W Chile powstaje kolejny remake Rebelde Way. Premiera przewidziana jest na jesień 2009.
Spoty reklamowe
Coté Colucci (Mía Colucci)
http://www.youtube.com/watch?v=_x01ivdPnTg
Martina Valdivieso (Roberta Pardo)
http://www.youtube.com/watch?v=CelsdBorfgk
Manuel Santander (Miguel Arango)
http://www.youtube.com/watch?v=jbdJvM23km4
Pablo Bustamante (Diego Bustamante)
http://www.youtube.com/watch?v=7KiQ48dXNCg
Muszę przyznać, że ciekawie się zapowiada. Czy ktoś będzie oglądał?
No masz rację fajnie się zapowiada, ale pewnie w Polsce nie będzie tego, ale i tak nie dorasta do Rebelde:)
Zrobili z Mii podróbę Paris Hilton na tym filmiku;p
Jeśliby było to w Polsce, to na pewno zobaczyłabym, co to jest;pp
Jak dla mnie to nie dorówna Rebelde. Ale poczekamy zobaczymy...
Co sądzicie o tej Martinie"Robercie", mnie się nie podoba. Dulce jest o wiele ładniejsza.
Widziałam spoty jakiś czas temu na Univision. Zapowiada się ciekawie, nie omieszkam obejrzeć premierowych odcinków. Na razie nie oceniam całego serialu, porównam gdy obejrzę.
Martina i Manuel chyba najbardziej przypadli mi do gustu. Pablo wydaje się za bardzo lalusiowaty, zero w nim męskości.
Kanał YouTube z większą ilością zapowiedzi:
http://www.youtube.com/user/SOSTeleserie
patrząc na to i na rebelde way kompletnie mi to jakoś nie pasuje Mia wygląda jak hollywodzka gwiazdka roberta to wogole co tu gadać miguel i diego jacyś tacy wypicowani.. :D rebelde nic nie dorówna.. :P
Wczoraj wyemitowany premierowy odcinek S.O.S Corazón Rebelde
http://www.youtube.com/user/SOSCorazonRebelde
Zabieram się za oglądanie, potem ocenię.
Diego i Miguel są nawet nawet:)ale Roberta i Mia im się nie udały..Rebelde góra!!:D
no to obejrzałam pierwszy odcinek i powiem tak.. znudził mnie.. ale może dlatego że co 4 słowo rozumiałam.. :P ale mi się zawsze pierwsze odcinki niezbyt podobają myśle że ciekawa scena z miguelem "manuelem" który wbiega do ojca do samochodu i probouje z nim nazwiazac kontakt a on mowi colucci. Mia totalnie się nie udała<scena ze striptizem nieudana>, lupita zachowuje się jak wieśniara a wcale się tak w rebelde nie zachowuje. roberta taka sobie.. soundtrack mi się podoba aha zapomniałam wspomnieć o tym jak manuel wyszukuje coś o coluccim bez przesady literki jak jakieś w matrixie.. trochę tandetne. ale zobaczymy co dalej w odcinkach :D
Ja w ogóle tego nie obejrzę, bo nic nie rozumiem, Ty o tyle masz dobrze, że chociaż trochę coś rozumiesz...
A nie wiecie czy jest to gdzieś po angielsku??
nie podoba mi sie ten serial...tandeta że szok !!! i ci aktorzy !!! wole orginał czyli Rebelde!!! to jest moje zdanie ......
Rebelde to nie jest oryginał tylko Rebelde Way.
Ale mi się Rebelde Way średnio podoba, może dlatego, że ci aktorzy tacy jacyś... Rebelde 100 razy lepsze!!!
Cameleones -> chodziło mi ogólnie że Zbuntowani są o wiele lepsi ... gra aktorska w S.O.S Corazón Rebelde jest żałosna jak dla mnie ... pozdro:P
Sory, niezrozumiałam. Mi też się nie podoba S.O.S. Corazon Rebelde.
Podobno w USA też mają zrobić remake Rebelde Way, a produkcją zajmuje się Jennifer Lopez. Fajne by było amerykańskie Rebelde! Jennifer mogłaby nawet zagrać Almę, pasuje do tej roli.
Widziałam kilkanaście odcinków Corazón Rebelde, naprawdę przyjemna wersja, a nowoczesność produkcji sprawia, że ogląda się to wszystko z przyjemnością.
To co mnie zaskakuje w Corazón Rebelde to zupełne różnice pomiędzy ich bohaterami z Rebelde. O Ile uwielbiam Robertę w Rebelde, to Martina należy do moich najbardziej nie lubianych postaci.
Przede wszystkim zaskoczyła mnie postać Coté, nie wygląda jak lalka Barbie, nie skacze ani nie piszczy, nie mówiąc już o tym, iż nie jest taką egoistką, zmiana aktorki pomogła. Mia w Rebelde jest przekoloryzowana, nie znoszę jej. Za to Martina dla mnie jest zbyt wulgarna, prowokacyjna, a przede wszystkim mnie wkurza, ale to wina Denise, która ewidentnie robi z siebie wielką gwiazdę.
Poza tym nie lubię Luny, większej sieroty nie widziałam, a jej mimika twarzy doprowadza mnie do szału. Nico, Vico i Fran wcale nie są lepsi.
Do muzyki na razie nic nie mam, piosenki są raczej lekkie, ale takie właśnie mają być. Jedyna rzecz o którą mogę się przyczepić to głos Denise - dla mnie ma nieciekawą barwę, a na żywo śpiewa po prostu źle.
Miałam się zabrać za oglądanie Corazón Rebelde i chyba wkrótce zacznę, bo wydaje się ciekawe.
Czytałam, że scenariusz znacznie odbiega od Rebelde. Czy to prawda?
Ja niedawno zaczęłam oglądać i rzeczywiście odbiega od pierwowzoru, choć główne wątki są zachowane. I tak np. w Corazon Rebelde Sergio(Leon) jest ojcem Maite (Lujan), więcej nie będę pisała żeby nie zepsuć ci przyjemności oglądania, ale naprawdę warto żebyś to zrobiła ;)
Dokładnie. Wiele wątków zostało zmienionych, postawiano na oryginalność i odświeżenie produkcji.
Sergio jest jest ojcem Maite, jest ona owocem jednego z jego romansów. Natomiast jej opiekunem jest matka Pablo (Diego).
Niedawno w Corazón Rebelde powstały nowe pary - Gudio/Pilar (Giovanni/Pilar) oraz Luna/Thomas (Lupita/Thomas).
Poza tym akcja serialu ma szybkie tempo, w Chile emitowane są ostatnie odcinki. Właśnie w serialu pojawiła się matka Cote (Mii), a Franco i Cote poznali prawdę o Manuelu (Miguel). Chodzą plotki, iż w tej wersji Cote nie wybaczy Manuelowi, średnio mi się ten pomysł podoba.
Inne większe/mniejsze zmiany także są, ale nie chce wszystkiego mówić.
Ja oglądałem to ze względu na loże:)Uwielbiam ten motyw:).I tu się zmieniło w stosunku do rebelde to,że szefem loży był nauczyciel.I Pilar z tego co oglądałem(A nie mam pojęcia o tym języku)nie jest w tej wersji w loży.Pozdro
Obejrzałam kilka odcinków i powiem tak. Zdecydowanie nie lubię Luny ( Lupity ). Jak ktoś już wcześniej wspomniał, jej mimika jest tragiczna, zrobili z tej postaci ofiarę jakich mało. Nic, tylko się powiesić. Nico też jest okropny, jego wygląd mnie przeraża. Nie wiem, kto wpadł na pomysł, żeby takiego brzydala zaangażować do tej roli. A Vico ? Jej włosy, to chyba jakiś żart, wygląda jak dziewczyna żyjąca 30 lat temu. Co do Cote i Martiny ( Mii i Roberty ) nie mam większych zastrzeżeń. Może tylko to, że na tle Mii i Roberty wypadają strasznie blado. Cote nie zachowuje się jak księżniczka, jest raczej normalna, chociaż bardzo interesująca. Wg. mnie Martina jest znacznie mniej zadziorna i wulgarna od Roberty. Myślę, że ta wersja również jest na swój sposób bardzo ciekawa ;))
mozecie zapodać jakiś filmik z Lupitą z tej wersji chilijskiej? Wielka prosba, nie mam czasu szukać sam :).
Zmieniłam zdanie co do Luny i Nico xD Tworzą fajna parę i jak chcą, potrafią być słodcy ;)) Do Vico tez się przekonałam, nie jest taka zła. Ogólnie telenowela jest świetna. Szkoda, że ma tak mało odcinków, ale naprawdę warta obejrzenia ;) Wszystko da się zrozumieć, jeśli oglądało się Zbuntowanych.