Tutaj możecie wpisywać wymyślone przez was "amatorskie" scenariusze telenowel.Możecie wpisywać fabułę,postacie i aktorów których obsadzilibyście w poszczególnych rolach.Prosiłabym abyście nie wyśmiewały się z autorów a w swoich postach ewentualnie zapisywały również to co możnaby zmienić w scenariuszach.
MIŁEJ ZABAWY xD
No to ja proponuję np. coś w stylu "piękni, bogaci", czyli typowa amerykańska szkoła, gdzie są mieszani uczniowie, są szkolne elity i uczniowie z pasją. Mają oni dużo problemów, z prawem, narkotykami, rodzicami itd.;p Czyli w zasadzie nic nowego nie wymyśliłam.;p coś w stylu '90210'; 'Zbuntowani' itd.;p
Dawajcie soje pomysły;pp
Nie no,dobre i tyle na początek.Ja jeszcze się zastanawiam nad tym co napisać.
Nie no pomysł super ;))
Tak samo właśnie zastanawiałam się nad czymś w stylu tych dwóch seriali.
Jestem jak najbardziej za żeby ten pomysł rozwinąć ;)
Ja już chyba wiem co mogłabym stworzyć,coś w starym stylu.Stroje z epoki,hacjendy no i oczywiście burzliwy wątek miłosny ;)
Fajny pomysł :)
Ja proponuję coś takiego, wmieszajmy tu wątek naszego kraju.
Więc główna bohaterka jest Polką i tu też mieszka z rodziną. Jej chrzestna wyszła z mąż za Meksykanina i tam się przeprowadziła. Dziewczyna jest grzeczna, itp. Często jeździ do ciotki na wakacje tam poznaje chłopaka i miedzy nimi zaczyna iskrzyć. No ale ona mieszka w Polsce i ich związek nie ma szans, poza tym on jest chłopakiem marzeń każdej dziewczyny i jest podrywaczem. Któregoś dnia rodzice naszej bohaterki giną w wypadku, a ona trafia do ciotki. Jednak to już nie ta sama osoba, nie może pogodzić się z tym co się stało, robi się zbuntowana. Poza tym zaczyna chodzić do meksykańskiej szkoły, gdzie sprawia problemy nauczycielom, ale też walczy z niesprawiedliwością, wielu uczniów za nią nie przepada, a chłopak też wstydzi się trochę tego co ich łączyło, ale jednak coś go do niej ciągnie...itd...tu cała akcja musi się rozkręcić
I co o tym powiecie...
Nom nieźle ale ja bym to troche zmieniła i dodała postać takiej szkolnej wrednej su... która rywalizuje z nią o tego chłopaka.
A ja mam jak już pisałam coś w starym stylu.Ostrzegam że zabardzo nie miałam pomysłu na imiona bohaterów więc jakby co możecie je pozmieniać.
Akcja jest w Wenezueli/Meksyku na początku XX wieku.I tak:
Jest sobie Sebastian inteligentny,wykształcony mężczyzna ale pochodzi z chłopskiej rodziny i groszem nie śmierdzi.Mimo to zakochana w nim zamożna Waleria wychodzi za niego.Po jakimś czasie małżeńska sielanka się kończy gdyż Sebastian zamiast z żoną woli spędzać czas w towarzystwie na bankietach i z panienkami.Dziewczyna zaczyna dostrzegać że mąż jest z nią tylko ze względu na olbrzymie wsparcie finansowe jakie daje im jej ojciec.Sam Sebastian zdradza żonę z Cecilią,swoją pierwszą miłością z wioski w której się wychował.Po powrocie z domu ojca Waleria zastaje męża w łóżku z Cecilią.Wkurzona daj mu mocno w pysk a potem wściekła wykrzykuje że go zostawia,wnosi pozew o rozówd i że zostawi go bez grosza i wychodzi.Sebastian ubiera się,dopada żonę na dole i brutalnie morduje,Cecili każe milczeć a sam pozoruje napad bandytów i rani się nożem by uwiarygodnić swoją wersję wydarzeń.
Rodzina Walerii jest załamana po tym co się stało,jednak nikt nie podejrzewa że to sprawka Sebastiana i wszyscy mu współczują i bardzo go wspierają.Tymczasem do Wenezueli/Meksyku z zagranicy przyjeżdża Ricardo,syn bliskiego przyjaciela Salvadora ojca Walerii.Zdruzgotany śmiercią ukochanej córki prosi go aby zajął się w jego imieniu rodzinną hacjendą.Młodsza córka Salvadora,Aurora poznaje go,ale nie przypada jej do gustu.W jej oczach jest wyniosłym,nadętym bufonem który z góry traktuje pracowników domu jej ojca.A Ricardo...cóż zakochał się w niej.
Wątek Cecili...byłaby chyba największą serialową idiotką.Po uszy zakochana w Sebastianie,chce z nim być,ale on jakoś się do tego nie pali.Zdenerwowana zaczyna go szantażowac.Grozi że jeśli się z nią nie ożeni to powie wszystkim że to on zabił żonę.Sebastian zgadza się i zaprasza ją na romantyczne spodkanie do miejsca gdzie bawili się gdy byli dziećmi.Cecila myśli że facet chce się jej wreszcie oświadczyć.Na miejscu okazuje się że nie ma pierścionka a zamiast uklęknąć i oświadczyć się Sebastian uderza ją kamieniem w głowę a potem topi w potoku.
Wbrew pozorom to nie koniec jego kłopotów,ponieważ kończą mu się pieniądze.A on nie potrafi zrezygnować z wygodnego,wystawnego bądź co bądź życia.Postanawia uwieść Aurorę i przejąć majątek jej ojca.Udając bardzo miłego i dobrodusznego faceta zaskarbia sobie jej względy.I tu zaczyna się rywalizacja Sebastiana i Ricarda o piękną dziewczynę.
A to moja obsada:
- Aurora:Danna García
- Ricardo:Miguel de León
- Sebastian:Juan Pablo Shuk
- Waleria:Paola Krum
- Salvador:Enrique Rocha
- Cecilia:Nailea Norvind
I co o tym sądzicie?Czekam na wasze opinie xD.A dotychczasowe propozycje są niezłe idzie nam coraz lepiej :)
Suuuper pomysł, trzeba się w niego zagłębić. Przyznam się, że po pierwszym przeczytaniu trochę się pogubiłam, tyle się dzieje. Ale naprawdę super ci to wyszło :)
O kurcze!Heh masz fantazję trzeba przyznać.Pierwszy pomysł był trochę nudnawy,ale drugi oraz twój są niczego sobie.Oby tak dalej:)
ja mam pomysł;] tela nosi tytul; 'Zakochance';](AMOR SIEMPRE) oczywiscie wrolach obsadzilam slawy meksykanskie;p wiekszosc ze Zbuntowanych i Nie igraj;)taki sentyment do tych aktorow;* ale moj scenariusz jest na 4 strony.. nie chce sie rozpisywac. pow tyle ze jest grupka przyjaciol konczac szkole ich drogi rozchodza sie wybieraja nowe drogi zyciowe z czasem ich kontakt sie urywa..w szkole poznaja swoje nowe milosci o ktore walcza.. glowny watek to historia May;p w tej roli Mayite Perroni, I innych zwiazanych z nia osob min W.Levy i D.James..ktorzy walcza o jej serce, zycieza oczywiscie..Derrick;] ale zanim to nastapi czeka ich wiele przygód;];** potem na koniec wszyscy sa happy;p
Dzięki.To mamy już napisane 4 propozycje telenowel.Swojej nie oceniam a z pozostałych najbardziej podoba mi się propozycja Ridki.Ahh i jeszcze gdybyście mogły napiszcie ile odcinków mogłaby mieć telcia z według waszego scenariusza.Myślcie dalej,czekam na kolejne propozycje.
Moja byłaby trochę dłuższa jakieś 175-197 odcinków,no góra 200.A do obsady dodała bym jeszcze Rafaela Novoe jako Inspektora Suaraza.A tytuł brzmiałby "Miłosna gra".Tylko taki przyszedł mi do głowy.
Fajne te pomysły;p
Myślałam, że to bd tak, , że np. dajemy ogólny watek, np. ten, co napisała Zbuntowana192, albo inne osoby, i każdy wymyśla sobie postać, którą chce grać i ją stwarza według swojego uznania, ale tak, żeby zgadzało się ogólnie z fabułą;pp
ale spoko;]]
Mója telenowela nosiłaby tytuł "Świr","Czubek","Wariat" albo "Normalny wariat".
Pewna młoda studentka zrywa ze swoim chłopakiem.W domu zaczyna się zastanawiac czy znajdzie się ktoś kto naprawdę ją pokocha i z kim będzie szczęśliwa.Potem schodzi na ziemię,gasi lampkę obok łóżka i zasypia.Tymczasem nad miastem zaczyna padać i rozpętuje się "burza dziesięciolecia",jak nazwali ją synoptycy.W tych okolicznościach poznajemy głównego bohatera telci,to mający wkrótce skończyć 30 lat przystojniak o nietypowym imieniu Niger.Wraca do domu samochodem,wiezie ze sobą żonę i kilkuletnią córeczke lub synka jak kto woli.Postanawiają jechac na skróty.W połowie drogi z tyłu jedzie za nimi rozpędzony samochód który uderza w jego auto.Niger traci panowanie nad kierownica i uderza w mur albo drzewo,w coś w każdym razie.Siła uderzenia jest tak duża że przednia szyba pęka na kawałki a mężczyzna wylatuje z pojazdu na ulicę.Gdy podnosi głowę widzi kogoś,kierowcę który spowodował wypadek.Błaga go o pomoc ale on odwraca się i lekko zataczając odchodzi i odjerzdża.Słyszy wołanie swojej żony,chce jej pomóc ale nie może wstac gdyż ma płamane nogi,resztkami sił przewraca się na plecy i traci przytomność.Budzi się w szpitalu gdzie lekarz informuje go ze jest jedyną ofiarą wypadku która przeżyła.Niger obwinia się o śmierć bliskich o to że nie był wstanie ich uratować.Przechodzi załamanie nerwowe i próbuje popełnić samobójstwo,lecz w porę ratuje go pielęgniarka.Po wypisie,trafia do zakładu psychiatrycznego gdzie przechodzi dogłębną terapię.Spędza tam 8 miesięcy.W między czasie przestaje winić się za wypadek i pokonuje lęk przed prowadzeniem pojazdów.Wychodzi z ośrodka odmieniony,jest "hardcorową" wresją siebie z przed wypadku,jajcarzem,uśmiechniętym żartownisiem,mistrzem sarkastycznej riposty.Ale musi zaczynać od zera,nie ma pracy i pomieszkuje u kolegi.Ze względu na swoje zachowanie znajomi dają mu przezwisko "Loco".Zatrudnia się u nie jakich Marnich jako szofer,bądź jako pracownik recepcji,nie wiedziałam co wybrać.Bierze tę posadę gdyż do lepszej nikt nie chce zatrudnić człowieka który prawie rok był "u czubków".Niger poznaje córkę szefa i oboje zaprzyjaźniają się chodź dojście do takich relacji zajmnie im troche czasu.Niger uczy ją zycia,pokazuje co jest naprawde ważne i pomaga w trudnych chwilach.Wspiera gdy pokłóci się z despotycznym ojcem.Z biegiem czasu oboje się w sobie zakochują,spędzają noc.Niger nawet nie zdaje sobie sprawy że człowiek przez którego zgineli jego bliscy jest jego szefem i zarazem ojcem jego nowej miłośći.
W roli głównego bohatera wystąpił by Rafael Novoa,wydaje mi się że on najlepiej pasowałby do tej roli.
oto obsada do mojej telci : 'Zakochance';]
-Maite Perroni-May
-Derrick James-Pablo
-William Levy-Miguel
-Dulce Maria-Dul
-Mauricio Islas-Fernando
-Leticia Perdigon-Mariana
-Christopher Uckermann-Chris
-Maya Mishalska-Penelopa
-Eddy Vilard-Sebastian
-Sebastian Rulli-Martin
-Elizabeth Gutierrez-Roxy
-Angelique Boyer-Nati
-Anahi-Any
-Alfonso Herrera-Tomas
-Ninel Conde-Julietta
-Enrique Rocha-Juan
-Diego Gonzales-Diego
-Juan Ferrara-Marcoz
-Nailea Norvind-Maria
Dul-przyjaciolka MAy z czasow Licealnych znaja sie od najmlodszych lat pragnie byc piosenkarka zwiaze sie z Chrisem, nagraja razem plyte;p przypominam ze wg mojego scenariuszu oni ida na studia kazdy swoja droga;D natomiast Nati-siostra SEbastiana,dzielna i odwazna,poczatkowo zamknita w sobie,gdy ujrzy Chrisa na uczelni zakocha sie w nim bedzie o nieszczesclwa milosc poniewaz on woli Dul.Zwroci na nia uwage Diego;] poczatkowo bedzie sama sobie wmawiac ze nic z tego nie bezie jednak z czasem przekonuje sie do Diego sa razem;*
oczywiscie May,Pablo i Miguel(2 rok) studiuja aktorstwo, do ich paczki dolacza Chris,NAti i SEbastian;]reszta jest na 1;] okaze sie rowniez ze Miguel(walzcy o serce May, okaze sie jej przyrodnim bratem i zwiaze sie ostatecznei z Penelopa w miedzy czasie bedzie mial romans z Roxy lecz ona zgnie w wypadku samochodowym;P)Any bedzie z Tomasem, beda razem zdawac na prawo dostana sie , a w ostatnich scenach okaze sie ze Any jest w ciazy z Tomim;* MAy potraci auto(wlasnie bedzie nim kierowac Roxy)zapadnie w spiaczke, gdy dowie sie prawdy o swoim pochodzeniu i ze jest zwiazana pokrwnie z Miguelem.;* bedzie duzo klamst i milosci;];];] taki romansik mlodzizowy;**
Dla mnie ten scenariusz bardzo się podoba i chciałabym jbc "być" Nate( mam jakiś sentyment do Angelique Boyer ;pp);]]
Aj xD
Strasznie mi się spodobał scenariusz Zbuntowanej.
Jak dla mnie jestem za nim xD
No i jak coś to mogłabym być Dul xD
wytlumazce wszystkich teraz:
May-ladna zdolna studentka 1 roku aktorstwa,porzucona przez rodzicow gdy dowie sie prawdy wyjdzie an jaw ze Miguel jest jej bratem, zakochana w obu przystojnikach wybierze pablo.
Pablo-student 1 r,aktorstwa daleki kuzyn Miguela walczy o serce May
MIguel stuent 2 r aktorstwa kuzyn Pabla. bedzie z PEnelopa po wyjzdzie na stypendium rozkocha wsobie Roxy.pozna prawde, zdradzi go Penelpoa ost bedzie zJUlietta.
Dul- przyjaciolka MAy od dziecinstwa pragnie byc piosenkarka, zakochana w Chrisie beda razem.
Chris -student aktorstw poznaje Dul i sa razem nagrywaja plyte.
FERnando ojciec (nieprawdziwy ) Miguela, pijak umreze.
MAriana- matka Miguela la kasy wyszla za JUana porzucajajac fernanda. gdzy pozna na ulicy swohja corke i MArtina zmieni sie
Penelopa-wredna i pdstena zrobi wszystko by mniec Migela przy sobie ost zwazana z Seba.
SEbastian -brat Naii mieczak i lalaus bd z Penelopa.
NAti-sistra SEby zakochana nieszczesliwie w Chrisie bd z Diego.
MArtin -ojciec prawdziwy MIguela i MAy, nauczyciel w Prestish school, nie nawidzi MAy bo przypomina mu jego milosc w mlodych lat,zmienia sie gdy dowiaduje sie prawdy walczy o swe dzieci.
Any-studentka prawa kolezanka May zakochan a w TOmim beda miec dziecko.
TOmi-zwiazany z Any student prawa.
Julietta-pielegniarka May gdy bd w szpitalu,bd z MIguelem.
MAria-matka NAii i SEby placi za szkole wyjezdza z mezem w podroz przyjaciolka MAriany.
MArcoz-ojciec NAtii i SEby,przyjaciel FErnanda.
JUAn -kochanek MArianny, ojciec Chrisa nie interesuje sie nim.
ROXy-kochnaka MIguela, potraca May, ginie w wypadku uliczna.
Diego-student 2 r,aktorstwa postanawia sie zmienic dla Natii.Beda razem.
Nie chcę nikogo obrazić,jednak mam klilka ale:
GŁÓWNE TO:
1.Fabuła: Nie jest zła ale to jest w ostatnim czasie strasznie wałkowany i oklepany temat, same wiecie "Rebelde Way","Rebelde" itp.
2.Obsada: I właśnie do niej mam największe zastrzeżenia. W jej doborze wykazałaś się schematycznością i rażącym jak dla mnie brakiem oryginalności! Na 19 głównych postaci aż 12!! Czyli aż 63 % obsady!! Obsadziłaś aktorami którzy grali w Zbuntowanych. Dziewczyno! Chodźby nie wiem jak byś ich lubiła, tak nie może być!!! Zapytacie dlaczego? Odpowiem z mojej perspektywy....
Otóż,ja wyłączyłabym taki serial po 5-10 minutach oglądania. Weszła na filmweb i wstawiła mu wielką pałę. A to dlatego że jestem uprzedzona do takich produkcji. Denerwowałyby mnie twarze. Gdybym obejrzała Zakochańce(taki dałas jej chyba tytuł), pomyślałabym o nich że to zwykła,nic nie warta chała a Televisa zmienia się w Disney Channel i produkuje seriale, tylko poto aby na siłę promować w nich młode gwiazdy. A mając w obsadzie jednego serialu Maite Perroni, Dulce Marię, Anahi, Christopher Uckermanna, Alfonsa Herrerę i Derricka Jamesa poprostu nie można odnieść o nim innego zdania. Przykro mi ale taka jest prawda, przynajmniej w moich oczach. Mam nadzieję że nikogo nie uraziłam swoją wypowiedzią.
POZDROWIONKA :)
mlodziez 'zyje' takim telami, bo przedstawiaja one sceny z zycia szkol, miloscie rozczarowania. mi np do nie pobaja sie tele ze starszym pokoleniem, typu hacjendy i walka o nie itd. to jest moje zdanie. i tez mam nadzieje ze nikogo nie urazam.
A ja uważam, że ta telenowela jest jak najbardziej OK i "na miejscu", bo udzielają się tutaj, przeważnie, fani 'Zbuntowanych' i aktorów grających w tej telenoweli, więc nie sądzę, żeby mieli coś do obsady, przynajmniej ja nic nie mam;p
To takie moje zdanie;pp heh;p
Tylko czy taka telcia właśnie ze względu ma obsadę nie odniosłaby spektakularnej klapy?
Może gdyby to było na poważnie to odniosłaby, ale to tylko zabawa.
Przecież nawet nasze dialogi nie nadawały by się do "prawdziwej telenoweli".;pp
To co robimy? Ja już się nakręciłam a tutaj nic się nie dzieje;pp
Odpowiada Wam ten temat, czy wymyślamy dalej?;pp
xd ale dziweczyny obsade zawsze mozna zmienic;P macie jakies propozycje?? ja moge dodac jescze innych aktorow za ktoregos tam.np Aarón Díaz , Luis Caballero , Sherlyn ..macie jescze kogos w zamin to piszcie pozdro;) no ja jestem jak najbardziej za moim scenariuszem;*
a i w tej teli sa tylko 3 glowne role anei jak koleznka napisala 12. tylko MAY,PABLO I MIGUEL tworza pierworzedne role.pozdrawiam;)
wlasnie przeciez to zabawa;D aa tak na powaznie to temat widze ze zyskuje 'slawe';] moz ektos da jescze jakis pomysl..poki co jak komus nie odpowiada moja obsada mozemy ja zmienic i po klopocie ale te 3 glowne postaci i tak zostana;*
no to co robimy...w takim razie??? 'bawimy' sie w niego czy jakis inny pomysl?:P
jesli nikt nie widzi przeciwwskazan zaczynamy od pt;) a do tego czasu moze ktos jescze cos da..pozdr;*
Właśnie co do osób to niech ci co będą się w to bawili niech napiszą.
A później wybierzemy postać jaką byśmy chcieli.