PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616571}

Zemsta

Revenge
2011 - 2015
7,7 21 tys. ocen
7,7 10 1 21095
6,0 2 krytyków
Zemsta
powrót do forum serialu Zemsta

Daniel i Emily

ocenił(a) serial na 9

Wie ktoś ile lat mają Daniel i Emily? Bo w którymś odcinku jak czas się cofa do 2002 roku i jest bal sylwestrowy i Viki gada z Davidem i on mówi coś w stylu że musi już wracać bo obiecał córce że będzie w nią odliczał sekundy do nowego roku, (Amanda miała wtedy 6 może 7 lat), a Viktoria na to że też by chętnie odliczała z synem ale tej jest z narzeczoną. Trochę to nielogiczne.

ocenił(a) serial na 9
megan1011

W odcinku 1x19 Emily rozmawia z Charlotte i oglądają zdjęcie z dn. śmierci jej ojca. Jest to 22.04.2002r.
W tym samym roku Emily wyszła z poprawczaka, możemy więc założyć, że wtedy obchodziła 18. Jej ojca aresztowano jak miała 8/9 lat.. (Chyba 9, nie pamiętam dokładnie).
Był to rok 1993.. Charlotte urodziła się pół roku po tym jak go aresztowano, czyli 1993/1994.. A Emily musiała się urodzić w 1984.. W chwili rozpoczęcia serialu ma więc jakieś 27 lat.

A Daniel jest ciut młodszy.. U nas student ostatniego roku (mgr studiow) ma ok. 24lat.. nie więcej. Ktoś coś pisał, że zrobił sobie rok przerwy, ale ja aż takich szczegółów nie pamiętam; trzeba by wrócić do odcinków jak poznajemy Taylera, tam pewnie to było powiedziane..

EDIT
Jeśli się mylę, to mnie poprawcie, a nie linczujcie od razu :P

ocenił(a) serial na 9
Furiatka_

Dzięki :)

zastanowiło mnie to bo właśnie jak oglądałam ten odcinek to nie pasowało mi to że Victoria powiedziała że jej syn jest z narzeczoną, więc z tego by wynikało że Daniel jest dużo starszy od Emily.

ocenił(a) serial na 8
megan1011

no ale to chyba dalej nie pasuje. też właśnie oglądam ten docinek, jeśli Amanda ma ok 7/8 lat a w tym samym czasie daniel ma już narzeczoną, czyli on jest od niej starszy o przynajmniej 12 lat.

ocenił(a) serial na 9
kala996

właśnie o to mi chodziło, pewnie to błąd scenarzystów, bo nie wiem jak to wytłumaczyć w inny sposób.

ocenił(a) serial na 9
megan1011

też to samo zauważyłam i się zastanawiałam o co tu chodzi bo starszy to ona na pewno od niej nie jest a już na pewno nie aż o tyle lat, może masz racje ze to jakiś błąd scenarzystów.

ocenił(a) serial na 8
nieidealna32

Oglądałyście odcinek z lektorem czy napisami? Coś najwyraźniej zostało źle przetłumaczone, Daniel nie spędzał nowego roku z żadną narzeczoną. ;DDD

ocenił(a) serial na 9
milkaway

Teraz to zauważyłam, wcześniej oglądałam z napisami i tam było że jest z narzeczoną, a dzisiaj obejrzałam z lektorem i tam jest z teściami, za jakieś dwa tygodnie będzie leciał ten odcinek na foxie i zobaczę jak tam to przetłumaczyli.

Zastanawia mnie skąd się wzięła "narzeczona", skoro Victoria mówi wyraźnie( wsłuchałam się w jej słowa) "in-laws"?

ocenił(a) serial na 8
megan1011

Najwyraźniej "Revenge" trafił się trochę niewprawiony tłumacz. Oglądam w oryginale, ale z tego co pamiętam w dyskusji o jednym z odcinków okazało się, że w napisach Ashley była określona jako bogaczka pokroju Emily i Daniela, a pracuje tylko dlatego, że własnym wysiłkiem chce zasłużyć na sukces. ;]

ocenił(a) serial na 8
megan1011

Oglądałam serial w oryginale. Młody Daniel spędzał Sylwestra ze swoimi dziadkami, teściami Wiktorii.

ocenił(a) serial na 6
megan1011

może tłumaczone ze słuchu i ktoś usłyszał love :P a jak love to narzeczona :D

ocenił(a) serial na 8
milkaway

ja oglądałam z napisami, to pewnie źle przetłumaczone

ocenił(a) serial na 9
kala996

ja też oglądałam z napisami wiec pewnie błąd tłumaczenia

ocenił(a) serial na 8
kala996

Że co? Jaką narzeczoną gdy Amanda ma 8 lat? o_o
Taka kwestia nie miała miejsca. Victoria mówi, że Daniel jest z jej TEŚCIAMI. ;D

ocenił(a) serial na 8
Furiatka_

no ale to chyba dalej nie pasuje. też właśnie oglądam ten docinek, jeśli Amanda ma ok 7/8 lat a w tym samym czasie daniel ma już narzeczoną, czyli on jest od niej starszy o przynajmniej 12 lat.

kala996

Ojciec Emily został aresztowany jak miała ok.8 lat, z jednego z odcinków wiemy, że gdy siedział w areszcie przyszła do niego Victoria z pół roczną Charlotte. Co daję nam ok 8 lat różnicy, w którymś z odcinków powiedziane jest, że Charlotte ma 16 lat, co daję nam 24 lata Emily.

czerwonooka

Albo 25, bo nie wiem dokładnie w którym miesiącu ciąży była Victoria kiedy aresztowano Clarka.

Furiatka_

W Polsce student 5. roku ma 24 lata, ale są pewne różnice. W USA ludzie zaczynają studia w wieku 18 lat (w Polsce - 19) i college trwa 4 lata, więc student ostatniego roku w USA ma 22 lata (jeśli oczywiście wszystko kończył i zaczynał w terminie).

ocenił(a) serial na 8
megan1011

Oglądałam ten odcinek na Fox i Victoria mówi, że Daniel jest u dziadków.

ocenił(a) serial na 8
megan1011

Emily miała 18 lat w 2002 roku, kiedy jej ojciec umarł. Z tego wynika, że na początku serialu ma 25 lat.
Nie pamiętam czy Daniel wraca po skonczonych studiach czy w przerwie wakacyjnej. Jeśli skończył magisterkę to powinien mieć około 24/25 ewentualnie 26 lat, jeśli nie to jest gdzieś pomiędzy 21 (mało prawdopodobne) a 24.

Auril

Emily/Amanda jest trochę starsza od Daniela. A Daniel studiów jeszcze nie skończył.

Auril

Przyjeżdża na wakacje, przecież rozmawiał z ojcem o tym, że zrobi sobie znowu roczną przerwę na pracę ;).

ocenił(a) serial na 9
megan1011

Żeby nie zakładać nowego tematu to spytam tu.
Ile czasu minęło od finału pierwszego sezonu do pierwszego odcinka drugiego sezonu?
Nie chodzi mi oczywiście o to ile musieliśmy czekać na drugi sezon, ale o przeskok czasowy w serialu.

ocenił(a) serial na 9
megan1011

Rok.

ocenił(a) serial na 8
owadwpaski

Nie więcej niż pół roku. Akcja pierwszej serii zakończyła się jakiś czas po Nowym Roku o ile pamiętam. A teraz znowu mamy maj i początek letniego sezonu w Hamptons. Poza tym Fauxmanda nie jest słonicą, żeby ponad rok w ciąży chodziła. ;]

ocenił(a) serial na 9
milkaway

Rzeczywiście masz rację, pomyliło mi się coś, bo w serialu Emily powiedziała do Daniela, że wiele się zmieniło przez rok :).

ocenił(a) serial na 8
owadwpaski

No i mieliśmy powterdzenie we wczorajszym odcinku, że minęły od katastrofy samolotu dwa miesiące z górką. :)

ocenił(a) serial na 9
milkaway

Pytanie zadałam dlatego, że zastanowiła mnie ciąża Amandy. W finale miała już całkiem spory brzuszek, a w pierwszym odcinku Jack mówi, że do porodu zostały jeszcze 4 tygodnie. A jak dobrze pamiętamy w finale była zima, czyli tak grudzień, może styczeń, a teraz mamy początek lata. Zastanawia mnie więc dlaczego Amanda jeszcze nie urodziła?

ocenił(a) serial na 8
megan1011

No powinna juz być na porodówce. ;] Takeda sprzątnął ją na początku września, teraz mamy koniec maja. Nie pamiętam czy było sprecyzowane ile czasu minęło od momentu kiedy Emily przekonała Amandę po raz pierwszy, żeby zostawiła Jacka do dnia przyjęcia zaręczynowego (Święto Pracy, początek września).

ocenił(a) serial na 9
megan1011

8 tygodni. W pierwszym odcinku Nolan tak mówi do Emily

ocenił(a) serial na 9
megan1011

W drugim sezonie Victoria mówi, że jej dzieci mają 18 i 24 lat. Więc Daniel w pierwszym sezonie miał 23 a w drugim 24 na 100%. Natomiast Emily jest trochę starsza - ma 27 max 28 lat w drugim sezonie.

nenupher83

W pierwszym sezonie Daniel pojawia się w Hamptons chyba już po ukończeniu studiów? Więc ma góra 25 lat.

megan1011

O matko... Jak się człowiek opiera tylko na kiepskim tłumaczeniu, to tak jest... W oryginale nie mówiła, że z narzeczoną, tylko, że z teściami (with my in law's). Jakiś idiota źle przetłumaczył i niektórzy bez namysłu łykają to jak głodne pelikany....