PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=208630}

Zbuntowani

Rebelde
2004 - 2006
7,4 8,9 tys. ocen
7,4 10 1 8859
Zbuntowani
powrót do forum serialu Zbuntowani

Znam język hiszpański i serial Rebelde poznałam kilka lat temu. Obejrzalam wszyskie odcinki. Jesli macie jakieś pytania na temat Rebelde i zespołu RBD Piszcie:)

jagusia_jagunia

Tak tak na końcu będą razem jak to zawsze bywa :P Ale w między czasię będą sie kłócic itd. Teo będzie chodził z Raquel, bo ona dowie się że pochodzi z zamożnej rodziny :/ I ona będzie się naśmiewać z Jose, bardzo ją poniżać, śmiać się z niej że nie ma chłopaka. Więc Jose zrobi sie głupio i na złość Teo i Raquel palnie że ma chłopaka, oni nie będą wierzyć więc żeby wszystkim udowodnić to Rob i Jose znajdują bezdomnego (Luciano, pojawi sie ok. 100 odcinka 2 temporady) i proszą go o pomoc za pieniądze czy coś takiego :P No i oczywiście Rob i Jose zaprowadzają go do mieszkania Diega (?) myją go i fajnie ubierają i Luciano okazuje się całkiem niezłym bezdomnym :D I nie wiem dokładnie jak to między nimi było ale Luciano chyba zakocha sie w Jose. Ale na końcu oczywiście Lujan i Teo się zejdą :D

ocenił(a) serial na 6
oOoOoOo_rbd

A czy to prawda, że pod koniec serialu Celina będzie w ciąży?? Przeczytałam to na jakimś forum i nie wiem czy w to wierzyć.. Jeśli tak to z kim??

pietrusia

Tak to prawda :) Celi będzie w ciąży ze swoim chłopakiem Maxem (on nie będzie uczniem EWS)

milcia494

MUSZĄ wyemitować
Jak nie to można zawsze zrobić jakąś internetową petycję ;)

Zresztą, co mieliby na tym stracić?

użytkownik usunięty
akcja_rbd

Czy ktoś może mi powiedzieć z którego mniej więcej odcinka pochodzi ta scenka i dlaczego Miguel płacze?
http://img516.imageshack.us/img516/9330/ol1ex7.gif

No więc to jest przedostatni odcinek Rebelde (3 temp odcinek 104). Miguel odzyskał już pamięć ale z Mią się nie pogodził mimo besos na koncercie w Chicago)więc postanawia wyjechać do Monterray. To jest scenka jak się pakuje, przychodzi do niego Mia i błaga go żeby nie wyjeżdżał bo nie może bez niego żyć :D Jedna z moich ulubionych :) Tutaj masz link:
http://pl.youtube.com/watch?v=HUak5yyVWEM&feature=related

ocenił(a) serial na 9
akcja_rbd

mam pytanko w 180 odcinku jak roberta i simon ze soba rozmawiali jak simon mowil robercie ze bedzie jej fotografem na urodzinach to podszedl do nich diego i simon odszedl a roberta i diego zaczeli sie calowac to puscili do tego kawalek piosenki byla super znacie moze tytul???

ocenił(a) serial na 10
ReBelDe_fan

Witam to jest utwór LU - Por Besarte fajna piosenka.

ocenił(a) serial na 6
Zbuntowany_RBD

Kiedys oglądałam filmik (3 temp.) jak Zbuntowani lecą w samolocie i chyba zaczynają się jakieś turbulencje. DyR siedzieli razem i wyznali sobie miłość, ale później chyba uznali to za żart (?) Nie jestem pewna czy dokładnie tak było, ale chodzi mi o to gdzie oni wtedy lecieli? Jeśli ktoś jest w stanie mi to wytłumaczyć, to byłabym wdzięczna xD
I jeszcze jedno pytanko, trochę głupie. W której temporadzie Roberta będzie występowała w wyprostowanych włosach? (Wiem, że to dziwne, ale jak oglądam filmiki to łatwiej mi się połapać;) Jeśli ktoś może to określić to byłabym happy xD

użytkownik usunięty
pietrusia

oOoOoOo_rbd -Dzięki za odpowiedź i linka, nigdzie nie mogłam tego znaleźć :)

Co do tego lotu samolotem, to lecieli chyba z koncertu, ale nie pamiętam którego. Były turbulencje i Diego przytulił sie do Roberty i wyznał jej że ją kocha, ale potem gdy wylądowali to Rob była taka szczęśliwa(z powodu wyznania), że było mu głupio nie wiedział co zrobić i powiedziała jej że... żartował...

ocenił(a) serial na 9
Zbuntowany_RBD

dzieki wielkie:)no super jest ta piosenka

ocenił(a) serial na 10
akcja_rbd

kiedy mia i migel beda pisac liso y sensual?
ogladalam filmik na youtubie i wlasnie razem pisali jakby sie pogodzili?
moze to niedlugo bedzie wie ktos??

a co do piosenki nie zna nikt tlumaczenia?

AduuuuL

Mia i Miguel pisali już Liso y Sensual, ale ta scena została wycięta. O ile się nie mylę, było to w 106 odcinku. A tłumaczenie piosenki znajdziesz na 2 stronie tego tematu.

ocenił(a) serial na 10
akcja_rbd

JAaa ;/

a nie o to piosenke pytalam.

chodzilo mi o " No solo fue culpa mia"

??

AduuuuL

pietrusia_ns

W 1 połowie 2 temporady Rob ma kręcone włosy, a w 2 połowie proste.W 3 temporadzie chyba cały czas ma w miarę proste :P O ile się nie mylę :)

ocenił(a) serial na 6
oOoOoOo_rbd

O dziękuję bardzo ;) Teraz lepiej się bd orientować, bo przeważnie rozpoznaje po Robercie który to moment filmu xD

oOoOoOo_rbd

mam pyatnie bo ogladalam na youtube taka scenke ze Jose i Teo sa sami w szpitalu i on juz ma takie wlosy ze z tylu ma jakby male warkoczyki co tam sie dzieje...?

akcja_rbd

Mam takie male pytanko...nie to ze tylko jedno mi w glowie,ale wie moze ktos czy Diego i Roberta beda ze soba spac jezeli tak to w ktorym odcinku???A i jeszcze cos...ktos moze wie w ktorym odcinku Daniela Aedo wystapi w rebelde???

karusia1410

Pierwszego razu DyR nie będzie, w sumie DyR będą ze sobą tylko 1 raz na poważnie :/(pomijam zakład i udawanie przed rodzicami)od 89 odcinka 3 temporady, więc do ich pierwszego razu nie za bardzo miało kiedy dojść :D Ale fani Rebelde byli źli, że tak zakończyły sie losy bohaterów, dlatego nakręcono dodatek dla internautów(O MyM i DyR), gdzie DyR są na łódce, całują się, o "pierwszym razie" jest dosłownie powiedzianie, bo Rob mówi do Diega, że to będzie jej pierwszy raz :D Diego jest zaskoczony ale też oczywiście ucieszony :D Zaczynają się coraz namiętniej całować, kładą się na łódce a reszty możemy się tylko domyślić :D

Daniela Adeo jest dziecięcą aktorką, obecnie ma 13 lat więc podczas kręcenia Rebelde mogła mieć 9-11 lat. Na jej temat było wiele dyskusji na innych forach, nie wiem kogo grała ale na pewno pojawiła się tylko w jednym odcinku i to w tej wersji meksykańskiej, czyli rozszerzonej i grała na pewno mało ważna rolę. Nawet jak u nas wyemitują dalszego temporady to i tak jej nie zobaczymy.

ocenił(a) serial na 6
oOoOoOo_rbd

O tą scenę akurat widziałam xD Tak właśnie myślałam, że to o to chodzi, ale oczywiście nie wiedziałam dokładnie o czym rozmawiają.. na łódce jak się całowali ^^ jakie to było romantyczne xD ech <3 hehe
Szkoda, że nie będziemy mogli zobaczyć dalszych odcinków ;( Ale przynajmniej na you tube widziałam ślub <3 ;***

oOoOoOo_rbd

jesli masz mozliwosc podac link do tego filmiku to byla bym wdzieczna

z gory dzieki;p

karolcia157

chodzi mi o ten dodatek dla internautow:D:D:D

ocenił(a) serial na 10
akcja_rbd

o co chodzi w tych filmikach za co Rob przeprasza Octavia i czemu Octavio leży tzw co mu się stało?? I które to odcinki????
Ktoś wie??

http://pl.youtube.com/watch?v=JWrgbFSMKQw&feature=related

http://pl.youtube.com/watch?v=LaiWvSICX68&feature=related

AduuuuL

http://pl.youtube.com/watch?v=pykybnni-M4&feature=related dodatek dla internautów :)

akcja_rbd

Dziękuje bardzo oOoOoOo_rbd za odpowiedz :)

karusia1410

http://pl.youtube.com/watch?v=cLkeszA4GEk&feature=related kiedy bedzie ten odcinek oni maja bialo czerwone mundurki wiec chyba niedługo? prosze o odpowiedz:)

karolcia157

No więc serial Rebelde reklamuje takie produkty jak Garnier czy Herbal Essences. Więc ta scenka została nakręcona na potrzeby reklamy i jest to dodatek do serialu i został on chyba wyemitowany tylko w wersji hiszpańskiej(jest rozszerzona). W serialu "to już było" w tym czasie jak MyM byli ze sobą do 119 odcinka, tak samo było z tą scenką http://pl.youtube.com/watch?v=Eeime-7qWco (w wersji meksykańskiej 113 odcinek) gdzie MyM piszą razem Liso y Sensual. I niestety nie mogliśmy ich oglądać :P

oOoOoOo_rbd

wersji meksykańskiej* a nie hiszpańskiej sorka za błąd :)

ocenił(a) serial na 6
oOoOoOo_rbd

Szkoda, że u nas nie pokazali rozszerzonej wersji ;/

pietrusia

To ja mam kilka pytań:

w którym (mniej więcej) odcinku pojawi się narzeczona ojca Mii
Kim jest ta dziewczyna, która będzie razem z nią- jej córką? Ile ma lat, gdzie się uczy/pracuje?
Kiedy pojawi się kolega Roberty od wyścigów?
W którym (mniej więcej) odcinku będą pierwsze wyścigi samochodowe?

W odcinkach które teraz idą w TV jakoś wcale nie widać Joaquina, a na początku był- co się z nim stało?

ocenił(a) serial na 6
mister_Y

A tego już nie było?

Joaquina jakoś za bardzo nie kojarzę.. To ten co udawał, że jest chłopakiem Jose, jak ona chciała żeby Teo dał jej spokój?

pietrusia

nie nie ten od Jose to jest Gierogij(chyba tak sie pisze:P). A Joaquin był w początkowych odcinkach. Był narkomanem, rozprowadzał narkotyki w szkole i wciągnął w to Thomasa(on nie zażywał ale zaczął je rozprowadzać bo mu Joaquin kazał). Umawiał się jednocześnie z Mia i Robertą :/ Ale dziewczyny mu sie później odwdzięczyły bo puściły plote że jest gejem i nawet geja do szkoły sprowadziły :D Później Joaquin był z Pilar, ale jednocześnie spotykał się w ukryciu z Vico. Raz na w-fie Mia, Celi i Vico nagrały jak Joaquin daje narkotyki Vico, żeby pokazać to później dyrektorowi. Ale Joaquin przed lekcją zażył nakrotyki bo mieli jakieś testy sprawnościowe i chyba przedawkował, trafił do szpitala i go później wyrzucili ze szkoły.

ocenił(a) serial na 6
oOoOoOo_rbd

A no to już nie wiem który to.. Oglądałam tylko początkowe odcinki gdzieś tak od 1 do 20, i później od Paoli do teraz xP Czyli występ Joaquina w serialu przegapiłam.. Kurde a fajne musiały być te odcinki z narkotykami.. Chyba sobie poszukam tego na you tube xD

ocenił(a) serial na 10
akcja_rbd

oOoOoOo_rbd wiesz cos na ten temat?

o co chodzi w tych filmikach za co Rob przeprasza Octavia i czemu Octavio leży tzw co mu się stało?? I które to odcinki????
Ktoś wie??

http://pl.youtube.com/watch?v=JWrgbFSMKQw&feature=relate...

http://pl.youtube.com/watch?v=LaiWvSICX68&feature=relate...

AduuuuL

Adusia nie mam pojęcia, sama jestem ciekawa zadałam te pytania na innym forum ale nie otrzymałam odpowiedzi. . .

Ale do tych przeprosin Rob, to Rob go chyba przeprasza za jej początkowe zachowanie i całokształt, bo jak sie dowiedziała że to on jest jej ojcem to się okropnie zachowywała, w sumie nie dziwię się jej. No i to jest taka szczera rozmowa między nimi. A co mu sie stało że jest w szpitalu nie wiem. . .

ocenił(a) serial na 10
akcja_rbd

mam pytanko za co Roberta uderzy Diega???? http://pl.youtube.com/watch?v=SpJCt7cvsr4&NR=1 .dzieki

ocenił(a) serial na 9
akcja_rbd

Profesor Madariaga wyrazi opinię, że lepiej będzie nie wybierać już prefekta bo żaden poprzedni się nie sprawdził. Nauczyciele zgodzą się z Madariagą.
A przeciez Madariaga odejdzie z EWS. Czyżby znowu do niej powróci?

ocenił(a) serial na 9
akcja_rbd

Aha i oglądałam scenkę w necie, w której Miguela wzięli do wiezienia. Dlaczego? I w której, to będzie temporadzie?

ReBelDe_fan

Madariaga wróci w 3 temporadzie :]

Miguel będzie w więzieniu przez Gastona. . . to będzie w 2 temporadzie. Gaston wynajmie ludzi, którzy porwią Miguela :/ Gdy w końcu odbiją Miga i Franco zapłaci za okup Gaston w skrytce na lotnisku podpisze kopertę z pieniędzmi "Miguel Arango" Ponadto opowie parę szczegółów z życia Miga porywaczom i obieca wielkie pieniądze, jeśli zeznają, że to Mig kazał im siebie porwać, by wyłudzić pieniądze od swego opiekuna. Mig zostaje aresztowani, porywacze zeznają przeciwko niemu, a Gaston mąci Mii(udawał jej wielkiego przyjaciela) mówiąc, że to dziwne iż porywacze tyle o Migu wiedzieli i to takie osobiste szczegóły, jeśli nie Miguel to kto im powiedział. Mia wynajmuje adwokata, przychodzi go odwiedzić w areszcie, Mig się cieszy, dziękuje jej że mu wierzy, że nie mógłby tego zrobić. Mia zachowuje sie z rezerwą, Mig to widzi i pyta się jej czy mu wierzy, ona mówi że tak, ale to dziwne że porywacze tyle o nim wiedzieli, kto im powiedział. Mig się załamuje, wyrzuca ją, mówi żeby nie przychodziła, jak mu nie wierzy, zwalnia adwokata opłaconego przez Mię, nawet do winy chce się przyznać, bo już mu na niczym nie zależy może iść do więzienia, jego ukochana zwątpiła w niego. Ale Frnaco wyciąga Miga z więzienia. Mii jest strasznie głupio prosi Miga o wybaczenie ale ten nie potrafi jej wybaczyć.

oOoOoOo_rbd

iwoneczka178
To chyba chodzi o pamiętnik ale nie jestem pewna. Bo Javier włamał się do pokoju Rob znalazł jej pamiętnik, przeczytał go i dowiedział się o jej uczuciach i o zakładzie z 1 temporady a pamiętnik zabrał chyba ze sobą. A Rob będzie myślała że to Diego ukradł jej pamiętnik, bo rzuci jakimć tekstem z pamiętnika ale to całkiem przypadkowo. Ale nie jestem pewna czy to ta scenka.

oOoOoOo_rbd

Jak Roberta powiedziala Diego ze mu nie wybaczy i pozniej ona wyszla a on został w sali do prób i płakał i ROb tez płakała i widziała to Mia ale tylko powiedziałacoś na temat przyjęcia.. Kiedy to będzie? i macie link do tego?:D

Nut_4

i link do tego jak Roberta płakała u matki jak dowiedziała sie o zakładzie

ocenił(a) serial na 9
Nut_4

Linka niestety nie mam, a ten odcinek już był, jak Diego i Roberta płakali. W piątek 11.07. był ten odcinek

ReBelDe_fan

http://pl.youtube.com/watch?v=oOgIJQw9s5Y od 2:20 Rob mówi że mu nie wybaczy a później płaczą
http://pl.youtube.com/watch?v=2VI-Z8rOcTk&feature=related od 6:30 Rob przychodzi do Almy

ocenił(a) serial na 6
oOoOoOo_rbd

Hmm.. Po obejrzeniu dzisiejszego, (tzn. piatkowego) odcinku mam pewne wątpliwości.. Bo Valeria powiedziała, że jest żoną Franca ( ta jego prawniczka, bo nie wiem jak dokładnie się nazywa;) Oni są małżeństwem?

pietrusia

nie oni nie są małżeństwem.Jeśli chodzio Valerie to Franco zostawił ją dla matki Mii.Valeria chce się na nim zemścić i w dniu ich ślubu przed ołtarzem powie NIE.

Nut_4

http://pl.youtube.com/watch?v=6cNRwZNN_Ok&NR=1 o co chodzi od 3:40 minuty?

Nut_4

I kiedy to będzie?:D
<za krótki><za krótki><za krótki><za krótki><za krótki><za krótki><za krótki>

Nut_4

To jest chyba 192 odcinek, pisze obok filmiku :) Gdy MyM wyjaśniali sprawę z Celiną (Celi zrobiła świństwo Lupicie, która chciała przez to wyjechać do domu) Celi była zła na Mie że opowiedziała wszystko Migowi, i powiedziała przy Miguelu że Mia umiera z miłości do niego... Po tym zajściu Mia aby uniknąć Miga i rozmowy z nim chodziła praktycznie po ścianach :D żeby go nie spotkać ale Mig był sprytniejszy i w końcu ją złapał na korytarzu. Mówi Mii że chce porozmawiać o tym co powiedziała Celina, i pyta się Mii czy ona traktowała jednak ich związek na poważnie. Mia z łzami w oczach odpowiada że przecież on też nie traktował ich związku na poważnie bo chciał się zemścić, Mig się pyta skąd wie, ona że teraz to nie ważne bo już się stało i odchodzą. . . Woleli cierpieć niż przyznać się do uczucia :/

ocenił(a) serial na 6
oOoOoOo_rbd

Szkoda, że nie potrafili się przyznać do tego uczucia.. Niestety za często tak bywa..
Ale tak odbiegając od tematu to postawa Roberty mnie zadziwia (ale podziwiam ją;) Potrafiła odrzucić Diega. Pokazuje swój mocny charakter.. Pozazdrościć ;]

A czy Madariaga będzie z Renatą?