ale mozna popatrzec :P

ocenił(a) serial na 3
MrJigssaw

W większości się zgodzę ale na pewno nie z tym ze ruska wersja Hektora jest lepsza