PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=208630}

Zbuntowani

Rebelde
2004 - 2006
7,4 8,9 tys. ocen
7,4 10 1 8855
Zbuntowani
powrót do forum serialu Zbuntowani

rbd jako zespół

ocenił(a) serial na 7

Co sądzicie o umiejętnościach wokalnych zespołu? Dla jasności najpierw zaznaczę, że najbardziej z bandu lubię Maite i Uckera:). Otóż:
- jeśli chodzi o dziewczyny
* Anahi - według mnie zdecydowanie ona najlepiej śpiewa nie tylko z dziewcząt, ale w ogóle z całego zespołu. Ma bardzo mocny głos i świetnie wychodzą jej zarówno mocne numery, jak i ballady. Żeby za mocno nie słodzić - momentami jej głos brzmi trochę sztucznie ( na koncertach) - może z braku tchu? ;D
* Dulce - jak dla mnie ma trochę dziecinny głos, jednak rekompensuje to duża jego skala. Dul potrafi zaśpiewać bardzo wysoko i brzmi to naprawdę fajnie. W piosenkach, które śpiewają wszyscy razem najbardziej podobają mi się jej partie.
* Maite - niestety ma najmniejszą skalę głosu z całej trójki, ale za to barwa jej głosu podoba mi się najbardziej. Fajnie śpiewa w " Talvez manana"
- teraz chłopcy
* Christian - śpiewa najlepiej z chłopaków i podobnie jak u Anahi - jest bardzo dobry w balladach i ostrzejszych utworach. Ma fajnie brzmiący głos.
* Ucker - jego głos bardzo mi się podoba, jest niski ( głos oczywiście :D) i taki "głęboki"? Jednak wydaje mi się, że Christophera ( momentami)bardziej interesuje perkusja i taniec niż śpiewanie.
* Poncho - czasem fałszuje i to ostro, ale ogólnie śpiewać umie i ( jak każdy zresztą członek zespołu) ma fantastyczny kontakt z fanami. Jednak wydaje mi się, że to właśnie on śpiewa najsłabiej.
A Wy jak sądzicie? Proszę o obiektywizm :)

ocenił(a) serial na 10
justizar

Zdecydowanie się z tobą zgadzam.Anahi i Christian mają najlepsze głosy ale bardzo lubie tęz jak inni śpiewają np. Dulce w "Quiero poder" lub "No pares" czy Maite w "Talvez manana".Uwielbiam gdy Anahi śpiewa na żywo "Salvame".Jej głos jest wtedy lepszy niż ze studia.No i Christopher w "I wanna be the rain" i oczywiście "Tu amor".Jego głos jest boski no i on też:) Podoba mi się także Ucker(jego partia) w "Este corazon".A Poncho fajnie śpiewa w "Money money" na żywo.

ocenił(a) serial na 10
anula0313

anula nie obraź się ale popełnilaś bład bo :I wanna be the rain" i "tu amor" śpiewa Christian a nie Christopher.
A wracając do tematu to ja najbardziej wolę Dulce y uckera partie w duecie i osobno swietnie im wychodzą. Na drugim miejscu jest Anahi i Christian świetnie sobie radzą Mayte zresztą też ale o Ponchu to juz nie wspomne bo go nie zabardzo lubię. pozdro :)

ocenił(a) serial na 10
Karolcia_26

Jejku no fakt.Przepraszam.Dziekuje za poprawienie mnie.Miałam na myśli Christana a nie Christophera.

anula0313

Najlepszy męski głos ma Giovanni.
Gdy jeszcze nie rozpoznawałamdokładnie ich głosów, ale usłyszałam jego śpiew, od razu zwróciłam na to uwagę

Ale na początku myślałam, że to Diego:P

A żeński to Dulce

ocenił(a) serial na 10
justizar

Mi najbardziej głosy Dulce Marii i Uckera podobają> Dulce Ma sliczny a Ucker ma piękny a zwłaszcza w A tu lado i Estre Corazon no i oczywiście w jego solówce Sueles Volver

ocenił(a) serial na 10
xxAniaxx

A co do Anahi to nie zbyt podoba mi sie jej głos bo w większości piosenkach skrzeczy. Christian ma całkiem ładny głos ale Ucker ma ładniejszy (moim zdaniem). Maite podoba mi sie jej głos w dwuch piosenkach, a Poncho ma przeciętny głos.(Oczywiście to moje zdanie możecie sie nie zgadzać).

xxAniaxx

Tak naprawdę w RBD są tylko cztery osoby na wokalu.
Poncho i Christopher nie zostali obdarzeni dobrym wokalem. Na żywo idzie im fatalnie, obaj okropnie fałszują. Jednak lubię głos Uckera, zwłaszcza w Sueles Volver. Natomiast Poncho to najsłabszy punkt zespołu, najlepiej jakby w ogóle go tam nie było. Maite i Christian są zdecydowanie najlepsi technicznie. W 85% przypadków, ich głosy są nieskazitelnie czyste. Uwielbiam także głos Anahi, lubię tą charakterystyczna chrypkę. Ostatnim czasy głos jej się ustabilizował, nie skrzeczy tak jak kiedyś. Dulce ma dobry głos, choć irytuje mnie momentami. Jednak świetnie potrafi wyciągać różnorodne dźwięki, uwielbiam No Pares w wykonaniu live.

__Luna__

Też uważam podobnie co ty Vixen, ale Poncho i Christopher w zespole muszą być, ale z wokalem to u nich najgorzej. Dulce Maria, Anahi, Christian i Maite Perroni to od nich owiele lepiej śpiewają, chociaż muszę przyznać, że Anahi jak słuchałem ich nagrań z koncertów to się zawiodłem z jej wokalem, szczególnie jak się śmieje i czasami jej głos skrzeczy i jest to napewno minus dla zespołu. Ale tutaj głównie chodzi o sukces RBD także, i sukces serialu, są oni przede wszystkim młodzi, ładni głównie dotyczy to dziewczyn.

justizar

Dulce & Poncho - bardzo ich lubię ale są u mnie pod względem wokalu na ostatnim miejscu ;( D czasami fałszuje ale śpiewać umie :D
Co do P w jednej z gazet pisało że na koncertach jego niedociągnięcia są bardzo dobrze maskowane i musze się z tym zgodzić ;)
Maite & Ucker - M śpiewa świetnie i raczej czysto choć troche za cicho i jej głos zabardzo nie przebija sie przez resztę :) U lubię głownie za jego "żywiołowy" taniec.Śpiewa fajnie ale jego barwa głosu mi się tak bardzo nie podoba.
Anahi & Chris - są genialni :D dla mnie najlepsi w zespole.
C i jego Tu Amor jest przecudowne :) A ma kilka solówek ale najbrdziej podoba mi się oczywiście Salvame (moja ulubiona piosenka razem z Tu Amor i Este Corazon) , A si soy yo i No digas nada.Co do tego że czasami "skrzeczy" to chyba głownie dla tego (po tym co oglądałam na koncertach) że spiewa kilka piosenek pod rząd w których jej partie są dośc duże.

___PeYtOn___

Ja sobie nie wyobrażam RBD bez Poncho! Może nie śpiewa tak znakomicie jak reszta i nie ma zbytnio siły przebicia, ale nadrabia innymi rzeczami!!
Maite kocham za utwór "Empezar desde caro". W teledysku wygląda cudnie i tak samo śpiewa.
Przyznam, że ogólnie śpiewa dość słabo, ale lubię jej wykonania! :)
Co do tego kto jest najlepszy.. Bezapelacyjnie Anahi i Chris!! Tu nie mam żadnych wątpliwości!! Kocham chrypkę Anahi i barwę Chrisa!
Ucker i Dulce.. Ymm.. Momentami głos Dulce przypomina skrzeczenie kaczki.. A Ucker jest raczej mało słyszalny! Generalnie jest dobrze, ale nie jakoś zachwycająco! ;P

http://pl.youtube.com/watch?v=S2Sd-q0CR_w&feature=related

Uwielbiam ten filmik!! potrafię oglądać go godzinami. Barwa głosu, gesty, mimika twarzy.. No BOSKO!!
Jak dla mnie jest to NAJLEPSZE wykonanie! (bynajmniej z tych, które widziałam).
Dzięki temu filmikowi kocham ten serial jeszcze bardziej, kocham tą piosenkę, kocham tych ludzi!

Pachne_Sloncem

Najlepszy Glos dla mnie Ma Dulce , Potem Anahi a na Koncu Maite
z chlopcow ma Najlepszy Christian ale ja wole jedeak glos Uckera wiec Ucker Chris Poncho :)

ocenił(a) serial na 10
Dulce_3

no dla mnie też Dulce ma śliczny głos tylko czasami śpiewa tak troche dziwnie ale to tylko na koncertach gdzie śpiewa na żywo i po kilkunastu piosenkach. a Ucker ma też sliczny głos i mało piosenek śpiewa i nie można powiedzieć ze fałuszuje a zreszto jego głos nadrabia jakieś nieliczne braki. (to moje zdanie)

ocenił(a) serial na 10
xxAniaxx

Jak dla mnie Dul śpiewa najlepiej z dziewczyn. Zawsze sie stara na koncertach. Anahi mogłaby więcej śpiewać ze wszystkimi niż potem zdzierać głos przeciągając słowa(od razu nasuwa mi się końcówka piosenek Santa no soy i Ensename z występu Live in Rio), czasem nie da sie tego słuchać. Maite nie za dużo słyszę na koncertach bo mało śpiewa, bardzo mało.

Co do chłopaków to głos najlepszy ma Christian, super sie go słucha. Potem jest Ucker, on ma tak głos, jak anioł.
Na końcu Poncho, choć fanki go ubóstwiają na tle innych głosów strzsznie wybija się fałszem(piszę to na podstawie Live in Rio, bo to mój ulubiony koncert) choć nie jest tak źle jak przypuszczałam.
Razem ta 6-stka to mieszanka wybuchowa jak koktajl Mołotowa. :)

ocenił(a) serial na 10
justizar

Najbardziej podoba mi sie głosy
1.Anahi i Chrisa
2.Dulce i Uckera
3.Maite i Poncha
ale najbardziej lubię i w serialu i w zespole Dulce i Uckera

ocenił(a) serial na 10
justizar

Najładniejszy głos ma Roberta z dziewczyn i Giowanni z chłopaków - poniewz śpiewają czysto i mają fajną barwe głosu .
Pożniej : Diego, Miguel i Anahi . A najmniej podoba mi się głos Lupity chociasz też bardzo fajnie śpiewa :)

goska132

Najczyściej z RBD śpiewa Christian i May, ale jakoś ich głosy nie przypadły mi do gustu a szczególnie głos Mayte. U mnie Dul i Any są na równi, chociaż u Any podoba mi się bardziej to, że ma lepszy kontakt z publicznością, śpiewa razem z fanami i w ogóle lubię ją oglądać na scenie :) Ucker i Poncho na równi, mimo tego że Poncho nie śpiewa najlepiej to i tak go bardzo lubię, szczególnie dlatego że bawi się z publicznością :) a Ucker ma taki słodki głos :D