PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=863209}

Ziemia niczyja

No Man's Land
2020 -
7,5 1,6 tys. ocen
7,5 10 1 1617
Ziemia niczyja
powrót do forum serialu Ziemia niczyja

Osią 1 sezonu było ''brat szuka siostry'' YPJ i ISIS to było dla mnie tylko tło, które w 2 sezonie musiało udźwignąć całą fabułę. No i się nie udało, tym bardziej od 3 odcinka.
Z trudem wymęczyłem do końca. A twórcy kompletnie nieprawdopodobną ostatnią sceną zostawili sobie chyba jeszcze furtkę na 3 sezon. Mogli zostawić ten serial w spokoju po 1 sezonie i próbować stworzyć coś z nowym tytułem, lepszym budżetem...

ocenił(a) serial na 10
MikeParcero

Myślę, że scenarzyści dość trafnie odnieśli się do możliwych zarzutów ze strony podobnych tobie indywiduów poprzez postać dziennikarza, który za wszelką cenę chce napisać reportaż o francuskiej ochotniczce, walczącej w kurdyjskich oddziałach. Na propozycję opisania czegoś ważniejszego odpowiada, że czytelnicy nie będą zainteresowani "wojną toczącą się gdzieś kilka tysięcy kilometrów dalej" ;)

rado2222

Ten serial to rozrywka i fikcja, 2 sezon znacznie słabsza niż 1, żadnej misji i glebszch wartości tam nie było. Jak ktoś/ty chcesz dowiedzieć co się dzialo naprawdę na ziemiach, które udaje Maroko to są lepsze źródła.

ocenił(a) serial na 8
MikeParcero

Serial jest fikcją ale wszystkie główne wątki przedstawione w nim miały miejsce w rzeczywistości.Watek porywania kobiet przez państwo islamskie jest prawdziwy i miał miejsce na wielką skalę.Walka bojowniczek kurdyjskich YPJ z państwem islamskim  również walczyły od początku broniąc kobane w oblężeniu do końca gdy zdobywały rakke stolicę państwa islamskiego a także wyzwalały obozy w których przetrzymywano porwane kobiety . wątek indoktrynacji osób z zachodu i werbowania ich do Isis też jest prawdziwy.Ze nie wspomnę o handlu ropą na zajetych Więc można dużo się dowiedzieć co działo się naprawdę w udramatyzowany sposób bo to serial fabularny a nie dokumentalny. Nie ma tu żadnej fikcji która nie miała miejsca

Socjalista99

Tło to i w serialach tvn/tvp jest w miarę realistyczne, ale to nie znaczy, że jest to najlepsze źródło, żeby obcokrajowca z innego kontynentu uczyć o tym jak się żyje we współczesnej Polsce.
Reżyserem 2 sezonu jest koleś od Faudy, ale dostał scenariusz jaki dostał i wszystko wyszło papierowe jakby ten serial produkował Polsat, szczególnie wątek miłosny nauczycielki, która w ostatniej scenie jakimś cudem doszła do szkolenia kobiet z ISIS.