PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=208630}

Zbuntowani

Rebelde
2004 - 2006
7,4 8,9 tys. ocen
7,4 10 1 8859
Zbuntowani
powrót do forum serialu Zbuntowani

Tutaj możecie wpisywać wymyślone przez was "amatorskie" scenariusze telenowel.Możecie wpisywać fabułę,postacie i aktorów których obsadzilibyście w poszczególnych rolach.Prosiłabym abyście nie wyśmiewały się z autorów a w swoich postach ewentualnie zapisywały również to co możnaby zmienić w scenariuszach.
MIŁEJ ZABAWY xD

ocenił(a) serial na 9
christinearron

No to ja proponuję np. coś w stylu "piękni, bogaci", czyli typowa amerykańska szkoła, gdzie są mieszani uczniowie, są szkolne elity i uczniowie z pasją. Mają oni dużo problemów, z prawem, narkotykami, rodzicami itd.;p Czyli w zasadzie nic nowego nie wymyśliłam.;p coś w stylu '90210'; 'Zbuntowani' itd.;p
Dawajcie soje pomysły;pp

ocenił(a) serial na 3
Ewka___

Nie no,dobre i tyle na początek.Ja jeszcze się zastanawiam nad tym co napisać.

ocenił(a) serial na 10
christinearron

Nie no pomysł super ;))
Tak samo właśnie zastanawiałam się nad czymś w stylu tych dwóch seriali.
Jestem jak najbardziej za żeby ten pomysł rozwinąć ;)

ocenił(a) serial na 3
Roberta_Ruda

Ja już chyba wiem co mogłabym stworzyć,coś w starym stylu.Stroje z epoki,hacjendy no i oczywiście burzliwy wątek miłosny ;)

ocenił(a) serial na 4
christinearron

Masz już napisany jakiś zalążek fabuły?Obsadziłaś bohaterów aktorami?

ocenił(a) serial na 10
christinearron

Fajny pomysł :)
Ja proponuję coś takiego, wmieszajmy tu wątek naszego kraju.
Więc główna bohaterka jest Polką i tu też mieszka z rodziną. Jej chrzestna wyszła z mąż za Meksykanina i tam się przeprowadziła. Dziewczyna jest grzeczna, itp. Często jeździ do ciotki na wakacje tam poznaje chłopaka i miedzy nimi zaczyna iskrzyć. No ale ona mieszka w Polsce i ich związek nie ma szans, poza tym on jest chłopakiem marzeń każdej dziewczyny i jest podrywaczem. Któregoś dnia rodzice naszej bohaterki giną w wypadku, a ona trafia do ciotki. Jednak to już nie ta sama osoba, nie może pogodzić się z tym co się stało, robi się zbuntowana. Poza tym zaczyna chodzić do meksykańskiej szkoły, gdzie sprawia problemy nauczycielom, ale też walczy z niesprawiedliwością, wielu uczniów za nią nie przepada, a chłopak też wstydzi się trochę tego co ich łączyło, ale jednak coś go do niej ciągnie...itd...tu cała akcja musi się rozkręcić
I co o tym powiecie...

ocenił(a) serial na 4
RiDka

Nom nieźle ale ja bym to troche zmieniła i dodała postać takiej szkolnej wrednej su... która rywalizuje z nią o tego chłopaka.

ocenił(a) serial na 3
michela81

A ja mam jak już pisałam coś w starym stylu.Ostrzegam że zabardzo nie miałam pomysłu na imiona bohaterów więc jakby co możecie je pozmieniać.

Akcja jest w Wenezueli/Meksyku na początku XX wieku.I tak:

Jest sobie Sebastian inteligentny,wykształcony mężczyzna ale pochodzi z chłopskiej rodziny i groszem nie śmierdzi.Mimo to zakochana w nim zamożna Waleria wychodzi za niego.Po jakimś czasie małżeńska sielanka się kończy gdyż Sebastian zamiast z żoną woli spędzać czas w towarzystwie na bankietach i z panienkami.Dziewczyna zaczyna dostrzegać że mąż jest z nią tylko ze względu na olbrzymie wsparcie finansowe jakie daje im jej ojciec.Sam Sebastian zdradza żonę z Cecilią,swoją pierwszą miłością z wioski w której się wychował.Po powrocie z domu ojca Waleria zastaje męża w łóżku z Cecilią.Wkurzona daj mu mocno w pysk a potem wściekła wykrzykuje że go zostawia,wnosi pozew o rozówd i że zostawi go bez grosza i wychodzi.Sebastian ubiera się,dopada żonę na dole i brutalnie morduje,Cecili każe milczeć a sam pozoruje napad bandytów i rani się nożem by uwiarygodnić swoją wersję wydarzeń.

Rodzina Walerii jest załamana po tym co się stało,jednak nikt nie podejrzewa że to sprawka Sebastiana i wszyscy mu współczują i bardzo go wspierają.Tymczasem do Wenezueli/Meksyku z zagranicy przyjeżdża Ricardo,syn bliskiego przyjaciela Salvadora ojca Walerii.Zdruzgotany śmiercią ukochanej córki prosi go aby zajął się w jego imieniu rodzinną hacjendą.Młodsza córka Salvadora,Aurora poznaje go,ale nie przypada jej do gustu.W jej oczach jest wyniosłym,nadętym bufonem który z góry traktuje pracowników domu jej ojca.A Ricardo...cóż zakochał się w niej.

Wątek Cecili...byłaby chyba największą serialową idiotką.Po uszy zakochana w Sebastianie,chce z nim być,ale on jakoś się do tego nie pali.Zdenerwowana zaczyna go szantażowac.Grozi że jeśli się z nią nie ożeni to powie wszystkim że to on zabił żonę.Sebastian zgadza się i zaprasza ją na romantyczne spodkanie do miejsca gdzie bawili się gdy byli dziećmi.Cecila myśli że facet chce się jej wreszcie oświadczyć.Na miejscu okazuje się że nie ma pierścionka a zamiast uklęknąć i oświadczyć się Sebastian uderza ją kamieniem w głowę a potem topi w potoku.

Wbrew pozorom to nie koniec jego kłopotów,ponieważ kończą mu się pieniądze.A on nie potrafi zrezygnować z wygodnego,wystawnego bądź co bądź życia.Postanawia uwieść Aurorę i przejąć majątek jej ojca.Udając bardzo miłego i dobrodusznego faceta zaskarbia sobie jej względy.I tu zaczyna się rywalizacja Sebastiana i Ricarda o piękną dziewczynę.

A to moja obsada:
- Aurora:Danna García
- Ricardo:Miguel de León
- Sebastian:Juan Pablo Shuk
- Waleria:Paola Krum
- Salvador:Enrique Rocha
- Cecilia:Nailea Norvind

I co o tym sądzicie?Czekam na wasze opinie xD.A dotychczasowe propozycje są niezłe idzie nam coraz lepiej :)

ocenił(a) serial na 10
christinearron

Suuuper pomysł, trzeba się w niego zagłębić. Przyznam się, że po pierwszym przeczytaniu trochę się pogubiłam, tyle się dzieje. Ale naprawdę super ci to wyszło :)

ocenił(a) serial na 4
RiDka

O kurcze!Heh masz fantazję trzeba przyznać.Pierwszy pomysł był trochę nudnawy,ale drugi oraz twój są niczego sobie.Oby tak dalej:)

ocenił(a) serial na 10
michela81

ja mam pomysł;] tela nosi tytul; 'Zakochance';](AMOR SIEMPRE) oczywiscie wrolach obsadzilam slawy meksykanskie;p wiekszosc ze Zbuntowanych i Nie igraj;)taki sentyment do tych aktorow;* ale moj scenariusz jest na 4 strony.. nie chce sie rozpisywac. pow tyle ze jest grupka przyjaciol konczac szkole ich drogi rozchodza sie wybieraja nowe drogi zyciowe z czasem ich kontakt sie urywa..w szkole poznaja swoje nowe milosci o ktore walcza.. glowny watek to historia May;p w tej roli Mayite Perroni, I innych zwiazanych z nia osob min W.Levy i D.James..ktorzy walcza o jej serce, zycieza oczywiscie..Derrick;] ale zanim to nastapi czeka ich wiele przygód;];** potem na koniec wszyscy sa happy;p

ocenił(a) serial na 10
Zbuntowana192

a swoja droga fajny temat wymyslilas;D

ocenił(a) serial na 3
Zbuntowana192

Dzięki.To mamy już napisane 4 propozycje telenowel.Swojej nie oceniam a z pozostałych najbardziej podoba mi się propozycja Ridki.Ahh i jeszcze gdybyście mogły napiszcie ile odcinków mogłaby mieć telcia z według waszego scenariusza.Myślcie dalej,czekam na kolejne propozycje.

ocenił(a) serial na 10
christinearron

moja liczy ok 150 odc;];];]

ocenił(a) serial na 3
Zbuntowana192

Moja byłaby trochę dłuższa jakieś 175-197 odcinków,no góra 200.A do obsady dodała bym jeszcze Rafaela Novoe jako Inspektora Suaraza.A tytuł brzmiałby "Miłosna gra".Tylko taki przyszedł mi do głowy.

ocenił(a) serial na 9
christinearron

Fajne te pomysły;p
Myślałam, że to bd tak, , że np. dajemy ogólny watek, np. ten, co napisała Zbuntowana192, albo inne osoby, i każdy wymyśla sobie postać, którą chce grać i ją stwarza według swojego uznania, ale tak, żeby zgadzało się ogólnie z fabułą;pp
ale spoko;]]

ocenił(a) serial na 4
Ewka___

Mója telenowela nosiłaby tytuł "Świr","Czubek","Wariat" albo "Normalny wariat".

Pewna młoda studentka zrywa ze swoim chłopakiem.W domu zaczyna się zastanawiac czy znajdzie się ktoś kto naprawdę ją pokocha i z kim będzie szczęśliwa.Potem schodzi na ziemię,gasi lampkę obok łóżka i zasypia.Tymczasem nad miastem zaczyna padać i rozpętuje się "burza dziesięciolecia",jak nazwali ją synoptycy.W tych okolicznościach poznajemy głównego bohatera telci,to mający wkrótce skończyć 30 lat przystojniak o nietypowym imieniu Niger.Wraca do domu samochodem,wiezie ze sobą żonę i kilkuletnią córeczke lub synka jak kto woli.Postanawiają jechac na skróty.W połowie drogi z tyłu jedzie za nimi rozpędzony samochód który uderza w jego auto.Niger traci panowanie nad kierownica i uderza w mur albo drzewo,w coś w każdym razie.Siła uderzenia jest tak duża że przednia szyba pęka na kawałki a mężczyzna wylatuje z pojazdu na ulicę.Gdy podnosi głowę widzi kogoś,kierowcę który spowodował wypadek.Błaga go o pomoc ale on odwraca się i lekko zataczając odchodzi i odjerzdża.Słyszy wołanie swojej żony,chce jej pomóc ale nie może wstac gdyż ma płamane nogi,resztkami sił przewraca się na plecy i traci przytomność.Budzi się w szpitalu gdzie lekarz informuje go ze jest jedyną ofiarą wypadku która przeżyła.Niger obwinia się o śmierć bliskich o to że nie był wstanie ich uratować.Przechodzi załamanie nerwowe i próbuje popełnić samobójstwo,lecz w porę ratuje go pielęgniarka.Po wypisie,trafia do zakładu psychiatrycznego gdzie przechodzi dogłębną terapię.Spędza tam 8 miesięcy.W między czasie przestaje winić się za wypadek i pokonuje lęk przed prowadzeniem pojazdów.Wychodzi z ośrodka odmieniony,jest "hardcorową" wresją siebie z przed wypadku,jajcarzem,uśmiechniętym żartownisiem,mistrzem sarkastycznej riposty.Ale musi zaczynać od zera,nie ma pracy i pomieszkuje u kolegi.Ze względu na swoje zachowanie znajomi dają mu przezwisko "Loco".Zatrudnia się u nie jakich Marnich jako szofer,bądź jako pracownik recepcji,nie wiedziałam co wybrać.Bierze tę posadę gdyż do lepszej nikt nie chce zatrudnić człowieka który prawie rok był "u czubków".Niger poznaje córkę szefa i oboje zaprzyjaźniają się chodź dojście do takich relacji zajmnie im troche czasu.Niger uczy ją zycia,pokazuje co jest naprawde ważne i pomaga w trudnych chwilach.Wspiera gdy pokłóci się z despotycznym ojcem.Z biegiem czasu oboje się w sobie zakochują,spędzają noc.Niger nawet nie zdaje sobie sprawy że człowiek przez którego zgineli jego bliscy jest jego szefem i zarazem ojcem jego nowej miłośći.
W roli głównego bohatera wystąpił by Rafael Novoa,wydaje mi się że on najlepiej pasowałby do tej roli.

ocenił(a) serial na 3
michela81

Ciekawy pomysł.No i Rafael Novoa jest super xD

ocenił(a) serial na 10
michela81

oto obsada do mojej telci : 'Zakochance';]
-Maite Perroni-May
-Derrick James-Pablo
-William Levy-Miguel
-Dulce Maria-Dul
-Mauricio Islas-Fernando
-Leticia Perdigon-Mariana
-Christopher Uckermann-Chris
-Maya Mishalska-Penelopa
-Eddy Vilard-Sebastian
-Sebastian Rulli-Martin
-Elizabeth Gutierrez-Roxy
-Angelique Boyer-Nati
-Anahi-Any
-Alfonso Herrera-Tomas
-Ninel Conde-Julietta
-Enrique Rocha-Juan
-Diego Gonzales-Diego
-Juan Ferrara-Marcoz
-Nailea Norvind-Maria

ocenił(a) serial na 9
Zbuntowana192

Mam pytanie;p Kim byłaby Dul i Nati?;]]

ocenił(a) serial na 10
Ewka___

Dul-przyjaciolka MAy z czasow Licealnych znaja sie od najmlodszych lat pragnie byc piosenkarka zwiaze sie z Chrisem, nagraja razem plyte;p przypominam ze wg mojego scenariuszu oni ida na studia kazdy swoja droga;D natomiast Nati-siostra SEbastiana,dzielna i odwazna,poczatkowo zamknita w sobie,gdy ujrzy Chrisa na uczelni zakocha sie w nim bedzie o nieszczesclwa milosc poniewaz on woli Dul.Zwroci na nia uwage Diego;] poczatkowo bedzie sama sobie wmawiac ze nic z tego nie bezie jednak z czasem przekonuje sie do Diego sa razem;*

ocenił(a) serial na 10
Zbuntowana192

kogos jeszcze mam wytlumaczyc?:D

ocenił(a) serial na 10
Zbuntowana192

oczywiscie May,Pablo i Miguel(2 rok) studiuja aktorstwo, do ich paczki dolacza Chris,NAti i SEbastian;]reszta jest na 1;] okaze sie rowniez ze Miguel(walzcy o serce May, okaze sie jej przyrodnim bratem i zwiaze sie ostatecznei z Penelopa w miedzy czasie bedzie mial romans z Roxy lecz ona zgnie w wypadku samochodowym;P)Any bedzie z Tomasem, beda razem zdawac na prawo dostana sie , a w ostatnich scenach okaze sie ze Any jest w ciazy z Tomim;* MAy potraci auto(wlasnie bedzie nim kierowac Roxy)zapadnie w spiaczke, gdy dowie sie prawdy o swoim pochodzeniu i ze jest zwiazana pokrwnie z Miguelem.;* bedzie duzo klamst i milosci;];];] taki romansik mlodzizowy;**

ocenił(a) serial na 9
Zbuntowana192

Dla mnie ten scenariusz bardzo się podoba i chciałabym jbc "być" Nate( mam jakiś sentyment do Angelique Boyer ;pp);]]

ocenił(a) serial na 9
Ewka___

* Nati

ocenił(a) serial na 10
Ewka___

Aj xD
Strasznie mi się spodobał scenariusz Zbuntowanej.
Jak dla mnie jestem za nim xD

No i jak coś to mogłabym być Dul xD

ocenił(a) serial na 10
Roberta_Ruda

dziekuje za uznanie;****

ocenił(a) serial na 10
Zbuntowana192

jak mam juz wybierac to chce byc MAY;*

ocenił(a) serial na 10
Zbuntowana192

wytlumazce wszystkich teraz:
May-ladna zdolna studentka 1 roku aktorstwa,porzucona przez rodzicow gdy dowie sie prawdy wyjdzie an jaw ze Miguel jest jej bratem, zakochana w obu przystojnikach wybierze pablo.
Pablo-student 1 r,aktorstwa daleki kuzyn Miguela walczy o serce May
MIguel stuent 2 r aktorstwa kuzyn Pabla. bedzie z PEnelopa po wyjzdzie na stypendium rozkocha wsobie Roxy.pozna prawde, zdradzi go Penelpoa ost bedzie zJUlietta.
Dul- przyjaciolka MAy od dziecinstwa pragnie byc piosenkarka, zakochana w Chrisie beda razem.
Chris -student aktorstw poznaje Dul i sa razem nagrywaja plyte.
FERnando ojciec (nieprawdziwy ) Miguela, pijak umreze.
MAriana- matka Miguela la kasy wyszla za JUana porzucajajac fernanda. gdzy pozna na ulicy swohja corke i MArtina zmieni sie
Penelopa-wredna i pdstena zrobi wszystko by mniec Migela przy sobie ost zwazana z Seba.
SEbastian -brat Naii mieczak i lalaus bd z Penelopa.
NAti-sistra SEby zakochana nieszczesliwie w Chrisie bd z Diego.
MArtin -ojciec prawdziwy MIguela i MAy, nauczyciel w Prestish school, nie nawidzi MAy bo przypomina mu jego milosc w mlodych lat,zmienia sie gdy dowiaduje sie prawdy walczy o swe dzieci.
Any-studentka prawa kolezanka May zakochan a w TOmim beda miec dziecko.
TOmi-zwiazany z Any student prawa.
Julietta-pielegniarka May gdy bd w szpitalu,bd z MIguelem.
MAria-matka NAii i SEby placi za szkole wyjezdza z mezem w podroz przyjaciolka MAriany.
MArcoz-ojciec NAtii i SEby,przyjaciel FErnanda.
JUAn -kochanek MArianny, ojciec Chrisa nie interesuje sie nim.
ROXy-kochnaka MIguela, potraca May, ginie w wypadku uliczna.
Diego-student 2 r,aktorstwa postanawia sie zmienic dla Natii.Beda razem.

ocenił(a) serial na 10
Zbuntowana192

oczywiscie to jest wielki skrot;] pozdrawiam;*

ocenił(a) serial na 9
Zbuntowana192

A co reszta zainteresowanych osób o tym sądzi? Może być ten scenariusz?;dddd

ocenił(a) serial na 3
Ewka___

Nie chcę nikogo obrazić,jednak mam klilka ale:

GŁÓWNE TO:

1.Fabuła: Nie jest zła ale to jest w ostatnim czasie strasznie wałkowany i oklepany temat, same wiecie "Rebelde Way","Rebelde" itp.

2.Obsada: I właśnie do niej mam największe zastrzeżenia. W jej doborze wykazałaś się schematycznością i rażącym jak dla mnie brakiem oryginalności! Na 19 głównych postaci aż 12!! Czyli aż 63 % obsady!! Obsadziłaś aktorami którzy grali w Zbuntowanych. Dziewczyno! Chodźby nie wiem jak byś ich lubiła, tak nie może być!!! Zapytacie dlaczego? Odpowiem z mojej perspektywy....

Otóż,ja wyłączyłabym taki serial po 5-10 minutach oglądania. Weszła na filmweb i wstawiła mu wielką pałę. A to dlatego że jestem uprzedzona do takich produkcji. Denerwowałyby mnie twarze. Gdybym obejrzała Zakochańce(taki dałas jej chyba tytuł), pomyślałabym o nich że to zwykła,nic nie warta chała a Televisa zmienia się w Disney Channel i produkuje seriale, tylko poto aby na siłę promować w nich młode gwiazdy. A mając w obsadzie jednego serialu Maite Perroni, Dulce Marię, Anahi, Christopher Uckermanna, Alfonsa Herrerę i Derricka Jamesa poprostu nie można odnieść o nim innego zdania. Przykro mi ale taka jest prawda, przynajmniej w moich oczach. Mam nadzieję że nikogo nie uraziłam swoją wypowiedzią.
POZDROWIONKA :)

ocenił(a) serial na 10
christinearron

rozumiem kazdy ma swoje zdanie, ale wiekszosci sie podoba!

ocenił(a) serial na 10
Zbuntowana192

mlodziez 'zyje' takim telami, bo przedstawiaja one sceny z zycia szkol, miloscie rozczarowania. mi np do nie pobaja sie tele ze starszym pokoleniem, typu hacjendy i walka o nie itd. to jest moje zdanie. i tez mam nadzieje ze nikogo nie urazam.

ocenił(a) serial na 3
Zbuntowana192

Twój pomysł nie jest zły.Ale zdecydowanie przesadziłaś z doborem obsady.

ocenił(a) serial na 9
christinearron

A ja uważam, że ta telenowela jest jak najbardziej OK i "na miejscu", bo udzielają się tutaj, przeważnie, fani 'Zbuntowanych' i aktorów grających w tej telenoweli, więc nie sądzę, żeby mieli coś do obsady, przynajmniej ja nic nie mam;p
To takie moje zdanie;pp heh;p

ocenił(a) serial na 3
Ewka___

Tylko czy taka telcia właśnie ze względu ma obsadę nie odniosłaby spektakularnej klapy?

ocenił(a) serial na 9
christinearron

Może gdyby to było na poważnie to odniosłaby, ale to tylko zabawa.
Przecież nawet nasze dialogi nie nadawały by się do "prawdziwej telenoweli".;pp

ocenił(a) serial na 9
Ewka___

To co robimy? Ja już się nakręciłam a tutaj nic się nie dzieje;pp
Odpowiada Wam ten temat, czy wymyślamy dalej?;pp

ocenił(a) serial na 10
Ewka___

xd ale dziweczyny obsade zawsze mozna zmienic;P macie jakies propozycje?? ja moge dodac jescze innych aktorow za ktoregos tam.np Aarón Díaz , Luis Caballero , Sherlyn ..macie jescze kogos w zamin to piszcie pozdro;) no ja jestem jak najbardziej za moim scenariuszem;*

ocenił(a) serial na 10
Zbuntowana192

a i w tej teli sa tylko 3 glowne role anei jak koleznka napisala 12. tylko MAY,PABLO I MIGUEL tworza pierworzedne role.pozdrawiam;)

ocenił(a) serial na 10
Zbuntowana192

wlasnie przeciez to zabawa;D aa tak na powaznie to temat widze ze zyskuje 'slawe';] moz ektos da jescze jakis pomysl..poki co jak komus nie odpowiada moja obsada mozemy ja zmienic i po klopocie ale te 3 glowne postaci i tak zostana;*

ocenił(a) serial na 10
Zbuntowana192

Moim zdaniem scenariusz 'Zbuntowanej' jest całkiem spoko...

ocenił(a) serial na 10
MaitePerroni08

no to co robimy...w takim razie??? 'bawimy' sie w niego czy jakis inny pomysl?:P

ocenił(a) serial na 3
Zbuntowana192

Mi tam wszystko jedno.Może być i ten scenariusz.

ocenił(a) serial na 10
christinearron

jesli nikt nie widzi przeciwwskazan zaczynamy od pt;) a do tego czasu moze ktos jescze cos da..pozdr;*

ocenił(a) serial na 9
Zbuntowana192

A ile osób będzie chciało w ogóle brać udział? Tylko3,4?
;p

ocenił(a) serial na 10
Ewka___

Właśnie co do osób to niech ci co będą się w to bawili niech napiszą.
A później wybierzemy postać jaką byśmy chcieli.

ocenił(a) serial na 9
Roberta_Ruda

No to ja się zgłaszam.;p A postać to oczywiście Nati;dd

ocenił(a) serial na 3
Ewka___

Niech będzie, ja też się zgłaszam ale jeszcze nie wiem kim będę.