Mógłby ktoś przetłumaczyć.
Como vai Rio! Como vai Rio! Eso! Esta noche tengo que decirles muchas cosas muy importantes. Una vez que esa es que hoy es un dia,una noche,tan tan...importante para nosotros.Y que ademas esta va a quedar gravado...para que todo el mundo lo vea y...y para que llevemos el nombre de Mexico y de Brasil... !Hasta las nubes! Pero...yo se que estaria mejor...si usteds hacen el esfuerzo y cantan en espanol... Eu tenhu que falar Portugues... Muy mal pero...? Lo voy intentar,OK? A ver si me salgo bien. Esto es algo que escrebi para usteds. Esa soy yo! Y es asi, escuchenme! Eu quero dizer...que todos voces...sao meu sonho que virou realidade! E queria pedir uma coisa muitu importante. Que todos acendam uma luz comigo. Sim? Todos,Todos usteds. Alla atras,alla arriba. Todos. Porque es una luz importante, Es una luz,por algo que todos queremos. Una luz por la paz. Si? Enciendan una luz por la paz. Todos! Una luz por la unian, por la tolerancia, y por el amor! Yo te amo mucho,Brasil! Salvame! E pela magia. y por todos voces!
Luźne tłumaczenie. Nie lubię tłumaczyć wiadomości do Anahí, są strasznie dziecinne i pogmatwane.
Jak leci Rio? Tej nocy muszę Wam powiedzieć wiele ważnych rzeczy. Pierwszą rzeczą jest to, iż dzisiejszy dzień, a właściwie noc jest dla nas bardzo ważna. Ten koncert będzie nagrywany, aby cały świat go zobaczył i abyśmy wznieśli imię Meksyku i Brazylii aż do chmur! Ale wiem, że byłoby lepiej, skoro Wy wysilacie się i śpiewacie w języku hiszpańskim, ja powinnam mówić po portugalsku. Bardzo źle, ale się postaram. OK? Zobaczymy czy pójdzie mi dobrze. To coś co dla Was napisałam - Oto ja! Słuchajcie! Chcę powiedzieć, że Wy wszyscy jesteście spełnieniem mych marzeń! I chcę Was prosić o bardzo ważną rzecz - abyście wszyscy zapalili ze mną światło. Wszyscy! To światło jest bardzo ważne, to światło dla czegoś czego wszyscy pragniemy. To światło dla pokoju! Tak? Zapalcie światło dla pokoju! Światło dla zjednoczenia, tolerancji i miłości! Bardzo Cię kocham Brazylio! Sálvame! I niech trwa magia dla Was wszystkich!