Znam język hiszpański i serial Rebelde poznałam kilka lat temu. Obejrzalam wszyskie odcinki. Jesli macie jakieś pytania na temat Rebelde i zespołu RBD Piszcie:)
Macie może link do filmiku gdzie Mig wybacza Mi ze nie wierzyłamu dokońca kiedy był w więzieniu?Chyba że to wtedy kiedy on jest chory to nie trzeba;d i do tego jak Mig chodzi z Romi ale znią zrywa i mówi że w jegożyciu liczyła się tylko jedna dziewczyna Mia.
I w którym odcnku będzie ta szarpanina między Miguelem a Gastonem?
ta cała akcja z Gastonem będzie w 213/214 odcinku :)
A Mig i Mia godzą się właśnie wtedy jak Mig leży chory na zapalenie płuc a Mia się nim opiekuje :) (w końcu to przez Mie całą noc stał pod jej domem podczas burzy :D)
A wiecie moze jak zareaguje Roberta kiedy dowie sie o zakladzie Diega i Thomasa ? I jka tio się stanie ze zacznie spotykac sie z Simonem ?
Oni zaczną sie spotykać od momentu wyjazdu na ranczo gdy ROberta sie załamie przez Diega to matka zabierze ją na ranczo :P Nie wiem ale to chyba od tego momentu
No błagam was ludzie o czym Dieg. i Rob. rozmawiają :P
http://pl.youtube.com/watch?v=YRgyY2KnF5g&feature=related
http://pl.youtube.com/watch?v=LR1Mzu0UBuw&feature=related
ma ktos dalsza cześć i czemu rob sie tak tym "przejeła"??
GAston jest bratem jose i ma do nie "żal" bo gdy umierał ich ojeciec kazał gastonowi zajać sie jose i poiwedział ze ta dziewczyna ma potecjał i chyba było to zazdrosny.
Jakoś tak to było.
No więc ojciec Gastona zawsze mu powtarzał że Gaston jest nieudacznikiem i nic mu nie wychodzi, porównywał go do Jose, która była sama w domu dziecka a radziła sobie lepiej niż on. Jak Adusia już wspomniała gdy umierał poprosił Gastona aby się Lujan zaopiekował, Gaston wypełnia jego wolę ale nie zapomniał o dzieciństwie. . .
ponawiam pytanie
http://pl.youtube.com/watch?v=LR1Mzu0UBuw&feature=relate...
Mam pytanko! czy Roberta z Diegiem będzie jeszcze parą na urodzinach Mii i Roberty ,jeśli tak to czemu pocałuje Simona?????
DyR nie będą już ze sobą na urodzinach. W 180 odcinku Rob dowie sie od Thomasa że Diego chodził z nią dla zakładu i dodał jeszcze że z litości co BARDZO zraniło Rob. Diego zrozumiał swój błąd i będzie chciał do niej wrócić bo się w niej na prawdę zakochał ale Rob mu nie wybaczy. A na urodzinach wyrzuca pierścionek od Diega a na jego miejsce wkłada ten od Simona i zgadza sie być jego dziewczyną :/
oOoOoOo_rbd pomożesz?
z tym filmikiem?
<za krótki> <za krótki> <za krótki> <za krótki> <za krótki>
jak to odeszła?
i jeszcze pytanie do dzisiejszego odcinka - jak nazywała się ta piosenka, którą śpiewał jakiś chłopak na tej imprezie?
Zespół się rozpadnie mniej więcej ok. 80 odcinka 2 temporady, ponieważ Roberta wpada na pomysł zorganizowania koncertu charytatywnego i pomocy dla dzieci ulicy. Ale Diegito chce aby zagrali na przyjęciu urodzinowym jakiejś dziewczyny. Diego liczy na to ze sie dobrze zaprezentują to może dostana wymarzony kontrakt płytowy. Roberta mówi o koncercie charytatywnym, Diego o grze na urodzinach. Rob mówi że nie będzie śpiewać dla jakiejś rozpuszczonej panienki, a Diegito że nie ma zamiaru śpiewać za darmo, ponadto Rob nikt nie trzyma. Rob jest wkurzona mówi że odchodzi, Diego każe jej sobie iść, to samo GIo. Nawet Mia mówi że skoro taka jest jej decyzja może odejść tylko Miguel próbuje zatrzymać Robertę. W ramach solidarności razem z Rob odchodzi Lupita, ją próbują zatrzymać, lecz jest nieugięta. A później Diego, Gio Mig i Mia robią przesłuchanie na nową wokalistkę i wygrywa chyba Vico.
dziękuję ;* jesteś niesamowita (;
a wiesz może jak nazywa się ta piosnka, co jakiś chłopak z zespołem śpiewał na imprezie? [dzisiejszy odcinek]
http://pl.youtube.com/watch?v=LR1Mzu0UBuw&feature=relate...
Vico będzie niedługo z Giovannim, ale Gio będzie ją okłamywał i Pilar to wykorzysta i rozwali ich związek. Jak wyjdą intrygi Pilar na jaw to Rocco już pojawi się w serialu i nie pozwoli sobie odebrać Vico, którą bezgranicznie kocha :D A Gio będzie z Agustiną, dziewczyną z II klasy, ale ją też kiepsko będzie traktować, aż ta na końcu zwiąże sie z Inakim.
Adusia zadałam twoje pytanie na innych forach ale nikt nie wiedział. . .
Ale sądząc po reakcjach Rob i po tym jak patrzyli na siebie z Inakiem napewno ma to taki związek: Diego-Roberta-Inaki. Więc może miała mętlik w głowie przez Inakiego :P
bardzo dziękuje a co do tego ze zanim puscili 177 nie bylo go na youtubie?
to wlasciwie byl. Wystarczy wpisac CAPITULO 184 bo ja caly czas szukalam i nagle znalazlam. A jak bedzie duzo filmików wystarczy dodać słowo TEMPORADA.
Mam nadzieje, że może komuś pomogłam ;)))))
klip do piosenki z wczorajszego odcinka http://pl.youtube.com/watch?v=OtD-w2mGRGQ i tomas tam jest a czytalam gdzies ze one byl naprawde w tym zespole wiec to chyba prawda skoro jest w teledysku hmm?
jejku możecie mi pomóc? jestem tu pierwszy raz :D chciałam się dowiedziecna co jest chory miguel? Tak bardzo mi go żal jak go zobaczyłam jak mdleje ;( pomożecie mi? z Góry Dziękuje :)
Hejka ;) Mam takie pytanko ;) O co chodzi z tymi temporadami? To jest jak seria czy coś? Teraz na tv4 jest 1 temp i ma trwa do 22 sierpnia, tak? A nie wiecie, czy będą inne?
No więc tak. Miguel nie jest chory, ale w 3 temporadzie będzie miał wypadek, bo rzuci się na maskę samochodu Gastona. Z początku miał tylko siniaki i lekkie obrażenia, mimo że uderzył się w głowę, w szpitalu nie zrobili mu nawet tomografi :/ Tylko go opatrzyli i wypisali. Po pewnym czasie Miga zaczyna bardzo boleć głowa, w studiu nagrań mdleje ale dochodzi do siebie. Później jest pożegnanie nauczyciela plastyki, i Mig mdleje. Przyjeżdża karetka, w szpitalu okazuje się że Mig ma krwiaka mózgu, którego nie można operować i trzeba czekać aż się wchłonie. Mig zapada w śpiączkę, gdy się budzi ma amnezje. Dokładnie wszystko przypomina sobie dopiero na koncercie w Chicago czyli w przed ostatnim odcinku.
Temporady to są sezony :)
1 temporada - 215 odcinków
2 temporada - 120
3 temporada - 105
22 sierpnia kończy się emisja Rebelde (koniec 1 temporady) i prawdopodobnie na razie 2 i 3 temp nie zostanie wyemitowana bo Rebelde nie ma aż tak dużej oglądalności :( Ale miejmy nadzieje :)
Ech..;( I co ja będę oglądać.. Tak się wciągnęłam w oglądanie Zbuntowanych, że dzień bez nich to dzień stracony.. xD Oj muszą wyemitować dalsze odcinki! Nie przeżyję jak nie oglądnę zakończenia.. ;( A Diego i Roberta wymiatają ^^ Szkoda, że im zawsze jest tak nie po drodze..
nie rozumiem tv4 jak to Rebelde nie ma duzej ogladalnosci? wsrod moich znajomych duza grupka codziennie zasiada przed telewizorem zeby obejrzec kolejny odcinek =]. wiele tez blogow jest o tematyce serialu... Nie, nie moga tego nam zrobic i przerwac emisje serialu xD
Rebelde ma sporą oglądalność ale niestety nie jest wielkim hitem :(, i TV4 nie wykupi raczej dalszych serii bo po prostu im sie nie opłaca. Ale ja uważam, że kiedyś na pewno dalsze temporady zostaną wyemitowane trzeba tylko czekać i nie tracić nadziei :D
Mnie wprawdzie nie interesowło jaką oglądalność ma jakiś serial, ale jeśli chodzi konkretnie o zbuntowanych to patrząc na ilość wpisów na filmweb i reguralny przyrost ich można stwierdzić, że serial jest bardzo popularny co znaczyłoby, że serial jest dobry. Jednak trzeba pamiętać o tym iż trzeba mieć jakiś punkt odniesienia a z tym znacznie gorzej. Oczywiście każdy serial ma swoich fanów, a TV 4 "lubi" przerywać emisje seriali. I jeszcze odniosę się do serii filmów które mnie interesowały, które były kręcone co kilka lat i jeden z nich w 2005 roku został wyemitowany, więc czekałem na kolejny z tego cyklu i do dzisiaj się nie doczekałem!!! Dobrze, że mam internet to jeszcze jako tako można się dowiedzieć co było w pozostałych. I muszę powiedzieć, że ten film jest najlepszy z tej serii, i to miało miejsce właśnie na kanale TV 4!!! A cały cykl filmów również bardzo dobry, ale tak jak wspomniałem został wemitowany tylko jeden film. Nie sądzę, żeby w przypadku Zbuntowanych było inaczej, czyli 215 odcinków i koniec jak dla nas i nie sądzę żeby kolejne dwie temporady zostały wyemitowane w jakiś odstępach czasu, albo odrazu będą albo na TV 4 już nie zobaczymy. Gdyby inna stacja telewizyjna zechciała emitować zapewne zrobiła by to od początku czyli na nowe byśmy musieli bardzo długo czekać ok roku. A tak swoją drogą co TV 4 skłoniło do emitowania Zbuntowanych? Zapewne popularność serialu w innych krajach. Pozdrawiam fanów tego serialu.
Lupe będzie tęskniła za Nico, co będzie przeszkadzać aby LyS byli razem. Lola(siostra Lupe) tym razem zakocha się w Santosie. Powie że "wybaczy" Lupe to że odbiła jej Leosia(kuzyn Thomasa, będzie podwalał do Lupe, a każdy chłopak podrywający Lupe podoba sie Loli :P), jak ją z Santosem umówi. Naiwna Lupe się zgodzi. Poprosi Santosa, jemu się już wtedy Lupita będzie podobać, więc się zgodzi. Ale pod jednym warunkiem, że się z nim umówi. Lupe się zgodzi i to będzie chyba ich pierwszy pocałunek :P Parą staną się w ostatnim odcinku II temporady, ale też w tym odcinku pojawia się Nico, znika około 30 odcinka III temporady, bo Lupita mówi mu że wybrała Santosa. Popsuje się między nimi podczas wycieczki do Puerto Vallarta (50 odcinek 3 temp), bo jak RBD pojedzie na koncert do Monterrey to Santos, Inaki, Tomas i Jack pójdą na wakacyjny podryw i Jack się wygada.
To Lupita nie będzie na końcu z Nico?? A z kim będzie Thomas w końcowych odcinkach? Bo skoro myślicie, że nie pokażą dalszych odcinków, to chyba nie ma sensu żyć w nieświadomości ;)
Nie, Lupita nie będzie z Nico. Gdyby będzie musiała decydować z kim chce być, wybierze Santosa. A Thomas pod koniec serialu, zwiąże się z Pilar. Pilar z czasem bardzo się zmieni, będzie z nich naprawdę udana para.
Aż trudno w to uwierzyć.. Ale to nawet lepiej, bo jakoś denerwował mnie Nico ostatnio..Thomas i Pilar udaną parą ^^ No proszę xD Tego bym się nie spodziewała ;)
thx;*
Santosa do Nica nawet nie można porównywać :D Wiadomo że Santoś jest lepszy :) Tomi zwiąże się z Pilar jeszcze w 1 poł. 3 temporady więc w sumie nie tak pod koniec :)
Trochę kicha,że nie puszczą dalszych serii ;/Zna ktoś na tyle hiszpański żeby przetłumaczyć dialogi i zrobić napisy do hiszpańskiej wersji Rebelde??
Rzeczywiście nie pod koniec XD Chodziło mi bardziej o ostatnią/końcową temporadę. A Santos to naprawdę fajny facet, Lupe nie będzie się musiała ciągle dla niego zmieniać, jak to miało miejsce w związku z Nico.
GET M5 - No Es Solo Culpa Mia ringtones
Ahora lo entiendo
se que no estas conmigo
se que la historia que teniamos se ha perdido
los momentos compartidos que vivimos
no existen mas
Me siento solo
pero no hay sufrimiento
ahora soy fuerte y te extraño a momentos
yo crei que no iba a salir de esto
pero aqui estoy y no me siento mal
al no contigo estar
CORO
Yo no se porque toda esta fantasia
dejo de ser un sueño y no solo por culpa mia
el amor no es un error
error es que no hay amor
que fue lo que paso
Ahora que estamos cada uno por su lado
tratando de olvidar cosas de enamorados
se que el tiempo ayuda a perdonar rencores
se que estas ahi
existe nuestro amor
regresa porfavor
CORO
el amor no es un error
error es que no hay amor
que fue lo que paso
el amor no es un error
error es que no hay amor
que fue lo que paso
porque no vuelves a mi vida
El amor no es un error
error es que no hay amor
que fue lo que paso
Y la verdad es que este amor
no hay que dejar que pierda color
tu corazon es solo mio
El amor no es un error
error es que no hay amor
que fue lo que paso
el amor no es un error
error es que no hay amor
que fue lo que paso
ma ktos tłumaczenie tej piosenki??
tak pytam bo naprawde było by fajnie jakby ktos to zrobił.Niestety nie znam hiszpańskiego;/
Szkoda, że to nie jest po angielsku.. Wtedy na pewno byłoby łatwej.. No, ale cóż miejmy nadzieję, że może jakimś cudem wyemitują dalsze odcinki.. Po obejrzeniu 1 temporady zapewne będę czuła niedosyt.. Ale cóż pozostają jedynie filmiki na you tube :(
Wiecie moze jaka bedzie reakcja Roberty i Mii na wiadomość o tym,że ich rodzice beda razem ?
ma ktos stronke z takimi naprawde dokladnymi streszczeniami zbuntowanych niew chodzi mi nawet o to przyszle ale mogo byc te przeszle :) bo nie ogladalam od poczatku ...
a co do emisji zbuntowanych to mysle ze wiele wieksa ogladalnosc ma ten serial niz pokemony :P no katastrofa bedzie jak nie wyemituje dalszych czesci kicha na calego ...