Nie przypominam sobie, żeby wyjaśnione zostało, kto jest ojcem Patricka. W retrospekcjach pokazana była tylko młoda Victoria. Conrad przyjął z marszu fakt, że to jego syn.
A co jeśli Patrick jest synem Victorii i Davida Clarka? Wówczas okazałoby się, że jest bratem Emily. W 3. sezonie Emily stanęłaby przed nie lada dylematem - kontynuować swoje dzieło i mścić się na matce swojego brata czy zaniechać planu i rozczarować ojca?
Na-pewno to nie jest syn Victori i Conrada , przeciez Vitoria bodajże miala wtedy 16 lat i nie znala sie z Conradem jak i z Davidem . chyba ze mi sie juz cos pomieszalo.
Nagły zwrot akcji: David był młodzieńczą i pierwszą miłością Victorii, znali się już wtedy. W "Revenge" to możliwe.
a to nie jest przypadkiem dziecko Victorii i chlopaka jej matki , ktory ja zgwalcil..?
Tak, ona została zgwałcona przez chłopaka matki. Chyba, że kłamała.
Poza tym Charlotte przecież też jest siostrą Emily/Amandy a mimo to nie poprzestała ze swoją zemstą.
Ojciec Emily/Amandy nigdy nie chciał aby ona weszła na drogę zemsty.
Nie chciał, ale Emily tak sobie tłumaczy swoje przeznaczenie - pomszczeniem ojca.
tego wlasnie nie rozumiem - Aiden to powtarza. Skoro ojciec Emily nei chcial by ona weszla na droge zemsty to po co zostawil jej wszytskie pamietniki, dowody, zdjecia itd. Pisal komu ma nie ufac a kto w calej sprawie chcial go bronic itd. Troche tego duzo jak na jedynie pokazanie prawdy o sobie (zeby Ems nie zyla w przekonaniu, ze jej ojciec to terrorysta).
Ponieważ zawsze mogłaby powiedzieć "Mój ojciec jest niewinny" i spokojnie sobie żyć, albo zgłosić się do jakiegoś prawnika i przedstawić dowody, otworzyliby sprawę jej ojca i może oczyściliby go. Tak przynajmniej ja sobie to tłumaczę. Dla jej ojca najważniejsze było, by jego córka poznała prawdę, a reszta go nie obchodziła.
gdyby tylko mowila ze ojciec jest niewinny nikt by jej nie wierzyl a jesli poszlaby dalej i no. zglosilaby sie do jakiegoś prawnika przedstawić dowody to zanim cos by sie ruszylo w sparwie dostałaby kulkę w głowe. Troche zamieszali z Incijatywa w tym finalowym odcinku, ale ogolnie dobre tempo akcji. Nie wiem co Charlotte chciala powiedziec EMs w szpitalu - tylko to, ze jest w ciazy? I zastanawiam sie jakim bohaterem, dobrym czy zlym, okaze sie pierworodny Victorii.
Patrick jest dzieckiem z gwałtu ojczyma Victorii na niej. Ten temat byl juz poruszony w jednym z odcinkow 2ego sezonu, gdzie Victorie odwiedzila jej matka i jej podstawiony chlopak - wtedy dowiedzielismy sie wiecej o jej przeszlosci i m.in tym, ze byla wykorzystywana przez faceta swojej matki a ona wyrzucila ją z domu. Ona miala wtedy chyba 16 lat, to bylo lata przed tym jak poznala Conrada a pozniej Davida.