Za tą obrzydliwą scenę profanacji Hostii serial powinien zostać zdjęty z serwisu. Dziwię się aktorom którzy byli w stanie zagrać tą scenę. Ja już na pewno do tego serialu nie wrócę
To jest fikcja lol ciekawa sprawa, że nie skreślasz serialu za inne kradzieże względem znajomych. Główni bohaterowie raczej nie są katolikami, są mocno wątpliwi moralnie z resztą. Na tym ten serial polega.
Zgoda, że fikcja i sztuka często poruszają uniwersalne tematy jak kradzież, zdrada czy moralne dylematy – to część ludzkiego życia, ale profanacja Hostii nie należy do takich tematów. Dla katolików to nie symbol, tylko coś świętego. Taka scena nie tylko nie wnosi nic do fabuły, ale narusza granice szacunku wobec sacrum, które w kulturze – nawet tej świeckiej – powinno być chronione. Poza tym wrzucenie tej sceny "na siłę" do odcinka wskazuje złą intnecję.
Upośledzony ulungu, celem twojej religii jest przebaczenie, a tobie odbyt eksplodował. Jezus by się zalał łzami, że jesteś tak głupi.
Żeby wypowiadać się na temat religii to trzeba ją znać. Przebaczenie ma miejsce kiedy ktoś o nie prosi. A Jezus to się zalewa łzami kiedy czyta twoje posty
Jak oni sie po tym podniosa to ja nie wiem :)))))) Akcjonariusze wpadli w panike :)))))) Oni sa zdziwieni jak zaden oszolom po dowolnym serialu nie stwierdzi, ze po tych kolorowych/gejach/obrazie kosciola to oni juz nigdy tego streamu nie wlacza. Jest im zapewne ogromnie wszystko jedno