PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36238}

Znak Orła

1977 - 1978
6,8 1,8 tys. ocen
6,8 10 1 1768
Znak Orła
powrót do forum serialu Znak Orła

miałem chyba jakieś 6 czy 7 lat jak go oglądałem. szkoda, że teraz takich nie kręcą :(

zabok7

Zgadzam się, teraz to tylko gówniane Majki, Klany i inne badziewia.

ocenił(a) serial na 10
zabok7

dobrześ napisał...teraz tylko "komedie romantyczne" i tasiemcowe seriale...a na Zachodzie umieją - weźmy "Filary Ziemi"...

zabok7

Mniej więcej będąc w tym samym wieku oglądałam ten serial.Wspaniały,mam ogromny sentyment.

zabok7

Teraz kręcą tylko szmirowate propagandówki o bandytach wyklętych. Takie czasy...

ocenił(a) serial na 5
eltoro10000

Rezyserowal Znak orla- Hubert Drapella ( od Pana Samochodzika i Templariuszy.)- i komu to przeszkadzalo...

ocenił(a) serial na 10
eltoro10000

A co wolałbyś paradokument o przeklętych komuchach? Czy może o starych babach z KODu

BohseOnkelz

Wolałbym o złodziejach z PiSu.

ocenił(a) serial na 7
zabok7

Ależ kręcą, kręcą. Korona Królów na przykład :-D :-D :-D

candlekeep

Korona królów to serial tasiemiec a tu pewnie chodzi o zwykły serial z zamkniętą liczbą odcinków .

candlekeep

Nie porównuj gówna do twarożku...

zabok7

nie możecie sie doczekać efektów rekonstrukcji?

ocenił(a) serial na 8
kasia_jest_kvjowa

Rekonstrukcja tego dzieła będzie tym dla polskiej telewizji, czym Zbyszko z Bogdańca

ocenił(a) serial na 9
zabok7

do dziś go wspominam.Liczyłem, że Korona Królów zapewni podobną dozę emocji i rozrywki.Jeszcze jej nei widziałem, ale ocena i recenzje nie zachęcają :(

romek_krakow

Szukam polskiego filmu lub serialu, w którym jakiś król albo magnat był tak silny, że zginał podkowy. Kojarzy mi się "Znak Orła", ale mogę się mylić. Kojarzycie taki motyw?

Czytałem, że August II Mocny miał taką siłę, ale wydaje mi się, że wykorzystany ten motyw na 100% w polskim filmie lub serialu. Mógł to być też film o innym królu. Możliwe, że on zgiął tą podkowę na znak, że wyzdrowiał.