PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=208630}

Zbuntowani

Rebelde
2004 - 2006
7,4 8,9 tys. ocen
7,4 10 1 8861
Zbuntowani
powrót do forum serialu Zbuntowani

Nieporozumienie.

ocenił(a) serial na 1

Zostanę pewnie potraktowana, jak prowokantka, ale mam prawo wyrazić swoje zdanie na temat tego serialu. Cóż, faktycznie robi to papkę z mózgu. Moim zdaniem przypomina to telenowelę zrobioną pod rozwlekłe nastolatki, tylko napakowaną większą ilością seksu. To już lepiej oglądać chyba "M jak miłość", czego ja, o co mnie pewnie oskarżycie, nie robię.

Weźcie dziewczynki, siądźcie do jakiejś dobrej książki...

Mauretania

Owszem, masz prawo do wyrażania swojego zdania, w końcu żyjemy w wolnym kraju. Ale nigdy nie potrafię zrozumieć tych narzekań. No bo jeśli tak ci się nie podoba i jeśli "robi papkę z mózgu", to dlaczego go oglądasz? Wiem, wiem. Zaraz będzie, że widziałaś kilka odcinków, ale to tym bardziej, nie wiesz jaki jest ten serial. Jeśli chodzi o seks, nie zauważyłam nic rażącego. Jeśli niektórzy [nie mówię o tobie] żyją tym, i naśladują negatywne rzeczy, to znaczy, że nie dorośli by oglądać Zbuntowanych, ale jestem przekonana, że większość osób jest zachwycona Rebelde i rozumie ukryty sens.

Wiesz, czytam książki, to moje hobby, ale czasami potrzeba porządnej dawki śmiechu, zrozumienia, pocieszenia...i Zbuntowanych, bo jak to się mówi? Z nimi świat jest lepszy.

ocenił(a) serial na 1
Amy95

Owszem, obejrzałam właśnie kilka odcinków, bo po prostu nie spodobało mi się na tyle, że nie chciałam tego kontynuować.
Ukrytego sensu, czy przesłania tam nie zauważyłam. Czy ktoś mnie oświeci?

Książki również dają porządną dawkę śmiechu :) A dlaczego świat z nimi jest lepszy?

Mauretania

Jak zapewne zauważyłaś na początku każdego odcinka jest złota myśl. I właśnie w tych myślach są przesłania i odcinek jest w pewien sposób ustawiany pod ich kątem. Nie będę wymieniać wszystkich, bo wg mnie, kto chce zrozumieć, to zrozumie i dostrzeże sens wypowiadanych słów. Ale niech będzie , podam kilka przykładów. Zbuntowani uczą przyjaźni, nie ważne, czy ktoś jest biedny- bogaty, ładny-brzydki, najważniejsze jaki jest w środku, bohaterzy ciągle to powtarzają. Ukazana jest miłość, nawet adekwatnie do naszego przysłowia "Kto się czubi, ten się lubi" , bo właśnie tak było z Robertą i Diegitem. Oświeciłam cię? Mam nadzieję.

To prawda, książki są dobrym sposobem na nudę, ale czasami też mogą zasmucić i może dlatego tak je lubimy...
Zbuntowani po prostu zmienili świat. Sprawili, że ludzie zaczęli inaczej myśleć [nie wszyscy], dla mnie to ważny serial i zawsze będę o nim pamiętać.

Mauretania

Musze Cie zmartwić bo oprócz oglądania Zbuntowanych czytam książki..Jestem ciekawa gdzie ty tam widziałaś seks?Domyślam się ze chodzi Ci o mundurki które w gruncie rzeczy nie są takie prowokacyjne (długie bluzki z krawatem i krótka spódniczka nie widzę nic w tym złego)Jeżeli chcesz to oglądaj M jak miłość ja na pewno nie mam zamiaru.Napisałaś ze serial robi papkę z mózgu może jakieś argumenty?Przykłady?

ocenił(a) serial na 10
kwiatuszek446

DO AUTORA TEMATU: ALE TO JUŻ BYŁO....

ocenił(a) serial na 1
Daniela_Lujan_87

Kwiatuszek: Tak, na przykład chodzi mi o te mundurki. "M jak miłość" to tylko przykład, nie mam zamiaru również i ja tego oglądać :)

Daniela: ... i nie wróci więcej.

ocenił(a) serial na 10
Mauretania

DZIEWCZYNO PRZEGLĄDNIJ TE CAŁE FORUM I ZOBACZYSZ, ŻE TO JUŻ SETNY TEMAT KTÓRY SIĘ POWTARZA!!! ZMÓWILIŚCIE SIĘ CZY CO??

Ps. myślę, że te wszystkie tematy pisze jedna i ta sam osoba. Bo ja teraz zerknęłam to normalnie identyczne.

ocenił(a) serial na 1
Daniela_Lujan_87

Nie, nie zmówiliśmy się. I nigdy wcześniej nie pisałam na tym forum, uwierz mi. Każdy ma prawo do własnego zdania i jak widać nie tylko mi ten serial się nie podoba.

Aleszajss: Obejrzałam kilka odcinków. Po prostu nie podoba mi się ten serial, nie widzę w nim nic interesującego, wartościowego (i proszę bez haseł: "Jak chcesz coś wartościowego to sobie obejrzyj np. Requiem dla snu:). Owszem, widziałam, do tego porównać Zbuntowanych nie można, ale jak na SERIAL DLA MŁODZIEŻY to treści seksistowskich bądź seksu jest zbyt dużo. Napisałam chyba wyraźnie, że M jak Miłość to był tylko przykład.
Zależy jakiej nastolatki, słońce.

ocenił(a) serial na 10
Mauretania

Mówi się trudno, nie interesuje mnie to. Możesz Ty nie widzieć w nim nic "interesującego, wartościowego" - ważne, że fani widzą. :> Nie jestem Tobą, nie mam zamiaru podawać i porównywać żadnego filmu bądź serialu do Zbuntowanych. W którym Ty wieku żyjesz? Jesteś chyba zbytnio cofnięta w czasie, to przykre. Jedyne co mi pozostaje to Cię wyśmiać "SERIAL DLA MŁODZIEŻY to treści seksistowskich bądź seksu jest zbyt dużo" hahah..
No, ehe. Twoje na pewno nie. Nie życzę sobie, abyś do mnie pisała "słońce."

Mauretania

Przecież one są normalne to tak samo jakbyś uważała że dziewczyny nie maja prawa nosić krótkich spódniczek.
Mamy 2010 rok !To nie czasy kiedy nosili długie spódnice.Nie odpowiedziałaś na dalszą cześć mojej wypowiedzi może podasz jakieś argumenty?

ocenił(a) serial na 1
kwiatuszek446

Aleszajss: Spróbuj chociaż uszanować zdanie innych, bo tego nie robisz. Zamiast podać konkretne przykłady, dlaczego uważasz, że ten serial ten wartościowy, wolisz koniecznie nadużywać stwierdzenia "Nie interesuje mnie to". Bez urazy, ale jeśli twoim ideałem kinematografii jest "American Pie" to nie mamy nawet o czym rozmawiać. Cóż, nie każdy lubi się spijać i puszczać, skupiać się tylko na swoim wyglądzie zewnętrznym. Nie wmówisz mi, że tak wyglądają przeciętne nastolatki - http://img529.imageshack.us/img529/9889/rebelde2ndatemp1ax6.jpg
Zawsze może być per "kochana".

Kwiatuszek: Powyżej umieściłam zdjęcie i powiedz mi, czy tak wyglądają normalne nastolatki? Wyglądają jakby, za przeproszeniem, przed chwilą stały pod latarnią. Pewnie, że mają prawo nosić krótkie spódniczki! Sama je noszę, nie żyjemy przecież w średniowieczu, ale bez przegięć. Najlepiej będzie, jeśli podasz, jakie ty widzisz argumenty "za" tym serialem. Będzie mi łatwiej podać swoje.

ocenił(a) serial na 10
Mauretania

Szanuję, ale są wyjątki. Ty nim właśnie jesteś. Co ma stwierdzenie do mojej opinii? Chyba nic. Ogólnie, podoba mi się fabuła filmu, aktorzy, jak i sam zespół występujący w tej telenoweli. Wcale nie napisałam, że moim ideałem jest American Pie, to już tego typu filmy nie mogą mi się podobać? Przykro mi, ale nie jestem "sztywną" osobą, bez poczucia humoru.
Nie wnikam w to jakie Ty filmy oglądasz, moja Droga Damo. Więc mogłabyś odbić od moich.
"nie mamy nawet o czym rozmawiać" - nie zmuszam Cię do prowadzenia ze mną konwersacji, więc pozdro. Hahahaha, to zdjęcia akurat promuje teledysk RBD,nie Zbuntowanych. Ci ludzie są pełnoletni do Twojej wiadomości.

Mauretania

Mniej więcej w tych czasach.Rozejrzyj się mojej przyjaciółki siostra w wieku 15 lat wygląda na 20 maluje się ładnie ubiera itd Zresztą mogłabym tak wymieniać bez końca ponieważ widzę pełno takich dziewczyn na co dzień
Ale mniejsza o to powiem inaczej co by było gdyby włożyli w ten serial normalne 13 nastolatki prawdopodobnie wyglądały by tak jak oni dorosło(chociaż wiadomo że Anahi i reszta w momencie nagrywania Zbuntowanych mieli już swoje lata)makijaż robi cuda a do tego dobrze dobrane stroje..Wydaje mi się że oni wybiegli po prostu w przyszłość (może nie świadomie ale jednak)
Argumenty hmmm może zacznijmy od początku.Bardzo podobał mi się motyw loży (organizacją gnębiąca stypendystów) jest to przykład na to jak okrutni potrafią być 13 -15 latkowie z błahych pobudek.
Problem narkotyków który zaczął się wraz z pojawieniem się Joaquina .Albo przewinienia bogatych uczniów jak np Roberty której wszystko uchodzi płazem bo jest córka znanej (bogatej)piosenkarki .To wszystko sprawia ze ten serial jest życiowy.

ocenił(a) serial na 10
Mauretania

Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię. W tym momencie akurat mnie nie obchodzi co inni sądzą o tej telenoweli. Co masz na myśli pisząc "robi to papkę z mózgu" - oglądnęłaś kilka odcinków, lub w ogóle i tak bezpodstawnie to stwierdzasz?! Chyba nie wiesz co to znaczy "napakowani większą ilością seksu" - widziałaś kiedykolwiek film erotyczny? Najwyraźniej nie. Jak chcesz to sobie oglądaj M jak miłość, mnie to nie interesuje.
W tym serialu jest mniej więcej pokazane życie nastolatki, nawet ze szczegółami.

Mauretania

Zgadzam się za autorką.Nie wiem tylko po co rozpoczynała taką dyskusje np z użytkownikiem "kwiatuszek446" który jak widać na profilu preferuje same "ambitne" produkcje.Zresztą reszta broniących ten serial również się nie wyróżnia...

Ten serial jest zerem.Jest to jedyna produkcja jakiej wystawiłem ocenę 1/10.W sumie się nie dziwie że trafia to do dzisiejszej pustej młodzieży...

tomsven

Widząc twój gust filmowy, nie dziwie się, że piszesz takie bzdury, tomsven. Król Lew 10/10, heheh. Wiesz, to była dosyć fajna bajka, ale bez przesady. A, i sam jesteś pusty, w dodatku widzę, że rozpiera cię duma, ze mogłeś się pochwalić, tym ze wystawiłeś ocenę 1/10. Doprawdy, śmieszne.

I zwracam się ponownie do autorki tego tematu.
To zdjęcie nie jet z serialu, tylko z teledysku. A dokładnie z "Aun hay algo". Naucz się rozróżniać teledysk, od serialu, a potem komentuj zdjęcia, ok?

Amy95

Dziewczynko nie wiem czy 95 przy twoim nicku to twój rocznik,ale popytaj się starszych użytkowników na filmwebie o Króla Lwa.Kiedyś właśnie takie bajki się robiło a nie HM.Na prawdę nic gorszego u mnie na profilu nie znalazłaś? Zresztą czego mogłem się spodziewać po fance Avatara i Harrego Potter'a...

Jednak dobrze są różne gusta dlatego pierwszy raz wystawiłem 1/10 bo czegoś takiego jeszcze nie widziałem.Proszę powiedz mi co w tej produkcji zasługuję na ocenę 8/10? Gra aktorska? Plastiki które myślą tylko o jednym i wypowiadają 10 zdań na 5 sekund?

P.S Nie rozpiera mnie duma,tylko bronie autorki z którą ku mojemu zdziwieniu nie wszyscy się zgadzają.

ocenił(a) serial na 6
tomsven

zgadzam sie jesli sie komus nie podoba niech nie ogląda
zapraszam do konkursu na moim blogu
Pozdrawiam!

tomsven

O, nie. Znalazłam dużo ciekawsze rzeczy/filmy. W tym Popiełuszkę. Jestem ciekawa ile ty masz lat. Wiesz twój post inteligentny nie jest. Jako, że jak to ująłeś? Jestem "dziewczynką" , dlatego ja mogę pisać posty, tak jak mi się podobają...bo widzisz...młodzież ma swoje prawa. A jeśli jesteś taaaki dorosły, to stara dupa z ciebie.
Jestem fanka Harry'ego Pottera, i co z tego? Jestem młoda, mnie nie interesują Złotopolscy, czy filmy z lat '60. I jestem pewna, że nie tylko ja tak myślę.
Te "plastiki" nie myślą tylko o jednym. Argumenty podawałam powyżej, ale jak nie chcę ci się czytać, to trudno. Pech życie.
Zapewne jak sam widzisz, i jak sam przyznałeś. TYLKO 2 osoby są przeciw. Pozostałe to fani Zbuntowanych, więc przykro mi przegraliście.
Miłego dnia :D

Amy95

Nie wiem co Masz do Popiełuszki? Na pewno przekazuję więcej wartości niż ta telenowela...

Tylko 2 osoby są przeciw bo reszta w ogóle tutaj nie wchodzi i nie zaczynają dyskusji.W sumie to mają rację,ale człowiek uczy się na błędach.

Nie chodzi też o to że jestem facetem,bo oglądałem np. "Życie Na Fali" czy "Pogoda Na Miłość".Lecz tutaj najbardziej irytują mnie bohaterki które zachowują się/mają podobną mimikę twarzy jak moja 8 letnia kuzynka.

Co do treści typu "zgadzam sie jesli sie komus nie podoba niech nie ogląda" - Oczywiście,racja ! Ale kto powiedział że oglądam? Widziałem jeden odcinek - szlag mnie trafiał.Później widziałem już tylko urywki przeskakując po kanałach nie mogłem na to patrzeć.Ja po prostu wystawiłem ocenę,dodałem opinię i zostałem zaatakowany :)

tomsven

Spójrz lepiej na swój gust filmowy zamiast krytykować mnie.Znalazł się krytyk filmowy który Polskiemu "Ranczo" wystawił wysoka ocenę. Pusta młodzież a ty jaki jesteś?Niby taki "głęboki"a tak naprawdę żadnego sensownego argumentu nie przytoczyłeś("bohaterki które zachowują się/mają podobną mimikę twarzy jak moja 8 letnia kuzynka"nie zaliczyłabym tego do argumentu)...Widziałeś tak naprawdę jeden odcinek i oceniasz ten serial już chociaż byś się nie ośmieszał i skłamał że widziałeś kilka odcinków.

kwiatuszek446

Polskie Ranczo pobiło rekordy oglądalności.Dobrze pokazuję realia kresów wschodnich i przy okazji można się pośmiać.Ranczo ma 9660 głosów i ocenę bardzo dobrą.Powiedz mi jeszcze jaki jest sens oglądać kilka odcinków skoro ledwo zdołałem przetrzymać jeden?

Gdzie napisałem że jestem jakiś "głęboki" ? Napisałem że obecna młodzież jest pusta,bo taka jest prawda.Kiedyś takich produkcji jak Hanna Montana czy Zbuntowani nie było.Jakie wartości to przekazuję? Jakie problemy pokazuję? Perypetie miłosne rozpuszczonych nastolatek...Mam dla nich rozwiązanie : Zabrać się do pracy.

tomsven

Może taki ,że oglądając jeden odcinek tak naprawdę nie możesz nic powiedzieć o serialu..To jest tak jakbyś obejrzał 5 minut filmu i stwierdził że on jest bezsensu..Ranczo może i jest popularne w Polsce ale czy w innych krajach również?Wątpię w to i właśnie tym się różni od Zbuntowanych .Zbuntowani nie tylko popularni są w Meksyku ale również w innych krajach.Odpowiedziałabym Ci na te pytanie jednak z uwagi na to ze oglądałeś jeden odcinek to byłoby bezcelowe.A wiec lepiej zakończyć ta dyskusje.

ocenił(a) serial na 9
Mauretania

No i jak długo jeszcze tak można? Po co w ogóle zakładane jest milion takich samych tematów? Każdy ma swoje zdanie i niech je wypowiada, ale po co to "podważać"? To jest tylko serial, w dodatku, według mnie, udany. Strasznie go lubię, ale to nie znaczy, ze jestem jakimś pustakiem. Ważne, aby wiedzieć, z czego brać przykład a z czego nie. To, że ktoś lubi np. Mie, nie oznacza, ze powinien ją naśladować. Trzeba odróżniać fikcję od rzeczywistości. Dla mnie argumenty typu: "Zbuntowani nauczyli mnie przyjaźni" są naprawdę beznadziejene i w ten sposób na pewno nie przekona się nikogo, aby zmienił swój stosunek do tego serialu itd. Nie wiem, ale wydaje mi się, że te wszystkie rozmowy nie mają sensu, jak sie nie ma dobrych argumentów. Nie, żebym kogoś obrażała, ale po prostu uważam, że te wszystkie dyskusje są już prowadzone " na chama" i lepiej je skończyć i zajać się czymś pożyteczniejszym, ale oczywiście, jak kto woli.
Pozdrawiam Was wszystkich;))