PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616571}

Zemsta

Revenge
2011 - 2015
7,7 21 tys. ocen
7,7 10 1 21069
Zemsta
powrót do forum serialu Zemsta

Jestem na etapie 18 odcinka 2 sezonu i coś mi się nie klei. Już pomijam fakt, że aktor się zmienił,
udaję, że tego nie zauważyłam :P Chodzi mi o angielski Takedy...w pierwszym sezonie Takeda
uparcie mówił po japońsku i woził ze sobą tłumaczkę, później Emily robiła za tłumacza podczas
obiadu z Danielem, aż tu ogladam sobie wspomniany 18 odcinek a Takeda nawija do Daniela po
angielsku...co lepsze Daniela to nie zdziwiło.
Pominęłam jakoś fakt, że Takeda "nauczył się" angielskiego? W sensie, było to gdzieś
wyjaśnione?

Lili89

Mnie tez to zdziwiło, wydaję mi się że to 'niedopatrzenie' ze strony scenarzystów. ;P

Lili89

Też na to zwróciłam uwagę. Tak jak Dodo uważam że to pomyłka scenarzystów, bo nie zostało to wyjaśnione. Choć dziwne że tak się pomylili, skoro w 1 sezonie to była znacząca informacja, bo przez to Emilie mogła z nim spokojnie rozmawiać nie zważając na Daniela, a teraz po prostu zamietli do pod dywan :/

Szkoda że zmienili aktora, tamten bardziej nadawał się do roli Takedy.

immortal13

zgadzam się, poprzedni Takeda był lepszy więc cieszę się, że jego postać zniknie z serialu.

Lili89

Nie, po prostu nie powinni pozwolić aktorowi odejść. Albo podpisuje na dwa sezony, albo biorą innego, albo uśmiercają Takedę po pierwszym sezonie. I tak w końcu umarł.

dona.marie

No dokładnie, nie cierpię jak twórcy za przeproszeniem biorą widzów za idiotów na dodatek ze sklerozą i próbują im wcisnąć, że to ten sam człowiek...żeby to jeszcze jakąś operacją wytłumaczyli czy coś...

ocenił(a) serial na 8
Lili89

A może się po prostu nauczył?? :)

kania880

w gdzieś tak niecały rok? z kompletnego niekumatego w mówiącego perfekcyjnie, na dodatek z akcentem? Kurcze, 10 lat się uczę tego ch****nego języka i do takiego akcentu mi dalekoooo:P

Generalnie Takeda w serialu mówił perfekt po angielsku, bo rozmawiał przecież z Emily bezproblemowo, ta nieznajomośc objawiała się względem Greysonów. Myślę, że to jednak pomyłka scenarzystów.