PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=829226}

Zawsze warto

2019 - 2020
7,2 3,5 tys. ocen
7,2 10 1 3477
Zawsze warto
powrót do forum serialu Zawsze warto

Serial mnie wciągnął, jedyny dla mnie problem to to że jedyne co pokazują to toksyczne związki, brak istnienia zdrowych udanych małżeństw. Wszyscy tam się rozwodzą jakby udane relacje nie istniały.

jimowa

Oj, spokojnie :) Nie zawsze jest kolorowo, akurat ten serial opowiada o trzech kobietach, które mają problemy życiowe, sercowe i rodzinne - i pewnie będziemy świadkami jak zaczyna im się układać i odnajdują szczęście :D Poza tym nie zgodze się z Tobą, bo pokazują szczęśliwy związek! Były mąż Marty, który jest gejem ma fajnego partnera i są teraz szczęśliwi :)

jimowa

Niestety po obejrzeniu trzech pierwszych odcinków ma podobne wrażenie. Brak przykładów udanych małżeństw. W zasadzie brak męskich pozytywnych bohaterów. Podczas oglądania filmu wracała do mnie myśl, czy jakiś facet chciałby to oglądać, a jeśli kobieta to jaka?
I jakoś nie przemawia do mnie przykład budowania szczęścia w związku, kosztem czyjegoś złamanego życia... ani w filmie, ani w życiu.
Zasadniczo serial trzyma poziom. Zastanawia mnie tylko, czy to co ma on do przekazania mnie interesuje, bo wiadomo, że zawsze warto walczyć o siebie, tylko czy każdym kosztem? Nie wiem...

jimowa

No pierwsze odcinki dość trudne, ale tu chodzi o zwrócenie uwagi na problemy, które dotykają kobiet. I pewnie dlatego ten początek jest tak mało optymistyczny i dojmujący. Ale obstawiam, że to się z czasem jednak zacznie zmieniać i dziewczynom powoli będzie sie to życie układać.

ocenił(a) serial na 7
Tola101

Bo to nie jest serial komediowy ;) No fakt, że scenarzyści zaczęli z wysokiego "C", ale to dobrze, bo dzięki temu jest większe skupienie na tych wszystkich trudnych wątkach. Chciałabym, zeby ten serial przełamał choć trochę tematy tabu.