Mam pytanie... co graysonowie mają wspólnego ze śmiercią davida clarcka, i co chodzi z ojcem aidena, kim jest helen crowley i o co chodzi z watkiem matki emily?
Mam nadzieję, że rozjaśnię sytuację, ale mogą być SPOILERY, więc kto nie chce, niech nie czyta!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Greysonowie zlecili zabójstwo Davida, który siedział w więzieniu za rzekomy związek z katastrofą lotniczą, do której przyznała się grupa terrorystyczna Inicjatywa (chodziło o pranie brudnych pieniędzy itp.). Ojciec Aidena podobnie jak ojciec Emily został wrobiony w atak terrorystyczny. Helen Crowley należała do Inicjatywy. Natomiast matka Emily jest chora psychicznie. David chcąc chronić Emily zamknął ją w szpitalu psychiatrycznym. Greysonowie również zlecili jej zabójstwo przez tego samego faceta, który zabił ojca Emily. Ten jednak ją uratował i został jej mężem. Może trochę chaotycznie to opisałam, za co przepraszam. :P
dlaczego greysonowie zlecili zabójstwo ? byli zamieszani w katastrofę? tzn. victoria nie kochała davida?
Victoria kochała Davida i chciała nawet zostawić dla niego swojego męża, ale Conrad szantażował ją, że nigdy więcej nie zobaczy swojego syna Daniela. To właśnie Conrad był powiązany z terrorystami i gdyby to wyszło na jaw Greysonowie byliby bankrutami. Aby temu zapobiec Greysonowie i reszta zeznawali przeciw Davidowi. Chcieli go zabić, aby nikt nie dowiedział się prawdy. W tym czasie Nolan pomagał zbierać dowody na jego niewinność...