Vondy, Los A, Trendy i Barken - co to znaczy i skąd się wzięło?? Wiem, że to nazwy par.
Los A - Mia i Miguel, albo Anahi i Alfonso
Vondy- Rob i Diego, albo Dul mi Ucker
Trendy- Dul i Alfonso
Barken- Any i Ucker
Oglądałąm Rbd, lubie ten serial, ale nie czaje czemu tak się nazywają te pary. Myślałam, że to skróty od imion, ale nie pasuje. Ktoś wie o co tu chodzi???
To fani wymyślili te nazwy, najpierw powstały te 2 najpopularniejsze - Los A i Vondy, od par ze Zbuntowanych, MyM i DyR, przez pocałunki na koncertach itp. Los A - "los" to po hiszpansku „podwójne" a że imiona Anahi i Alfonso zaczynają się od A, powstała taka właśnie nazwa. Vondy - Dulce to znaczy "słodka" w tłumaczeniu na angielski - Candy, Christopher "von" Uckermann + "dy" - Vondy. Trendy to coś tam było skrótami tłumaczone i rozszyfrowywane, nie pamiętam dokładnie, ale chyba Trauma Real Entre Nuestro Dulce Y Poncho. A Barken to od Barbie i Kena – jak byli nazywani w Rebelde, że tacy sztuczni, liczy się tylko wygląd. BARbie + KEN – Barken. Każda „dwójka” w RBD miałą swoją nazwę, z Majką już było prościej bo ona zawsze miała skróty od swojego imienia, Portirroni, Chaverroni, Herroni, Uckerroni…
Oooo dzięki bardzo za wyjaśnienie. Szczerze, to trochę dziwnie wymyślili, gdyż te nazwy nie są tworzone jednym systemem, oprócz Maite, bo jej nazwa jest robiona z nazwiska. Barken nigdy bym nie rozszyfrowała. Niby proste, ale na to na Mie w serialu mówili Barbie, a nie na Anahi, a z tego co widzę to nazwy par są dobierane nie pod względem serialu tylko zespołu RBD. W nim wszystkie dziewczyny zawsze wyglądają bardzo ładnie, lalkowato, nie tylko Anahi. a co do Uckera czy nawet Diega to ich bym nigdy nie nazwała Kenem. Najbardziej trafna i logiczna nazwa to Los A '' podwójne A'', a przy reszcie to komplikacja. ;D.