To był serial,ach,to co to były za czasy.
Ja tak samo, serial leciał w czwartki najpierw rano i później wieczorem. Miałem na szczęście szkołę po południu, więc mogłem sobie do południa oglądac, wieczorem oglądali rodzice i nie pozwoliliby mi :)
ale niestamowite-zawsze jak kogoś pytam czy oglądał to mówi że maniakalnie i nałogowo;] ja też -zawsze przed szkołą:]
Też oglądałem maniakalnie (tylko mało z niego pamiętam-niebieski autobus, dwa autka podobne do Chevy Silverado: jeden z osłoną zamiast zderzaka i odcinek w którym zdejmowali małego chłopca z gzymsu na jakimś wieżowcu-tekst:"gzyms się kruszy" no i oczywiście tytuł:D)
Bodajże Zawód policjant leciał na Polsacie razem z serialem Adam 12 o podobnej tematyce, pamiętacie? Aż łezka się w oku kręci, bo wychowałem się na tych serialach. Szkoda że żadna stacja nie nadaje teraz któregoś z nich :(
"Zawód Policjant" leciał na TVP1. Ja również oglądałem to maniakalnie. Robił na mnie duże wrażenie. Miał całkiem niezły klimat. Szkoda, że teraz go nie można nigdzie zobaczyć, odrzyłyby wspomnienia z dzieciństwa :P
oj odzylyby :) i ja pamietam troszeczke a konkretnie takiego przystojniaka z czarna kita za kierownica policyjnej ciezarowki ;D
Eddie Velez - tak się nazywał ten aktor, jeśli mamy tego samego na myśli.
Moim ulubionym gliniarzem był ten najmłodszy blondynek, którego grał Grant Show. I jeszcze ta policjantka grana przez Ally Walker.
Również wspominam ten serial (i czasy) bardzo miło, ośmielę się powiedzieć, że to był mój ulubiony serial i jedyny jaki oglądałam regularnie. Od tego serialu (miałam wtedy z 10 lat) zaczęło się moje zamiłowanie do zawodu gliny, które zresztą pozostało do dziś:D
Za tego Eddie Valeza stawiam BROWCA!!!
Najlepszy serial, najlepsze czasy! Zastanawiam się jedynie czy przez te wszystkie lata widealizowałem go w pamięci, czy to co zapamiętałem naprawdę tworzyło dobry kawał filomowej roboty. Zresztą nieważne. Jak kiedyś zaczną dawać powtórkę - zakręci się łza w oku...
A ciężarówka rządziła!!! Pozdro
No a najbardziej zajebisty był ten Meksykaniec Eddie Velez i ta jego pancerna ciężarowa ... no i taksiarz Jurij hehehe serial byl wypas no i Nestor Serrano zostal chyba po nim zaszufladkowany do gliniarskich ról ( 90 % jego kreacji to policjant ;D )
gosc do Frankiego grał wcześniej w Druzynie A. pamietacie? dolaczyl do druzyny pod koniec serialu...
Najpierw musalem zet o inny srial ale chodzi mi oten to byl moj ulubiony serial w dziedzinstwie albo jeden z naklepszych chodzil we czwartki na jedynce to byl jedyny chyba serial ktory pozwali mi ogldac rodzice
ahh wspomnienia z dzieciństwa plus do tego Żar Tropików, Drużyna A, McG., Nieustraszony...
Dokładnie... Z zapartym tchem oglądałam ten serial, a miałam tylko 12 lat ;) Gdyby tylko jakaś tv odważyła się wyemitować to jeszcze raz, ogladałabym, nawet gdyby to było o 3.00 nad ranem :P
Lupoalberto: do wymienionych przez Ciebie dodałabym jeszcze "Niebezpieczne ujęcia"... Pamiętacie??
A ten serial Zawód fotograf ( czy jakoś tak) z piosenką "I need a hero"
Żar tropików
i One west Waikiki.
Oglądałem także Cobrę z Dudikofem , oraz Na Południe. Przydałby się jakiś kanał tv z takimi starociami
Cobra z Dudikofem nie była emitowana w Polsce od ponad 20 lat (chyba ostatni raz leciało na Polsacie 2, gdy zaczynali emisję tego kanału). Na Południe leciało ładnych kilka lat temu (w 2011 roku) na TV4, niestety z całkiem innym tłumaczeniem, niż to było za czasów Polsatu. Oj przydałby się kanał z takimi starociami.