PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616571}

Zemsta

Revenge
2011 - 2015
7,7 21 tys. ocen
7,7 10 1 21096
6,0 2 krytyków
Zemsta
powrót do forum serialu Zemsta

Zemsta..

ocenił(a) serial na 6

Przedziwne połączenie Mody na Sukces i Dextera. Jestem po 9 odcinku pierwszej serii i dość
ciekawie się ogląda, cliffhangery na koniec każdego epizodu sprawiają, że trzeba zobaczyć co
będzie dalej. Ciekaw jestem czy można utrzymać poziom przez całą serie (i kolejne) zwłaszcza,
że sezon ma 22 odcinki. Zemsta z uwagi na konwencję ma potencjał do szybkiego zjedzenia
swojego ogona. Na plus oczywiście Madeleine Stowe grająca na pograniczu karykatury, jej
uśmiech z pewnością pozostanie niezastąpiony ;) Na razie plusy przeważają nad minusami
(zwłaszcza płascy jak powierzchnia żelazka niektórzy bohaterowie).

Bonus: zdjęcia i opis domów Emily Thorne i Greysonów :)
http://hookedonhouses.net/2011/10/03/the-hamptons-beach-houses-on-the-tv-show-re venge/

Dawidt

Mnie przy pierwszym sezonie też gryzło pytanie czy utrzyma poziom zwłaszcza gdy tematyka jest do szybkiego zamknięcia. Jak widać dało się. Poziom równie wysoki i nic nie zapowiada, że będzie inaczej.
A tak przy okazji nie wiem co jest gorsze Moda na sukces czy Dexter... chyba da mnie mają po tyle samo ;)

of2288

A moim zdaniem sezon 1 był ciekawszy i bardziej zaskakujący, oglądałam odcinek po odcinku z zapartym tchem. W drugim sezonie, są wątki. które wydają mi się naciągane i nieciekawe np. - (SPOILER !) - bracia, chcący przejąć knajpkę Jacka.

Ivaa

Tak, muszę przyznać, że to rzeczywiście nudny wątek. Nie mniej jednak w pierwszym sezonie wątek Charlotte i Declana był równie nudny... Takie rzeczy po prostu tworzą tło i nic więcej. Żeby główny temat był kontrastującą ekscytujący musi czasem znaleźć się coś stonowanego. Drugi sezon dla mnie jest "uduchowieniem postaci". Wszyscy się rozwijają, idą do przodu, zaskakują... Niby wiem czego się spodziewać, ale w rezultacie jestem zaskoczona, bo myślałam, że jeszcze inaczej to czy tamto rozwiążą.

Dawidt

Nie wyjeżdżaj mi tu z modą na sukces. Wiesz od którego roku ją kręcą? No masakra Ci aktorzy są już tak starzy ta Brook ma już 51.
Zemsta jest bardzo dobrym serialem, współczesną adaptacją Hrabii Monte Christo.

ocenił(a) serial na 6
Lexi_Cane

Chodzi o nawiązanie do pewnej konwencji. Nie porównuję Zemsty do Mody na sukces pod względem jakości.

Dawidt

Wita, chcialabymzaczac ogladac ten serial, warto ?:)

ocenił(a) serial na 7
bianka226

Warto. W tym porównaniu do mody na sukces chodzi o przepych, bogactwo ukazane w serialu i nie ma nic wspólnego z brakiem akcji.

ocenił(a) serial na 9
bianka226

Zdecydowanie warto. Mnie wciągnął tak że nie mogę przestać go oglądać, a zaczełam kilka dni temu :)

ocenił(a) serial na 9
bianka226

warto :) moim zdaniem trzyma poziom w 2 sezonie, nie można przecież każdego odcinka prowadzić tak samo. Czasami muszą być jakieś ckliwe przerywniki, nie tylko sama akcja. Poza tym niektóra zemsta wymaga czasu ;) Serial jeden z ciekawszych, oby nie zrobili właśnie mody na sukces - kolejnych sezonów na siłę byle tylko były.

Furiatka_

Dziekuje za informacje :)