PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=208630}

Zbuntowani

Rebelde
2004 - 2006
7,4 8,9 tys. ocen
7,4 10 1 8859
Zbuntowani
powrót do forum serialu Zbuntowani

Był już kiedyś taki temat, ale na zasadzie gry chyba. Moglibyśmy ułożyć akcję po swojemu wedle naszego widzimi się od pierwszego odcinka do samego końca. Nie musiałaby być dokładnie taka jak w orginale a postacie nie muszą tworzyć tych samych par co w serialu. Oprócz tego zostałaby stworzona jedna lub dwie nowe postacie. Wszystko zależy od waszej wyobraźni. I jak piszecie się na to ?

ocenił(a) serial na 3
michela81

A jak miałoby to dokładnie wyglądać ?

ocenił(a) serial na 4
christinearron

Np. ja opisałabym jak wygląda dana scena a wy ułożyłybyście rozmowę dalej. A to jakby się skończyła zależy od was. Tylko musiałoby zapisać się trochę więcej osób.

ocenił(a) serial na 10
michela81

To ja z miłą chęcią na takie coś się piszę ;]]

Jeśli by była taka możliwość to mogę być Robertą ;)

ocenił(a) serial na 4
Roberta_Ruda

Oprócz starych będą trzy nowe postacie :

* Catalina - Jej rodziców stać na opłacenie jej szkoły, tylko dlatego że wraz z jej dziadkami przez wiele lat oszczędzali na to pieniądze. Piękna, wysportowana dziewczyna. Świetnie biega i gra w piłkę. Jest silna i zaradna, taka chłopczyca z niej. Trochę za dużo przeklina. Niemal natychmiast stwierdza że kompletnie nie pasuje do uczniów Elite Way. Będzie chciała dowiedzieć się kto żądzi Lożą. I dzięki niej wszyscy dowiedzą się kto stoi na jej czele.

* "BOSS" - Szef Loży. Na początku nie wiadomo kim jest. Na spodkaniach z członkami mówi mocno obniżonym głosem aby nikt nie domyślił się kim jest. Będzie chciał przywrócić Loży dawną pozycję, aby tak jak dawniej "trzęsła całą szkołą". Na koniec zostanie zdemaskowany. Narazie nie wiem kto nim będzie.......Ale ja go biorę!!!

* Narrator - Coś w stylu "Gotowe na wszystko". Tajemniczy głos, który na początku każdego odcinka daje motyw przewodni a na końcu podsumowuje go w odniesieniu do większości bohaterów i tego jak zachowywali się w odcinku. Oczywiście może go nie być jeśli nie chcecie.

Postacie :

* Roberta - Roberta__Ruda

* "BOSS - michela81 (czyli ja xD)

ocenił(a) serial na 10
michela81

Te trzy nowe postacie mi się podobają xD
Coś nowego będzie ;]]

No i zgłaszajcie się do ról ;p ;)

ocenił(a) serial na 3
Roberta_Ruda

Ehhh ja chciałam być bosem. Ale niech stracę. Będę Catalina.

ocenił(a) serial na 4
christinearron

Postacie :

* Catalina - christinearron

ocenił(a) serial na 7
michela81

nono ciekawe....
ja zawsze lubialam Mie....
pusta laska, ale bkowa :D
pasuje ??:)

ocenił(a) serial na 4
kruszyna999

Postacie :

* Mia - kruszynka__999

ocenił(a) serial na 9
michela81

Ja chciałabym być narratorem;p Nie wiem, czy się sprawdzę, ale jbc, to zastąpi mnie ktoś z większą wyobraźnią.;)

ocenił(a) serial na 4
Ewka___

Jak ci się nie spodoba, jeśli uważasz że nie dasz rady możesz być Jose albo Lupitą. Mogę też być narratorem bo BOSS nie będzie występował zbyt często. Jak wolisz ?

ocenił(a) serial na 4
michela81

Postacie :

* Mia - kruszyna999

* Narrator - Ewka__

ocenił(a) serial na 9
michela81

Zobaczymy, czy się sprawdzę;p Jak nie, to najwyżej zrobię jakąś zamianę;]

ocenił(a) serial na 10
Ewka___

Siem ;D

To ja się przyłączam i mogę być Pascualem xD

ocenił(a) serial na 4
Rebelde

Postacie :

* Mia - kruszyna999

* Narrator - Ewka__

* Pascual - Rebelde

ocenił(a) serial na 10
michela81

A tak wogóle to kiedy byśmy zaczęli zabawę w to ?? ;>

ocenił(a) serial na 4
Roberta_Ruda

Nie wiem. Może nawet dziś. Ale trochę mało osób jest. Ale jeśli chcecie.....???

ocenił(a) serial na 10
michela81

Ja jestem za dzisiaj jak najbardziej xDD ;]

ocenił(a) serial na 4
Roberta_Ruda

A co na to reszta ?

ocenił(a) serial na 3
michela81

Ja też jestem za.

ocenił(a) serial na 4
christinearron

To w takim razie zaczynamy. Wątki narazie będą skąpe bo jest mało osób. Każdy odcinek to będą powiedzmy 4 sceny, tylko nie ciągnijcie sceny w nieskończoność !

ODCINEK 1

Scena 1: Alma odjeżdża. Nie może zostać dłużej z Robertą w Elite Way bo musi spodkać się ze swoim....powiedzmy adwokatem. Rob musi sama wejść do szkoły i wnieść swoje rzeczy. Przy wejściu natyka się na Mię Colucci. Zacynają dyskusje. Ale ich pierwsze spodkanie nie wypada najlepiej.(Czyli narazie nic nowego xD)

ocenił(a) serial na 10
michela81

No jak jest opisane Roberta wpada na Mię.

Rob : Ej, uważaj jak chodzisz. Oczu nie , masz ? [popatrzyła na Mię] No tak jeszcze tutaj ci lusterka brakuje.

ocenił(a) serial na 9
michela81

mogę być Sol De La Rivą?:D

ocenił(a) serial na 4
Martynka22_2

Postacie :

* Mia - kruszyna999

* Narrator - Ewka__

* Pascual - Rebelde

* Sol - Martynka22_2

ocenił(a) serial na 9
michela81

Sol przyjechała do EWS, gdyż za jej bunty w poprzedniej szkole została wyrzucona. Sol jest wielką miłośniczką mody. Ma swój własny, oryginalny styl, była jedną z najlepiej ubierających się dziewczyn w dawnej szkole. Sol posiada ogromny talent plastyczny, chciałaby zostać projektantką. Kiedy wysiada ze swojej limuzyny, dostrzega 2 dziewczyny(prawdopodobnie Mię i Robertę). Jej uwagę przykuwa Mia, która, ze swoim wyglądem, może stanowić zagrożenie dla Sol, konkurencję, a Sol bardzo tego nie lubi. . .

ocenił(a) serial na 4
Ewka___

To dopóki kruszyna999 się nie odzywa ja będe Mią w tej jednej scenie.

Mia do Robery : Ohh ! Jak ty się do mnie odzywasz ! Nie wiesz z kim gadasz !?.....A no tak ! Ty pewnie jesteś jedną z tych nowych stypendystek. Zresztą to widać. Ciuch....a raczej szmaty jak z jakiegoś pipidowa albo kołchozu hihihihihi ! I te wieśniackie czerwone pasemka. Wychowywałaś się z dzikusami w Afryce ? Ale nie martw się "Mia Colucci - Królowa Mody w Elite Way" cię ucywilizuje. Wkońcu ubieram się w najlepszych butikach. Chodź ! Zdejmniesz tem szmaty i dam ci jakieś spuuppcio ciuszki !

ocenił(a) serial na 4
michela81

Coś trochę mało tych wpisów.

ocenił(a) serial na 9
michela81

Jeszcze nie wakacje, na razie ciągle szkoła. . .
Mią była kruszynka999(sorry, jeśli źle napisałam nick), to może i niech ona nią zostanie, bo może chce zrobić z Mii inną osobę, niż jest w serialu. To takie moje zdanie, ale nie wiem, nie ja jestem Mią.;))

ocenił(a) serial na 9
Ewka___

No i oczywiście źle przepisałąa nick.
* kruszyna999.
Sorry.;P

ocenił(a) serial na 9
Ewka___

*przepisałam

ocenił(a) serial na 4
Ewka___

Nom ok. Tylko coś się nikt narazie nie odzywa.

ocenił(a) serial na 10
michela81

Roberta zaśmiała się .
Rob do Mii : Słuchaj butikowa lalo, dla twojej wiadomości nie jestem stypendystką. I to chyba ty nosisz szmaty, a nie ja. Dzięki Mio Colucci - Królowo Mody w tej budzie, ale nie zrzucam swoich ciuszków. Znajdź sobie inną naiwną. Może jakiegoś gorylka lub świnkę morską. W sam raz jak dla ciebie.

ocenił(a) serial na 9
Roberta_Ruda

~~Mia wytrzeszczyła oczy i nerwowo przeczesała rękami włosy, wyciągając tym samym jedno ze swoich doczepianych pasemek.~~

ocenił(a) serial na 10
Ewka___

[Roberta lekko zaśmiała się widząc reakcję Mii i jej sztuczne pasemko.]
Rob : No tak. Wszystko sztuczne. Zostawiam cię z twoimi pasemkami. Pa.
[Pomachała Mii z uśmieszkiem na ustach i poszła w głąb szkoły.]

ocenił(a) serial na 4
Roberta_Ruda

Odcinek 1

SCENA 2 : Akcja dzieje się w szkolnym holu. Dyrektor wygłasza kolejną nudną mowę w której opisuje jak to jest w Elite Way. Informuje uczniów że końcówkę wakacji spędzą w ośrodku wakacyjnym.

ocenił(a) serial na 9
michela81

Ej, sorry, ale to chyba ja miałam być narratorem, co?;pp

ocenił(a) serial na 4
Ewka___

To nie narracja tylko opis kolejnej sceny.

ocenił(a) serial na 4
michela81

To jest właśnie problem dlatego. Jest mało osób. Nie ma : Almy, Lupity, Diega, Vico, Celiny, Jose, Miguela, Tea, Giovanniego, Madarriagi, Estebana, Thomasa, Gastona, Franca. Wygląda na to że każda z nas będzie musiała mieć kilka postaci do czasu kiedy nie zapisze sie wiecej osób.

ocenił(a) serial na 9
michela81

Jak każdy z nas będzie miał po kilka postaci, to znowu nic z tego nie wyjdzie. Może poczekać, aż zgłoszą się chociaż z 3, 4 osoby? Tak mi się przynajmniej wydaje...

ocenił(a) serial na 10
michela81

No to jak w scenie drugiej dyrek wygłasza mowę, stoi tam na górze każdy wie gdzie ;D

Pascual : Jak wszyscy wiecie to jest już taką małą tradycją szkoły, że koniec wakacji spędzamy w ośrodku wakacyjnym naszej szkoły. Wyszalejecie się tam i wrócicie wypoczęci na rozpoczęcie roku. Oczywiście proszę o kulturalne zachowanie się. I idźcie się pakować, wyjeżdżamy za dwie godziny.

ocenił(a) serial na 9
michela81

Zwykle wszelkie opisy scen też zaliczają się do roli narratora. Ale mniejsza o to.

ocenił(a) serial na 4
Ewka___

Możemy poczekać. Tylko akcja chyba stanie w miejscu.

ocenił(a) serial na 2
michela81

To ja moge byc Diego.
<za krótki>

ocenił(a) serial na 4
kamerun5

Postacie :

* Mia - kruszyna999

* Narrator - Ewka__

* Pascual - Rebelde

* Sol - Martynka22_2

* Diego - kamerun5

ocenił(a) serial na 10
michela81

Może poczekajmy do jutra wieczora jak się nie zgłosi więcej osób to będziemy musiały zawiesić na kilka dni.
Albo macie inne pomysły ;]

ocenił(a) serial na 1
Roberta_Ruda

Biorę Miguela.

ocenił(a) serial na 4
fazi00000

Postacie :

* Mia - kruszyna999

* Narrator - Ewka__

* Pascual - Rebelde

* Sol - Martynka22_2

* Diego - kamerun5

* Miguel - fazi00000

ocenił(a) serial na 10
michela81

No więc może tak źle nie będzie xD

Najlepiej niech każdy pisze przynajmniej raz dziennie ;]

ocenił(a) serial na 4
Roberta_Ruda

Tak będzie wporządku. Będzie problem z kolejną sceną, nie ma Jose i Lupity.

SCENA 3: Roberta, Jose i Lupita lepiej sie ze sobą zapoznają i wkońcu zakumplowują się.

ocenił(a) serial na 10
michela81

Właśnie co do sceny 3. To może na razie niech ktoś z nas weźmie na razie Jose i Lupe ?