PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=110920}

Zawód policjant

True Blue
1989 - 1991
8,1 499  ocen
8,1 10 1 499
Zawód policjant
powrót do forum serialu Zawód policjant

To był serial,ach,to co to były za czasy.

ocenił(a) serial na 10
Mackal

Ja tak samo, serial leciał w czwartki najpierw rano i później wieczorem. Miałem na szczęście szkołę po południu, więc mogłem sobie do południa oglądac, wieczorem oglądali rodzice i nie pozwoliliby mi :)

Mackal

ale niestamowite-zawsze jak kogoś pytam czy oglądał to mówi że maniakalnie i nałogowo;] ja też -zawsze przed szkołą:]

Mackal

Kurcze mozna to gdzies kupic albo nie wiem co zrobic...obejrzalbym sobie jeszcze raz...:(((

artkuc

Też oglądałem maniakalnie (tylko mało z niego pamiętam-niebieski autobus, dwa autka podobne do Chevy Silverado: jeden z osłoną zamiast zderzaka i odcinek w którym zdejmowali małego chłopca z gzymsu na jakimś wieżowcu-tekst:"gzyms się kruszy" no i oczywiście tytuł:D)
Bodajże Zawód policjant leciał na Polsacie razem z serialem Adam 12 o podobnej tematyce, pamiętacie? Aż łezka się w oku kręci, bo wychowałem się na tych serialach. Szkoda że żadna stacja nie nadaje teraz któregoś z nich :(

użytkownik usunięty
WTS_7044_Knight

"Zawód Policjant" leciał na TVP1. Ja również oglądałem to maniakalnie. Robił na mnie duże wrażenie. Miał całkiem niezły klimat. Szkoda, że teraz go nie można nigdzie zobaczyć, odrzyłyby wspomnienia z dzieciństwa :P

oj odzylyby :) i ja pamietam troszeczke a konkretnie takiego przystojniaka z czarna kita za kierownica policyjnej ciezarowki ;D

ocenił(a) serial na 10
varyatka

Eddie Velez - tak się nazywał ten aktor, jeśli mamy tego samego na myśli.

Moim ulubionym gliniarzem był ten najmłodszy blondynek, którego grał Grant Show. I jeszcze ta policjantka grana przez Ally Walker.

Również wspominam ten serial (i czasy) bardzo miło, ośmielę się powiedzieć, że to był mój ulubiony serial i jedyny jaki oglądałam regularnie. Od tego serialu (miałam wtedy z 10 lat) zaczęło się moje zamiłowanie do zawodu gliny, które zresztą pozostało do dziś:D

ocenił(a) serial na 9
Mackal

Za tego Eddie Valeza stawiam BROWCA!!!
Najlepszy serial, najlepsze czasy! Zastanawiam się jedynie czy przez te wszystkie lata widealizowałem go w pamięci, czy to co zapamiętałem naprawdę tworzyło dobry kawał filomowej roboty. Zresztą nieważne. Jak kiedyś zaczną dawać powtórkę - zakręci się łza w oku...
A ciężarówka rządziła!!! Pozdro

Logan_Ex

No a najbardziej zajebisty był ten Meksykaniec Eddie Velez i ta jego pancerna ciężarowa ... no i taksiarz Jurij hehehe serial byl wypas no i Nestor Serrano zostal chyba po nim zaszufladkowany do gliniarskich ról ( 90 % jego kreacji to policjant ;D )

ocenił(a) serial na 9
Mackal

gosc do Frankiego grał wcześniej w Druzynie A. pamietacie? dolaczyl do druzyny pod koniec serialu...

celticspirit

Najpierw musalem zet o inny srial ale chodzi mi oten to byl moj ulubiony serial w dziedzinstwie albo jeden z naklepszych chodzil we czwartki na jedynce to byl jedyny chyba serial ktory pozwali mi ogldac rodzice

kinoman85

Widzę, że nie jestem sama. Też uwielbiałam ten serial.

ocenił(a) serial na 10
Mackal

ahh wspomnienia z dzieciństwa plus do tego Żar Tropików, Drużyna A, McG., Nieustraszony...

ocenił(a) serial na 10
Mackal

Dokładnie... Z zapartym tchem oglądałam ten serial, a miałam tylko 12 lat ;) Gdyby tylko jakaś tv odważyła się wyemitować to jeszcze raz, ogladałabym, nawet gdyby to było o 3.00 nad ranem :P
Lupoalberto: do wymienionych przez Ciebie dodałabym jeszcze "Niebezpieczne ujęcia"... Pamiętacie??

ocenił(a) serial na 9
kallisto_2

Ten serial był jakoś tak w wakacje 93
Eddie Velez wymiatał

Mackal

Pamiętam jakby to było dziś. (ten mocarny wóz)

Tokugawa1982

Jeszcze Brygada Acapulco

darmar1982

A ten serial Zawód fotograf ( czy jakoś tak) z piosenką "I need a hero"
Żar tropików
i One west Waikiki.
Oglądałem także Cobrę z Dudikofem , oraz Na Południe. Przydałby się jakiś kanał tv z takimi starociami

ocenił(a) serial na 10
Tokugawa1982

Cobra z Dudikofem nie była emitowana w Polsce od ponad 20 lat (chyba ostatni raz leciało na Polsacie 2, gdy zaczynali emisję tego kanału). Na Południe leciało ładnych kilka lat temu (w 2011 roku) na TV4, niestety z całkiem innym tłumaczeniem, niż to było za czasów Polsatu. Oj przydałby się kanał z takimi starociami.