PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616571}

Zemsta

Revenge
2011 - 2015
7,7 21 tys. ocen
7,7 10 1 21095
6,0 2 krytyków
Zemsta
powrót do forum serialu Zemsta

żenada

ocenił(a) serial na 3

nic w tym serialu nie trzyma się kupy, fabuła z księżyca, postacie odrealnione. Okazuje się, że sztuką
jest zrobić dobry serial.

griszau

są gusta i guściki

ocenił(a) serial na 9
omajgad

dokładnie :D

ocenił(a) serial na 3
p_o_n_

No cóż mnie rażą te lukrowane postacie, te schematy i ta nierealna łatwość w jakim wykańcza ludzi... No jeżeli jednak ktoś nie chcę się zgłębiać i oglądać to jako taki odmóżdżacz to może się to komuś podobać.

ocenił(a) serial na 8
griszau

Moim zdaniem pierwszy sezon był mocno przerysowany. Wszystko szło szybko i łatwo, jak już pojawiały się jakieś kłopoty to w jakiś magiczny sposób Emily wyciągała asa z rękawa i rach-ciach! i po sprawie. W drugim sezonie już jest lepiej. Każdy poświęca coś dla planu i nie jest już tak kolorowo. Tłumaczę sobie to tym, że przygotowywała się do tej zemsty latami i obmyślała każdą wersję wydarzeń po tysiąckroć, stąd moim zdaniem bierze się ta łatwość. Niektóre odcinki mogą odmóżdżać, natomiast ja oglądam i czekam na każdy kolejny ruch ;) 8/10

griszau

zgadzam sie z powyzszym, ten serial to jak brazylijska telenowela po amerykansku, glupi do bolu, plastikowy i przelukrowany...a jednak ogladam bo mnie wciagnal:))))i az mi wstyd za siebie:)

ocenił(a) serial na 10
griszau

mnie sie podoba i

ocenił(a) serial na 6
griszau

jestem po obejrzeniu 1 sezonu i myślę, że drugi będzie lepszy, bo widzę w tym serialu pewną ewolucję; ponadto pomimo pewnych schematów nie mogę się zgodzić, że serial należy do tych odmóżdżających - uważam, że nie tylko jest świetną rozrywką ( przecież przede wszystkim po to powstał), ale pokazuje w piękny sposób jak funkcjonuje ten świat i do czego prowadzi tak zwane "wyrównywanie rachunków". dlatego pomimo pewnej naiwności, a być może dzięki niej, ma naprawdę mądry przekaz.

użytkownik usunięty
griszau

przy Revenge to żenadą zdają się inne seriale, tutaj brak wampirów, wilkołaków i rozpuszczonych nastolatków, brak wszelkich bzdetów i pseudo fantasy (które to czasem składają się na całkiem niezłe fabuły, nie przeczę, bo sama kilka takich oglądam), jest za to wyważona zemsta. victoria jest fenomenalną postacią, a z conradem to duet pierwsza klasa. uważam, ze to najlepszy serial od lat, pobił na głowę wszystkie, jakie oglądałam, prócz Doctora Who i Evangeliona. oczywiście ma wady, i tak, drugi sezon jest bliższy rzeczywistości. ale żeby fabuła była wzięta z księżyca, a postacie odrealnione ^^ może przy Klanie

ocenił(a) serial na 3

Jeżeli realne jest to, że w mik podpatruje jak facet wbija hasło do swojego kompa, a potem z łatwością wypuszcza jakąś informację o tym, że jej kolega najbogatszy facet na ziemi gdzieś tam coś inwestuje (nota bene jakiś drugi Zuckerberg, który chodzi sobie bez ochrony). W ten sposób prowadzi faceta do ruiny oraz wszystkich, którzy inwestowali w jego biurze maklerskim. Ja to ledwie pamiętam swoje hasła, a ona coś tam rzuciła okiem i od razu znała hasło to kompa. Zgadzam się jednak, że przy wampirach, wilkołakach dodam jeszcze że smokach i trolach, to serial bardzo realistyczny. Acha rzeczywiście w tym serialu nie ma rozpuszczonych nastolatków...i poza tym wszyscy są brzydcy ...

użytkownik usunięty
griszau

nie będę się kłócić, bo zrobi się tysiąc ciągnących się postów, a i tak nie zmienię twojego zdania ani ty mojego :P zgodzę się, że możliwym jest, że mogę nie zwracać należytej uwagi na 'realność' przedstawionego świata, z racji mojego fachu, ale nie zgadzam się zupełnie, że serial można określić jako żenadę i że nie należy do gatunku dobrych.

ocenił(a) serial na 3

a ja się też nie będę kłócić, a z tym żenada to może trochę przesadziłem:)

ocenił(a) serial na 6
griszau

Emili ćwiczyłą u Japońców nie tylko karate. Nie ma nic nadzwyczajnego w tym że jest bardzo spostrzegawcza. Takie rzeczy możemy ujrzeć np. w "Mam Talent"

ocenił(a) serial na 3
damian788

Dobra, bez komentarza.

griszau

Mnie położyło na łopatki sposób w jaki tego dokonała.

griszau

A co wg Ciebie jest sztuką? Pretty Little Liars, Plotkara czy 90210?

ocenił(a) serial na 3
of2288

Dowton Abbey, House of Cards, Ja Klaudiusz...

griszau

Powiedz to nastolatkom, albo gospodyniom domowym po 50...

ocenił(a) serial na 3
of2288

No cóż pewnie masz rację odnośnie tego kto jest grupą docelową tego serialu. Nie zmienia to jednak mojej oceny, a poza tym wierzę, że wśród nastolatków i jako to nazwałaś "gospodyń domowych po 50..." (swoją drogą dziwna klasyfikacja) są ludzie, którzy oglądaj coś więcej niż Plotkara, Czy seks w wielkim mieście. Obym się nie mylił:)

griszau

Może nie podoba Ci się serial, bo nie masz pomysłu na to jak go odebrać? Dla jednych będzie miłą historyjką, inni będą doszukiwać się błędów w fabule, a jeszcze inni docenią odmienność... Może kiedyś znajdziesz coś w nim dla siebie :)

ocenił(a) serial na 3
of2288

Podając przykłady najgorszych seriali na rynku ukazujesz jedynie swą ignorancję :<

ocenił(a) serial na 3
era

Dżizas, właśnie skończyłem finał 1 sezonu. Chyba jeden z najgorszych jakie w życiu widziałem, scenariusz rodem z mody na sukces. Żenada :) Nie polecam za zabieranie się za ten serial, do ostatniego odcinka jest 'tylko' słabo, ale finał to istna masakra i kpina z widza.

era

Ignorantem jesteś Ty skoro nie zrozumiałeś ironii. Tym bardziej, że wymienione seriale kierowane są do odpowiedniej grupy wiekowej.
Tak przy okazji... co to znaczy "Dżizas", bo jakoś w żadnym słowniku nie mogę znaleźć. Nawet w obcojęzycznym.

ocenił(a) serial na 3
of2288

Wiem, że to było ironia, przy czym według mnie beznadziejnie użyta.

era

...beznadziejne są słowa, których nie ma w słownikach.