PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616571}

Zemsta

Revenge
2011 - 2015
7,7 21 tys. ocen
7,7 10 1 21094
6,0 2 krytyków
Zemsta
powrót do forum serialu Zemsta

Emily to osoba pozbawiona jakichkolwiek uczuć,do szpiku kości przesiąknięta chęcia zemsty.Po drodze gubi to, co w życiu najwazniejsze czyli uczciwość (ukrwając kim jest naprawdę) i prawdziwą miłość (chyba,że rzeczywiscie kocha Davida -w co watpię).Trudno ją winić za to, że chce pomścić swojego ojca,ale w swoich intrygach posuwa się za daleko,bo nie jest w stanie przewidziec czy nie ucierpi ktoś niewinny.A już najbardziej denerwuje mnie jej stosunek do Nolana,pomiata nim, rozkazuje - nie używa słów proszę ani dziękuję,a bez niego nie zaszłaby tak daleko.Fałszywa i obłudna panna nie wzbudzająca sympatii.Co do aktorki grajacej jej postać -nie wyobrażam sobie lepszej kandydatki,świetnie zagrana rola,piękna dziewczyna.

mrumru488

Davida?chyba Daniela...Co do uczuć patrząc jakie miała dzieciństwo i w sposób jaki była traktowana nie dziwi mnie ich brak,ani trochę.Greysonowie stworzyli wściekłą bestię i na wszystko co ich spotyka i spotka w pełni zasłużyli....
A aktorka ?świetnie gra swoją rolę widać że jest zdolna i ten serial może być początkiem jej kariery na szeroką skalę..

mrumru488

Daniela oczywiście-nie wiem skąd mi się wziął David.Postać Emily jest kontrowersyjna,ale gdyby taka nie była, nie byłoby też tak świetnego serialu.polecam tym,którzy go jeszcze nie obejrzeli.

ocenił(a) serial na 8
mrumru488

Moim zdaniem to za dużo powiedziane, że Emily jest pozbawiona jakichkolwiek uczuć. Za tą stoicką fasadą kryje się wiele emocji, zarówno złych, jak i dobrych. Można by nawet powiedzieć,że EDmily uczy się na nowo miłości i przyjaźni - uczuć, które przyćmiło w niej okrucieństwo nabyte od czasu rozłąki z ojcem. We mnie jej postać wzbudza dużo sympatii, a może raczej współczucia, bo to co przeżyła to niewyobrażalne piekło. Nie daje jej to prawa do krzywdzenia innych, ale sprawia, że nie mogę jej całkowicie potępiać, a wręcz przeciwnie, kibicuję jej. ;)
Fakt, że pomoc Nolana nieraz okazała się nieoceniona w jej planach, ale zawsze Emily mówi prosto z mostu czego od niego oczekuje. Tak naprawdę traktuje go w lepszy sposób niż innych. Jest szorstka, ale szczera wobec niego. Nie okłamuje go ani nim nie manipuluje. xd

milkaway

W sumie to lubię Amandę /Emily i to chyba najbardziej ze wszystkich postaci w tym filmie...