Hej, obejrzałam tylko pierwszy sezon na Netflixie, bo mieszkam w UK. Z tego co poczytałam w kolejnym sezonie pojawiają się wątki paranormalne, więc sobie podaruję. Liczyłam na realistyczny serial kryminalny, a nie science fiction.
Mam kilka pytań, wątpliwości do rozwiania. Byłabym wdzięczna, gdyby ktoś miły zechciałby odpowiedzieć. Spoilery z obu sezonów miłe widziane.
1. Kto zabił tę laskę na początku serialu (zabójstwo sprzed lat)?
Czy to był ten stary policjant, który myślał, że przez nią jego syn nie żyje?
2. Dlaczego tej lasce zabitej na początku matka powiedziała przez telefon, że jej nienawidzi. I do kogo zabroniła jej iść mówiąc, że on skrzywdził jakąś dziewczynę?
3. Dlaczego Jonasz dodaje narkotyki do wody i nie siedzi w pudle, a wszyscy to olali?
4. Dlaczego ci chorzy umysłowo ludzie Jonasza atakują innych, chcieli powiesić tamtego typa, o co z tym chodzi?
I po co Jonasz ich trzyma?
5. Kto zabił Patrycję czy jak ona się nazywała, tę matkę Kasi i dlaczego?
6. Kto zabił Martynę, która nie lubiła Agaty? To był ten Sobczak? I czemu on zabijał i w ogóle kiedy, czemu nikt go nie zauważył?
7. Po co Sobczak miał podsłuch w domu Treli i jak/kiedy go zamontował?
8. Skąd ten nowy ksiądz się wziął i jakim cudem coś więcej wiedział? Wcześniej myślałam, że to jakiś detektyw/dziennikarz śledczy pod przykrywką.
9. Co jest z tą Dorotką? Ona jest zła, że zamyka ofiarom usta zamiast pomóc? Tego jej wątku już całkiem nie kumam, skąd się wzięła, rodziców nie ma?