PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=208630}

Zbuntowani

Rebelde
2004 - 2006
7,4 8,9 tys. ocen
7,4 10 1 8861
Zbuntowani
powrót do forum serialu Zbuntowani

Porponuję wam taką zabawę. Głosowanie na najlepszą tele, jaką puszczono w Polsce przez ostatnie 10 lat (2001 - 2010). Każda osoba może zagłosować tylko raz, podaje tytuł i bardzo bym prosiła żeby to były pełne tytuły po polsku a nie skróty tytułów hiszpańskich ( nie wszyscy są orłami z języków obcych :P ), a obok tytułu w nawiasie kraj z którego pochodzi tele i rok jego powstania. Miele widziane będzie też krótkie uzasadnienie, dlaczego akurat ten serial. Cała zabawa potrwa do końca tego roku a wyniki końcowe pokażę 1 stycznia 2011. I raz na tydzień będe wklejać do tematu częściowe wyniki. Miłej zabawy :)

michela81

Jezu, nie wiem. Za dużo tego. Można na 2 filmy zagłosować? Bo waham się między Nie igraj z aniołem i Mój grzech. Jedno i drugie zapadło w mej pamięci.
Ale jak 1, to niech będzie...Mój grzech (Meksyk, 2009)
Dlatego, iż to wspaniała historia miłosna. Telenowela inna niż wszystkie, gdzie koniec w całości nie jest szczęśliwy, gdzie tragedia i miłość (zwłaszcza miłość Rosario do ukochanego synka i rozpacz po jego utracie) nie daje spokoju i szczęścia i gdzie jeden tragiczny wypadek na wiele lat niszczy rodzinę.

ocenił(a) serial na 10
michela81

Ja też się waham między dwoma Enamorarte (Młodzieńcza Miłość) i oczywiście Rebelde (Zbuntowani)...
ale stawiam na:
Młodzieńczą Miłość (Argentyna, 2001)
A dlaczego...otóż telcia leciała jakieś 7-8 lat temu pierwszy raz na TV4 a ja ciągle miło ją wspominam i chętnie oglądam...byłabym mega happy gdyby któraś ze stacji zechciała ponownie wyemitować Enamorarte. Historia Celeste i Santiaga mnie po prostu urzekła, a finałowe odcinki wywołują wielkie emocje...oglądając nawet po raz setny przedostatni odcinek, zawsze płaczę mimo, że już wiem jaki będzie finał. Tu link jakby ktoś chciał zobaczyć finałowy odcinek: http://www.youtube.com/watch?v=QXZLbCv5GgU
Poza tym uwielbiam głos Emanuela i piosenki, które były w serialu znam na pamięć. Oczywiście losy innych bohaterów też są bardzo przejmujace...pojawia się choćby problem AIDS, itp.
I to chyba na tyle ;)

ocenił(a) serial na 4
RiDka

Zapomniałam o swoim głosie. Jak dla mnie to Zbuntowany Anioł (Argentyna 1999).

Ogólnie podobała mi się w niej rola jaką stworzyła Natalia Oreiro i to że nigdy się nie nudziłam oglądając go.

ocenił(a) serial na 3
michela81

Niezły temat przyznaję. Ja jeśli miałabym wybierać to głosowałabym na Zbuntowanego Anioła albo na kolumbijską Brzydulę. Ale wybieram teo pierwsze.

ocenił(a) serial na 2
christinearron

Jak dla mnie Amor Latino.

ocenił(a) serial na 10
michela81

no oczywiście "zbuntowani", czyli meksyk, nie wiem który rok dokładnie. a tak nawiasem mówiąc to "zbuntowany anioł" to, sama nawet, michela81 napisałaś rok 1999, a miały być tele z ostatnich 10 lat (2001-2010) ;P
dla mnie i tak "zbuntowani" są najlepsi. w grę wchodzi jeszcze ew. "zbuntowany anioł", "nie igraj z aniołem" i "cena marzeń". aha. no i oczywiście "luz clarita" :D

ocenił(a) serial na 10
michela81

Ja swój głos oddaję na Gorzką Zemstę (Meksyk, Kolumbia - 2003-2004)

p.s. matyll93 to miały być telcie emitowane na przełomie ostatnich 10 lat w polskiej telewizji, a chyba nie myślisz, że zaraz po wyprodukowaniu Zbuntowany Anioł trafił do naszych tv...w końcu to Polska

Julivanistka

1.Zbuntowani, 2. Gorzka zemsta, ale najbardziej niezapomniana telenowela to Zbuntowany aniol

ocenił(a) serial na 4
kr86100

kr86100 więc wkońcu którą wybierasz Zbuntowanych, zemstę czy zbuntowanego aiołka ?

michela81

jeśli chodzi o te od 2000 do dzisiaj to zbuntowani a jeśli chodzi w ogóle ze wszystkich to zbuntowany anioł

ocenił(a) serial na 10
kr86100

ciężki wybór wahałabym się między : Mój Grzech (Mi Pecado) a Osaczoną (Acorralada)
ale wybieram Mój Grzech / Mi Pecado / 2009, dlatego że to ujmująca historia miłosna grana w pięknej scenerii. Cudowna oprawa muzyczna , która w czasie trwania każdego odcinka "cieszyła moje ucho" , szczególnie Maite w duecie z Reikiem oraz "Un nuevo amanecer" w wykonaniu Lucí Méndez . Świetna gra Danieli Castro w roli złej kobiety "Rosario". Nie obdarza swojej córki uczuciem, ponieważ przypomina jej o cierpieniu sprzed lat. Pokazuje jak grzech może zniszczyć wieloletnią przyjaźń. Pomimo wszystkich przeciwności losu Lucrecia i Julian byli gotowi walczyć o swoja miłość i prawo do szczęścia.

ocenił(a) serial na 4
maitee

Pora na raport :

* Zbuntowany anioł 22,2 % (2 głosy)

* Mój grzech 22,2 % (2 głosy)

* Zbuntowani 22,2 % (2 głosy)

* Młodzieńcza miłość 11,1 % (1 głos)

* Amor latino 11,1 % ( 1 głos)

* Gorzka zemsta 11,1 % (1 głos)

A w sumie głosów - 9.

Słabo coś idzie. Dawajcie forumowiczki !

ocenił(a) serial na 10
michela81

Ja głosuję na "Mój grzech" ponieważ była to wyjątkowa telenowela.

MaitePerroni08

hmmmm Mój grzech .. ! bo jest najlepsza :)

ocenił(a) serial na 10
Dianita

mnie urzekal NIe igraj z aniolem.

ocenił(a) serial na 10
michela81

Młodzieńcza Miłość ;p

ocenił(a) serial na 10
Ardillita

Dla mnie Zbuntowani i Zbuntowany Anioł :)

ocenił(a) serial na 4
Daniela_Lujan_87

Nie liczy się ! Możesz wybrać tylko jedną telenowelę. Którą wybierasz ?

ocenił(a) serial na 10
michela81

Zbuntowanych

ocenił(a) serial na 9
michela81

No to jak dla mnie to Zbuntowani.;] i jak na razie bez uzasadnienia, bo jestem tylko tak na chwilę.
Była jeszcze jedna telenowela, leciała już dosyć dawno na polsacie, o takim ogrodniku, który miał różne wizje, ale za nic nie moge sobie przypomnieć, jaki miała tytuł.

ocenił(a) serial na 4
Ewka___

Pora na raport :

* Zbuntowany anioł 14,3 % (2 głosy)

* Mój grzech 21,4 % (3 głosy)

* Zbuntowani 28,6 % (4 głosy)

* Młodzieńcza miłość 14,3 % (2 głosy)

* Amor latino 7,1 % ( 1 głos)

* Gorzka zemsta 7,1 % (1 głos)

* Nie igraj z aniołem 7,1 % (1 głos)

A w sumie głosów - 14.

Stać was na więcej. Najbardziej wiarygodne będzie kiedy jakieś 100 dziewczyn zagłosuje. Dawajcie forumowiczki !

michela81

Zbuntowani (Rebelde Meksyk 4 października 2004-2 czerwca 2006.)
Dlatego ze ta telenowela poruszała wiele ważnych spraw takich jak problem z narkotykami ,zdrady czy seks.Pokazywała nam że warto walczyc o sprawiedliwosc.Jednym słowem była bardzo życiowa.Była tam tez prawdziwa miłosć warta wielu poswiecen i starań a także przyjazn..Nie spotakałam 2 rownie dobrej telenoweli (moze oprocz zbuntowanego anioła jednak on takze przy Zbuntowanych sie chowa)