PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=567443}

Zbrodnie Palm Glade

The Glades
2010 - 2013
7,0 1,2 tys. ocen
7,0 10 1 1246
Zbrodnie Palm Glade
powrót do forum serialu Zbrodnie Palm Glade

No to scenarzyści się popisali, nie mieli pomysłu na biedną Callie w drugim sezonie to co zrobili? Ano stworzyli nowy zawód: pielęgniarka sądowa, żenada. Mało tego, żeby "cudowna", bezbarwna Callie wczuła się w ten nieistniejący zawód prowadzi śledztwo razem z Jimem, kolejna żenada.

Ta głupota aż boli.

Oglądałam z braku laku ale trzeba się szanować - koniec z badziewiem.

ocenił(a) serial na 1
saike

Racja.Ten serial jest pelen absurdow, zwykla pielegniarka a jezdzi nowiutkim suvem, prowadzi sledztwo jakby to policjantow nie bylo, a gra samego detektywa tez jest kiepska, irytuje tez to ze gra twardziela a jest zelusiem, zawsze pokazuje odznake podwijajac koszulke co nie jest etyczne i jest poprostu popisuwa.

ocenił(a) serial na 8
wearethepeople

Serio? W dobie google piszesz ze nie ma takiego zawodu, skoro jest już w pierwszym wyniku wyszukiwania?

http://www.theforensicnurse.com/ForensicNursingDefined.cfm

Nie wiem jak zarabia zwykła pielęgniarka ale widełki Forensic Nurse to widełki 30-130 tyś $ Do tego dolicz męża bandyte no i konieczność zareklamowania Kii.

http://www.payscale.com/research/US/Job=Forensic_Nurse_(RN)/Hourly_Rate

Egeszege

Angielski nie jest moją mocną stroną ale z tego co zrozumiałam to zadaniem takiej pielęgniarki jest przede wszystkim udzielanie pomocy ofiarom przemocy seksualnej, wykonywanie badań w przypadku wykorzystywania dzieci oraz zbieranie prawidłowo materiału dowodowego. Nigdzie jakoś nie odnajduję info, że robi sekcję zwłok, badania laboratoryjne i prowadzi śledztwo wespół z policjantami, jak stary wyga albo i lepiej. Dlatego co do samego zawodu - mój błąd, ale co do żenującej reszty bez zmian.
Wg mnie serial jest robiony na siłę, ot skrawki lichych pomysłów pozlepiane na słaby klej. Aktorstwo drewniane, postacie nijakie, historie bez werwy.