Bo Rebelde mają jakieś 18-19 lat , a przed chwilą oglądałam na youtube odcinek, w którym mówili co będą robić po wakacjach, w nowym roku szkolnym...
To ile lat chodzi się do liceum w Mexyku?
Jak w ogóle wygląda tam szkolnictwo?
Sorry, że ciut nie do tematu
W Rebelde teraz jak chodzą do IV klasy uczniowie nie mają 18-19 lat, tylko mają skończone 16 lat,a będą kończyli 17-odpowiednik naszej I liceum(Mia i Rob w 194 odcinku), Miguel ma skończone 18 a będzie kończył 19(jest starszy o 2 lata). W II i III temporadzie to jest V klasa(II temp - pierwsze półrocze, III temp - drugie półrocze), czyli nasza 2 liceum, uczniowie będą kończyć po 18 lat, a Miguel 20.
I wydaję mi się że w Meksyku jest połączone gimnazjum z liceum. Chyba że tylko w Rebelde w EWS tak jest bo np. Lola siostra Lupe, jest 3 lata młodsza od Lupity i jak pojawia się w serialu chodzi do II klasy, czyli ma 14/15 lat (u nas 2 gimn)
TEż sadze ze jest tam poloczone gim z liceum a zreszta w rebelde bylo jak renata przerabiala zadanie z trapezem z obwodem czy polem a oni nic nie rozumieli wiec chyba musi byc niski poziom ale nie jestem pewna?
Niski poziom nauki - to rzeczywiście prawda, a i Madarriaga też nic nie rozumiał, zresztą sam tak przyznał. Wyglądało to bardzo śmiesznie!!!