miałem chyba jakieś 6 czy 7 lat jak go oglądałem. szkoda, że teraz takich nie kręcą :(
dobrześ napisał...teraz tylko "komedie romantyczne" i tasiemcowe seriale...a na Zachodzie umieją - weźmy "Filary Ziemi"...
Rezyserowal Znak orla- Hubert Drapella ( od Pana Samochodzika i Templariuszy.)- i komu to przeszkadzalo...
A co wolałbyś paradokument o przeklętych komuchach? Czy może o starych babach z KODu
Rekonstrukcja tego dzieła będzie tym dla polskiej telewizji, czym Zbyszko z Bogdańca
do dziś go wspominam.Liczyłem, że Korona Królów zapewni podobną dozę emocji i rozrywki.Jeszcze jej nei widziałem, ale ocena i recenzje nie zachęcają :(
Szukam polskiego filmu lub serialu, w którym jakiś król albo magnat był tak silny, że zginał podkowy. Kojarzy mi się "Znak Orła", ale mogę się mylić. Kojarzycie taki motyw?
Czytałem, że August II Mocny miał taką siłę, ale wydaje mi się, że wykorzystany ten motyw na 100% w polskim filmie lub serialu. Mógł to być też film o innym królu. Możliwe, że on zgiął tą podkowę na znak, że wyzdrowiał.