PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=833558}

Zniewolona

Krepostnaya
2019 -
7,4 2,4 tys. ocen
7,4 10 1 2439
Zniewolona
powrót do forum serialu Zniewolona

hipnotyzujaca uroda, zwlaszcza oczy

Lunasol

Nieziemsko piękna... naturalna, niewinna, prawdziwa

ocenił(a) serial na 3
Lunasol

A z której strony ona jest piękna? Chude toto o urodzie sprzątaczki. Piękna to była ta pani-sadystka.

wybrzydzacz

Akurat moim zdaniem ona nie jest brzydka, chociaż zachwycająco piękna też nie, dlatego nie bardzo rozumiem, dlaczego wszyscy z miejsca się w niej zakochują. Niby jest wykształcona, a nigdy nie ma nic ciekawego do powiedzenia, łzy w oczach niemal w każdej sytuacji, zero dowcipu, gra na fortepianie i tyle. Lidia faktycznie była piękna, Halka wg mnie też fajnie wygląda, zwłaszcza odkąd przestała być permanentnie złośliwa.

ocenił(a) serial na 7
rafal4792

Katia to prototyp takiej slodkiej dobrotliwej dziewczynki, ciemiezonej przez wszystkich, tutaj mamy ze wszyscy sie zakochuja w niewinnosci, szczerosci, dobroci i naturalnosci.

w tym serialu zadna z kobiet nie ma nic ciekawego do powiedzenia zreszta to byly takie czasy, kobiety mialby byc trzpiotkami , uwodzicielkami a dyskutowac o polityce czy biznesie.

Lunasol

Ona jest bardzo wrażliwa i rzeczywiście rzuca się to w oczy bardzo szybko. Można uwierzyć, że to urzeka tych panów. Niemniej jednak wszyscy sugerują, że jest ona wielką pięknością, o czym świadczy chociażby to, że wpada w oko prawie każdemu, nawet szantażyście Grigorija z wojny. Wiadomo, że każdy ma swój gust, ale ona nie jest właśnie tym typem dziewczyny, za którą wszyscy się odwracają na ulicy. Wracając do jej osobowości to nie chodzi o dyskusje polityczne czy biznesowe, ale o poczucie humoru, lekkość,ripostę, nieszkodliwą drwinę itp. Pod tym względem to chociażby ciotka Pawlina czy Halka są bardziej charyzmatyczne. Rozumiem też, że zachowanie Kitty wpisuje się w XIX-wieczną romansową konwencję, ale mimo wszystko miałem nadzieję, że twórcy postarają się wyjść poza ten schemat. Może to jeszcze się zmieni? Tak czy inaczej, muszę przyznać, że fabuła jest dynamiczna, a gra aktorska na przyzwoitym poziomie, dlatego pomimo całego kiczu i niskiego prawdopodobieństwa nawet nieźle się to ogląda.

rafal4792

Ja też się z miejsca zakochałem, w pierwszej sekundzie. Co tu jest do rozumienia?

Pawcio_filmaniak

Nie wierzę w to, że można zakochać się w kimś, nie znając tego kogoś ;) poza tym chodziło mi o coś trochę innego, ale już nie będę pisał, bo wyczerpałem temat w dwóch poprzednich komentarzach tutaj

rafal4792

Można. Kiedyś zakochałem się od pierwszego wejrzenia w funkcjonariuszce straży granicznej podczas kontroli paszportowej. Nigdy się o tym nie dowiedziała, bo nigdy więcej już jej nie spotkałem. Ładnych parę miesięcy myślałem o niej bez przerwy i co noc mi się śniła. Ale w to pewnie też nie uwierzysz

ocenił(a) serial na 7
wybrzydzacz

Kazdy ma swoj gust, Lidia jest ladna ale dla mnie zbyt powazna uroda.

Lunasol

Dziwnie często na filmwebie wracają dyskusje takie jak ta pod takim wątkiem, o urodzie - bardziej pasują do Pudelka. A ogólnie stwierdzam: jest sporo RODZAJÓW urody, od barokowej, z obfitymi kształtami kobiet, po typu "widelec" czy: od szerokoustych po wąskoustne (np.z wielkimi oczami), czczone zwłaszcza w dawnych wiekach. A poza tą całą plastyką twarzy i sylwetek jest coś, co ma substancję duchową, emanuje z postaci, z osobowości, co najczęsciej tylko na żywo można doświadczyć. Tak więc namiętne rozmowy o urodzie zjadają swój ogon, są bezcelowe, bo w świecie istnieje PLURALIZM typów urody, a uroda ma swoje 3D,pewną duchową postać.