PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=713285}

Zbrodnia

2014 - 2015
6,3 11 tys. ocen
6,3 10 1 11340
5,0 2 krytyków
Zbrodnia
powrót do forum serialu Zbrodnia

podróby szwedzkiego serialu "Morderstwa w Sandhamn".

miau

myślę, że to zwyczajny plagiat i ktoś powinien za to odpowiedzieć własnym majątkiem. Jak można kręcić takie wały. Jeszcze sprawa się nie przedawniła i prokuratura powinna się tym zająć

Kali_Kali_2

Zastanawialam sie, skad ja to znam... ;)
Tak, zerzniete zywcem i obliczone na niewiedze widza.
Pech chcial, ze jestem wielka milosniczka kina skandynawskiego.
Oj, nieladnie, drodzy realizatorzy - nieladnie!
Byloby ladniej gdyby choc gra aktorska przewyzszala pierwowzor - a tu do piet mu nie dorasta. Niby dobra obsada a gra jak do kotleta.
Zrzynanie to tez umiejetnosc bo kazdy potrafi odwzorowac toczka w toczke.

ocenił(a) serial na 10
glassempire

Hej znawcy i miłośniczki kina skandynawskiego, przecież to ekranizacja powieści!!! Tak jak np. Milenium. Hehe

Kali_Kali_2

Jaki plagiat za przeproszeniem? Prawa autorskie do serialu kupuje sie za grube miliony i robi identyczny serial w polskiej scenerii. Jesli chcecie zamykac za zrobienie polskiej wersji (tudziez lepszej niz skandynawskiej), to proponuje pozamykac wszystkich, ktorzy tworza polskie sitcomy, bo te sa zawsze zerzniete z amerykanskich. Zreszta zawsze po odcinku jest napisane na podstawie jakiego serialu tworzy sie "polska wersje". Wydaje wam sie, ze chociaz jeden sitcom jest oryginalnie polski?
Duza czesc polskich seriali jest zaczerpnieta z innych, zagranicznych. Zreszta czesc oryginalnie polskich seriali rowniez jest sprzedawana za granice w formie praw autorskich i robia tam swoja wersje - fabula ta sama, tylko rodzimi aktorzy i rodzime rejony. A wy tu prokuratorem straszycie :D

cumartesi

A ja proponuję sprawdzić, co oznacza spójnik "tudzież".

Monika_10

Wedlug slownika jezyka polskiego: spójnik, który w zdaniach współrzędnie złożonych znaczy tyle co: a także, i, oraz.

Co w zwiazku z tym?