PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40268}

Zbuntowany anioł

Muñeca Brava
1998 - 1999
7,0 39 tys. ocen
7,0 10 1 39100
4,2 4 krytyków
Zbuntowany anioł
powrót do forum serialu Zbuntowany anioł

obsada

ocenił(a) serial na 10

Ktoś podsunął pomysł że jak by była polska wersja zbuntowanego anioła i ktoś napisał obsadę. A moim zdaniem ta obsada będzie wyglądała tak :

Mili Agnieszka Sienkiewicz
Ivo Filip Bobek
Luiza Dorota Kamińska albo Izabela Trojanowska
Federico Artur Dziurman albo Marian Kociniak albo Piotr Fronczewski
Andrea Agnieszka Włodarczyk albo Maja Hirsch
Damian Mirosław Baka
Pani Anchelica Beata Tyszkiewicz
Ramon Bogusław Linda
Rocky ,,Morgan" Cezary Pazura albo Zbigniew Zamachowski
Socorro Dorota Kolak
Marta Andżelika Piechowiak
Lina Edyta Olszówka albo Jolanta Fraszyńska
Gloria Anna Mucha
Siostra Pulchna Elżbieta Romanowska
Siostra przełożona Marta Lipińska albo Anna Dymna
ojciec Manuel Włodzmierz Matuszak
Bernardo Jarosław Boberek
Vicky Klaudia Halejcio
Bobby Wojciech Medyński albo Lesław Zurek
Pablo Sebastian Cybulski

Kto ma inny pomysł na obsadę niech wpiszę tak widzę obsadę zbuntowanego anioła w wersji polskiej.

ocenił(a) serial na 9
kinomanka_13

Co do Mili zgadzam sie w 100% :) lub Agnieszka Więdłocha

kinomanka_13

wszedłem na Zbuntowanego Anioła pierwszy raz w życiu bo mnie jakoś dziś męczyło Cambio Dolor nie wiem czemu... jakoś w 2002 czy jakoś tak widziałem parę odcinków, leciało jakoś chyba na tvn po rozmowach w toku, albo przed, nie pamiętam, ale pamiętam w miarę aktorów, bo fabuły nie bardzo oprócz tego, że ona grała chyba w piłkę :) i pamiętam,że ten kolo co grał Morgana jest nie do podrobienia :) żaden Linda - którego lubię - nie może się z nim równać :)

ocenił(a) serial na 6
kinomanka_13

Jeśli chodzi o Pabla to nie wiem czemu, ale pierwsze skojarzenie z polskim aktorem to Tomasz Ciachorowski - chociaż go nie trawie ;P
Glorie mogłaby grać Małgorzata Buczkowska.
Bobby jako że przyjaciel Iva a Ty podałaś Filipa Bobka to pasowałby Łukasz Garlicki, ale to przyzwyczajenie po "BrzydUli" gdzie panowie grali dobrych kumpli ;)
Jak dla mnie jednak Filip nie bardzo tu pasuje do roli Iva, raczej pasowałby jakiś blondyn :D w końcu Milagros często przezywała Iva "blondas", "tleniony" ;)
A do roli Bobby'ego pasowałby też Krzysztof Czeczot, wg mnie świetny był w Brzyduli i ogólnie też wydaje się być spoko :)
A Morgan to może Łukasz Simlat? Też fajny aktor ;)

ocenił(a) serial na 10
buka1234

Marcin Bosak nadaję się na Morgana a jeśli chodzi o Iva to sama nie wiem kto może go zagrać tylko Bobek mi do głowy przyszedł.

ocenił(a) serial na 6
kinomanka_13

A może Kuba Wesołowski jako Ivo? ;)

ocenił(a) serial na 10
buka1234

no średnio go lubię, ale też może być.

ocenił(a) serial na 9
buka1234

no on dobry byłby :)

ocenił(a) serial na 6
Aselka

Też tak myslę, że Wesołowski jako Ivo :D

kinomanka_13

Pablo - Maciej Musiał
Andrea - Agnieszka Dygant
Ramon - Piotr Skarga
Ivo - Kamil Maćkowiak
Marta - Ewa Szawłowska
Leticia (matka Liny) - Anna Majcher
Lena Anna Frankiewicz - lina. motylek
Milagros - Alicja Bachleda Curuś lub Joanna Trzepiecińska
Babcia pani starsza - Beata Tyszkiewicz
Joanna Sydor - Gloria
Roky - Marcin Bosak
Bobby - Mariusz Drężek
Siostra Tłuścioszka - Joanna Wizmur

ocenił(a) serial na 10
pezia22

Joanna Wizmur już niestety nie żyje.

ocenił(a) serial na 10
pezia22

Musiał i Dygant? Odważne połączenie ;D

ocenił(a) serial na 6
pezia22

Agnieszka Dygant jest wg mnie świętną aktorką i nadawałaby się do roli Andrei, że też nie wpadłam na to wcześniej ;) jednak co do Joanny Trzepiecińskiej jako Mili to zdecydowanie aktorka za stara.

ocenił(a) serial na 10
kinomanka_13

Bobka i Sienkiewicz ja proponowałam heh :p ale i gorczyce też włąśnie gdzie jest ten temat z tymi starymi propozycjami? bo nie mogę znaleźć :D

ocenił(a) serial na 10
Ama97

http://www.filmweb.pl/serial/Zbuntowany+anio%C5%82-1998-40268/discussion/Gdyby+m ia%C5%82a+by+by%C4%87+polska+wersja+ZA+kogo+wybraliby%C5%9Bcie+do+obsady,2328561

ocenił(a) serial na 9
kinomanka_13

nie za stare są te aktorki co proponujecie dla Mili i Glorii ? przecież one w tym filmie graja nastolatki ; P

ocenił(a) serial na 10
leski5

To podaj swoje propozycje jeśli masz jakieś zastrzeżenia ;]

rubbim

Mili Agnieszka Sienkiewicz
Ivo - Maciej Zakościelny
Federico- Tadeusz Huk
Luiza- Grażyna Szapołowska
Pani Anchelica Beata Tyszkiewicz
Damian- Dariusz Kowalski
Ramon- Tomasz Karolak
Rocky- Wojciech Mecwaldowski
Bernardo- Artur Barciś
Andrea- Anna Prus
Lina- Klaudia Halejcio
Marta- Andżelika Piechowiak
Socorro- Izabela Kuna
ojciec Manuel- Marek Włodarczyk
Vicky- Anna Kaczmarczyk
Bobby- Michał Meyer
Pablo- Krzysztof Kwiatkowski
Gloria- Monika Mazur

ocenił(a) serial na 10
smyku_6

Poza Kuną, Piechowiak, Halejcio, Barciś, Karolak, Tyszkiewicz, Szopołowska i Zakościelny reszty nie znam. Więc jak widzisz każdy ma swój gust. Pozatym gdyby rzeczywiście miała być polska wersja to albo wybrali by bardziej znanych i soświadczonych aktorów, albo takich których nikt nie zna; )

ocenił(a) serial na 10
rubbim

Błagam żeby nie powstała żadna polska wersja bo to będzie wstyd

smyku_6

chyba wszyscy są za tym że do roli pani starszej pasuje Beata Tyszkiewicz :D

ocenił(a) serial na 9
kinomanka_13

Ramon - Linda haha, faktycznie pasowałby :) Ale Berdarda powinien ktoś trochę starszy zagrać

ocenił(a) serial na 6
kinomanka_13

do roli Andrei pasowałyby może Agata Buzek.

ocenił(a) serial na 10
makira

Jasne bo andrea to byla taka druga agata buzek ale agata buzek musi przefarbowac wlosu na czarno jesli ona mialaby grac andree

ocenił(a) serial na 10
kinomanka_13

a do roli Damiana mógłby pasować Jan Monczka.

kinomanka_13

oby nie powstała zadna polska wersja bo by była klapa jak z 'Prosto w serce' ,czyli kopia Sos mi vida- Jestes moim zyciem,w której rowniez głowne role grają Oreiro i Arana:) Moim zdaniem zadna polska podróbka nigdy nie przebije originału Zbuntowanego...nikt nie zastąpi Mili i Iva<3

ocenił(a) serial na 10
izabela11223

Dokładnie popieram w 100 procentach .

ocenił(a) serial na 10
kinomanka_13

A to mój pomysł :)
Mili-Agnieszka Sienkiewicz (taka sama pozytywna wariatka , przynajmniej w eMce :D )
Ivo - Tomasz Ciachorowski (chociaż go nie lubię ale ma taki sam wyraz twarzy :P i wg. )
Luiza - Izabela Trojanowska ( dama ;) )
Frederico- Piotr Fronczewski ( podobny )
Pablo - Krzysztof Kwiatkowski (ma w sobie tajemnice)
Andrea - Agnieszka Włodarczyk (idealnie taka sama s*cz )
Nina - Maja Bochosiewicz (super by to zagrała taką przy głupawą :D ale ja ją lubie żeby nie było :P
Bobby-Marcin Rogacewicz - pasuje na takiego lovelasa
Rocky - oczywiście Misiek Koterski (nie do podrobienia :D
Vick'y- Klaudia Halejcio (świetna zgra dobrze wredną ale i grała fajną np. w hotel 52 ;) śmieszna by była para z Miśkiem
Gloria - Monika Mazur (podobna to ta z Na sygnale )
Socorro - Dorota Kolak
Ksiądz - Stanisław Górka (zenek z plebanii :P
Przełożona - Marta Lipińska
Pulchna - Ela Romanowska :P :P
Bernardo - Jarosław Boberek ( klon :p
Marta - Angelika Piechowiak (ona jest serio stworzona do tej roli
Angelika- Beata Tyszkiewicz ( czy musze tu coś tłumaczyć? :P

Damiana i Ramona nie mam pojęcia kto by mógł zagrać... ;) pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Natalia_Jaworska

a Socorro to może zagrać Agnieszka Suchora (Basia z daleko od noszy) jest trochę podobna do tej aktorki co Socorro grała, ale cieszę się że o Miśku wspomniałaś on by się nadawał. A Stanisław Górka nie grał Zenka w plebanii tylko Zbyszka Srokę, a Zenka grał Stanisław Jaskółka czy jakoś tak,wiem że na J ma nazwisko.

ocenił(a) serial na 10
kinomanka_13

dzięki i sory za pomyłke..

ocenił(a) serial na 10
Natalia_Jaworska

a co sądzisz o Mai Bohosiewicz bo ja sadze ze świetnie by się odnalazła

ocenił(a) serial na 10
Natalia_Jaworska

ja też lubię Maję Bohosiewicz i Sonię Bohosiewicz, no może być. Chociaż Bujakiewicz też by na Linę się trochę nadawała. A Federica to ja bym chciała żeby zagrał Fronczewski albo Kociniak, bardziej Kociniak Marian bo go dawno nie widziałam ani na małym ani na dużym ekranie a ja go uwielbiam

ocenił(a) serial na 10
kinomanka_13

no tak a co do Bujakiewicz to nie sądzisz że jest trosszkę za stara a do tej roli potrzeba świeżej krwi...

ocenił(a) serial na 10
Natalia_Jaworska

a Bujakiewicz fajnie zagrała w zróbmy sobie wnuka, i na Linę mogłaby się nadawać. Ale Maja też może być.

ocenił(a) serial na 10
kinomanka_13

wiem zróbmy sobie wnuka prześmieszne :D

ocenił(a) serial na 10
Natalia_Jaworska

ale jakby ten serial powstał to wydaje mi się że i tak by mówili że to marna , polska podróba.. :/ choć Misiek byłby na pewno super !

ocenił(a) serial na 10
Natalia_Jaworska

zajebisty jest zróbmy sobie wnuka, mogę godzinami to oglądać. No i co że marne ja bym oglądała zależy kto wystąpi. Chociaż ja trochę mniej seriali oglądam, bo ja uwielbiam programy muzyczne.

Natalia_Jaworska

Polska obsada wg mnie:
Mili- Natalia Lesz / Dorota Czaja
Ivo - Rafał Mroczek / Sebastian Fabijański
Sergio - Marcin Dorociński
Luiza - Violetta Arlak
Frederico- Piotr Fronczewski
Pablo - Łukasz Płoszajski
Andrea - Katarzyna Glinka / Małgorzata Socha
Damian - Piotr Polk lub Robert Gonera
Bobby-Michał Lesień lub Borys Szyc
Rocky - tylko i wyłącznie Wojciech Mecwaldowski
Ramon - Tomasz Kot
Vick'y- Aneta Zając
Gloria - Maria Niklińska
Socorro - Marzena Trybała
Ksiądz - Artur Żmijewski
Bernardo - Mirosław Baka
Angelika- Beata Tyszkiewicz

ocenił(a) serial na 10
sesze

no Mecwaldowski , Zając i Czaja też by się nadali..

ocenił(a) serial na 10
Natalia_Jaworska

do roli Luizy może też się nadawać Beata Ścibakówna ona jest stworzona do roli czarnego charakteru co udowodniła to w Złotopolskich albo w na dobre i na złe. A do Ramona by bardziej Linda pasował.

ocenił(a) serial na 10
kinomanka_13

no ścibakówna tak ale obawiam się że Linda do takiego serialiku roli by nie przyjął dlatego nie biorę go po uwagę

ocenił(a) serial na 10
Natalia_Jaworska

ale poza Lindą nie znam innego kandydata do roli Ramona.

sesze

Hhaha no to pojechałaś z tą obsadą Vicky śliczna, piękna, zgrabna i wysoka i miałaby ją zagrać Zając???!!! Hahahaha Vicky to raczej Agnieszka Włodarczyk mogłaby zagrać, bo przynajmniej ładna, zgrabna i wysoka, a nie ten kloc.... Jezu litości....

sesze

Ewentualnie Julia Pietrucha pasowałaby do roli Vicky, ale nie to coś Zając, ona może grać co najwyżej matkę przełożoną a nie laskę!

henryktudorosmy

Nie przesadzaj z tym hejtem na Zając, a Włodarczyk to już stara jest i plastikowa. Julia Pietrucha jest śliczna ale ma zbyt klasyczną urodę do roli Vicky. Dla mnie Vicky to takie słoneczko i dlatego Aneta bardzo mi pasuje. Nazwać Zając klocem może tylko jakaś zazdrośnica.

sesze

Tak się składa, że Agnieszka Włodarczyk jest w wieku Zając, więc obie są równie" stare", z tym, że Agnieszka jest po prostu śliczna, ale rozumiem, że dziś na atrakcyjność mówi się "plastik", tak to porównaj sobie jej zdjęcia sprzed 15 lat,: te same rysy twarzy, jedynie fryzury i makijaż zmienia, ale to chyba normalne. Co to za zawistna mentalność jak sobie kobieta zrobi makijaż i ładnie wygląda to plastik, jak zrobi ten makijaż taka Zając, która i tak wygląda brzydko to wtedy jest "spoko"
Nie przesadzam z tym hejtem na Zając to Wy przesadzacie z tym ubóstwianiem jej. Jeśli już miałbym ją do kogoś porównać to chyba do Florencji jest brzydka, sprawia wrażenie milej a tak naprawdę jest fałszywa- cała Zając wypisz wymaluj. A poza tym jest facet, więc zazdrościć nie mam czego Zając, wkurza mnie, że media przez ostatnie kilka miesięcy próbują nam wmówić, że oto ideał piękna nowy powstał! Jest brzydka, niezgrabna, niska i nie ma zdolności artystycznych, a to, że została panną z dziećmi to dla mnie żaden argument, by ją bronić. A Vicky jest śliczna i porównanie Zając do niej to ujma. To tak jakbym ja tu zaproponował by Ivem został Karolak, może być? Sama widzisz, że nie, więc po co takie durne rankingi? Jak już je robić dla zabawy to mimo wszystko przy zachowaniu zdrowego rozsądku

henryktudorosmy

Tak się składa, że akurat nie interesuję się życiem osobistym Pani Zając ani nie śledzę specjalnie jej kariery, ba nawet nie oglądam z nią seriali (w ogóle nie lubię polsich seriali) ale stwierdzam że pasuje mi na Vicky a Włodarczyk nie. Włodarczyk była dla mnie piękna 10 lat temu teraz nie ma tej świeżości i mi się nie podoba. Jako aktorkę oceniam ją średnio (wiadziałam ją w 3 produkcjach). Nie twierdzę, że Zając jest najlepsza ale akurat do tej roli by mi pasowała bo jest słodką blondynką, wg mnie bardzo zgrabną i rola wyniosłej Panienki pasuje do niej idealnie. O mój zdrowy rozsądek nie musisz się martwić bo wszystko z nim w porządku, a ty zwyczajnie nie lubisz Anety i oceniasz ją przez pryzmat swojej niechęci.

ocenił(a) serial na 10
Natalia_Jaworska

Przypomniało mi się że Damiana idealnie zagrał by Piotr Polk ! Z tym swoim usmieszkiem . Natomiast Ramiona idealnie zagrał by podobny o niego Zenek z Barw szczęścia nie wiem jak on się nazywa ale pasuje . I jeszcze jedno co do Mariana Kociniaka on nie mógł by zagrać Federica bo jest starszy od Beaty Tyszkiewicz a to by miał być jej syn :p

ocenił(a) serial na 10
Natalia_Jaworska

to Kociniak może zagrać księdza z sierocińca, bo mi inna rola dla niego nie przychodzi do głowy. A Kociniaka napisałam bo chce żeby zagrał w filmie albo w serialu bo go uwielbiam za Franka i Murgrabiego chciałabym go zobaczyć w jakieś innej roli żeby nie był cały czas Frankiem albo Murgrabią

użytkownik usunięty
kinomanka_13

Ale po co to piszecie?

Bo myslą chyba, że polscy producenci tu zajrzą i na podstawie fantazji gimnazjalistek zrobią polska wersję ;-)