Jestem po finałowym odcinku i się zawiodłam. Serial naprawdę wciąga, dlatego nie wiem co autorzy chcieli uzyskać tym odcinkiem. Mam wrażenie, że ten odcinek jest wstępem do kręcenia tasiemca. Szkoda bo naprawdę ciekawie się zapowiadało
Dokładnie koniec był okropny ale szczerze to po tym jak spadła obrączka czułam, że koniec będzie tragiczny. Poza tym ma powstać 3 sezon i dlatego tak się to skończyło Kurski ma poruszyć niebo i ziemię żeby do tego doszło. Na głównej bohaterce ciąży klątwa serial powinien mieć tytuł "Pechowa".
I znowu 3 sezon ma opowiadać o pechu Katii? ja jebix, chyba bym się zabił na jej miejscu.
Ale to tak jest. Niektórzy się rodzą i mają od początku przeebane do końca życia, najczęściej krótkiego. A dzisiaj w XXI wieku jest inaczej? Już w pierwszej klasie podstawówki wiadomo, które dziecko będzie wielkim panem a które jego robolem od koszenia trawników i odśnieżania. Zdolności nie mają tu nic do rzeczy. Kluczowe jest w jakiej rodzinie dziecko przyszło na świat. To jest wyznacznik, kto będzie jeździł Lexusami, a kto jednym zardzewiałym rowerem przez 70 lat
Jeśli 3 sezon ma się zasadzać na tym, że kolejny możny pan zawiesi oko na Katii po to żeby go zabili w ostatnim odcinku sezonu zaraz po ślubie jak 2 poprzednich to chyba podziękuję
Niestety obiektywnie rzecz biorąc każdy kto się w niej zakochuje umiera. Chyba , że ta scena że ślubem to był tylko sen.
Myślałem, że zakończy się bajkowo, baśniowo... i żyli długo i szczęśliwie.... A tu... Może tak jest ciekawiej? Podobno ma być 3 sezon. Ja jednak czekałem na szczęśliwe zakończenie, po tych jej ogromnych nieszczęściach.
Serial mnie wciągnął, ale to zakończenie... nie tak to sobie wyobrażałam. Jeśli będzie trzeci sezon to mam nadzieję że Andriej cudem przeżyje, że to był tyko jakiś sen i koniec końców będą z Katią bardzo szczęśliwi.
dokładnie, jesli ma bnyc III sezon to z Zadanem , inaczej serial bedzie idiotyczny, co sezon to jeden mąz na cmentarzu
Mam teorię, że Lidia żyje i to ona nasłała zbrodniarza na nowego męża Katii. W końcu ciała Lidii nie odnaleziono. Mam nadzieję, że moja teoria sprawdzi się w 3 sezonie i cały sezon będzie walka o ziemię, bo w końcu Piotr Czerwiński wrócił z ciężarną żoną, Lidia żyje z poparzoną twarzą i jeszcze większą chęcią zemsty na Katarinie, a cały majątek obecnie należy do Katii. Oboje będą chcieli jej go odebrać.
PS. Czytałam gdzieś, że Żadan przeżyje dźgnięcie nożem.
Bardzo ciekawa teoria z tą Lidią. Już w sumie zapomniałam, że nie odnaleziono jej ciała, ale wcześniej tak sobie myślałam, że to niedopatrzenie scenariusza, że ten wątek z ciałem Lidii nie został dokończony, że nie wyjaśniło się, czy znaleziono jej ciało, czy nie. A teraz się może okazać, że to nie niedopatrzenie, ale celowy zabieg.
Ja z kolei miałam teorię, że to skopcy kogoś nasłali, żeby zabił Żadana, bo przecież Żadan wsadził do więzienia ich przywódcę. Mam nadzieję, że jednak Żadan przeżyje, bo byłoby to dość absurdalne, żeby w kolejnej serii, kolejny mąż umierał tuż po ślubie. I co, może ma się zjawić jakiś nowy adorator, w którym Katia się zakocha? To byłoby aż niesmaczne
Masz rację, Lidia żyje i to ona ukrywa się pod tym kapturem i to ona wleciala z kosą na Żadana
Przecież to był facet. Zresztą scenarzystka potwierdziła że Lidia wróci, ale nie wiadomo czy w retrospekcjach czy przeżyła pożar. W końcu to co leżało z siekierą w plecach, to mógł być ktoś inny. Np ta służąca Irka, którą kiedyś pobiła lokówką.
Co do Żadana to na Ukrainie aktorzy fotografują się z # #ŻadanŻyje i scenarzystka powiedziała że nie wyklucza jego przeżycia. Dodatkowo stwierdziła, że 3 sezon będzie zupełnie czymś innym niż się widzom wydaje.
Twoja teoria jest ciekawa, ale przecież martwe ciało Lidii widzimy w momencie, gdy Nazar szuka w płonącym dworku ojca Katii. Nie ma żadnych wątpliwości, że Lidia nie żyje, bo w jej ciało była wbita siekiera. Nawet gdyby to przeżyła, nie miałaby szans w pożarze.
Obejrzyj jeszcze raz tą scenę i powiedz czy tam widzisz Lidię, czy po prostu jakąś kobietę leżącą twarzą do ziemi.
Obejrzałam. Nie chcę stawiać na swoim, ale moim zdaniem to Lidia. Co prawda twarzy nie widać, ale pokojówka czy inna kucharka nie miałaby tak obszernej i bogato zdobionej sukni, poza tym nie ma powodu, by Szczepan miał zabić "jakąś kobietę" siekierą. Wszyscy pozostali mieszkańcy majątku byli w tym czasie przed dworkiem. Tylko Lidia próbowała schronić się przed ogniem w środku. Ale tak jak piszę, mogę nie mieć racji i za ewentualny błąd przepraszam.
Też uważam że to powinna być ona, bo niby jaki sens było zabijanie kogokolwiek innego chyba że przez przypadek bo umówmy się dużo w serialu nie jet pokazane wprost :) - Tutaj info dotyczące 3 sezonu i 4 - https://kultura.onet.pl/film/wiadomosci/zniewolona-sezon-3-c... Już krótko po zakończeniu serialu mówiono się że pojawi się polska postać, która ma mieć spory wpływ na dalsze losy Kati i nie tylko wiec brzmi ciekawie, chociaż przyznam serial rozkręcał się bardzo powoli.
Ale nawet w kulisach zniewolonej mówili, że nie wykluczają mówili nic niewiadomo hmm... Może postać Lidi wróci z taką aby zaciekawić zobaczy się po prostu w 3 sezonie
W pierwszym sezonie trup ścielił się gęsto. Ale drugi to jakaś masakra. Ciężko się oglądało tyle zła. Chociaż Halki nie lubiłam to strasznie jej dowalili. Najpierw Lydia maltretuje Katie, potem ta trafia do burdelu. Grigorij sprowadza sektę. Natalia traci dziecko. Serial bez Grigorija już nie będzie taki sam. Dużo od siebie wnosił.