Zniewolona
powrót do forum 3 sezonu

Czy tylko mnie ta aktorka do złudzenia przypomina ta która grała żonę Gregoriego co poszła do zakonu?

mala_ja_filmweb

A wiesz, ze i ja miałem wrażenie, ze stary Ataman i Bogdan są podobni? A to, co pisałaś wcześniej o średnim bracie Twego dziadka, ma potwierdzenie. Wielu dorosłych ludzi fascynują rysy twarzy przypominające te z rodziny lub sympatycznych osób znanych z wczesnego dzieciństwa. Ludzie nawet zakochują się w kimś, kto przypomina np. panią przedszkolankę. Ja tak miałem i z tego co wiem, to nie tylko ja. A o Czarnych żniwach to koniecznie pogadajmy, bo tam jest 13 nietuzinkowych postaci. Zaproponuj którąś na warsztat.Pozdrawiam

Pawcio_filmaniak

Bardzo chętnie

Pawcio_filmaniak

Z Czarnych Żniw to chyba Oksen.

mala_ja_filmweb

A Wierę zadźgał kto? Hehe ja już chyba wiem...

Pawcio_filmaniak

Też mi się zdaje że chyba wiem kto Wierę zabił!Aż mi ciarki po plecach przeleciały!Uh!

mala_ja_filmweb

Tylko pst, ciiii... Spojler

Pawcio_filmaniak

No wiem,wiem!Hehe

mala_ja_filmweb

Film cały czas jest mocny. Mimo, że to trzeci sezon. To rzadkość

Pawcio_filmaniak

Tak!Początek,sam początek serii był taki sobie,ale teraz znakomity!

mala_ja_filmweb

Jak na dzień dzisiejszy, to bije na łeb wszystkie produkcje emitowane aktualnie w TVP

Pawcio_filmaniak

To prawda.

mala_ja_filmweb

Cześć. Przepraszam,ze wprowadziłem Cię z błąd. Widzę teraz w telegazecie, że Zniewolonej jednak nie zdjęli. Widzę ją też na VOD a produkcja i dystrybucja UA FILM zatem 3 sezon Ukraińcy zrobili już w kooprodukcji z kim innym i ruscy nie mają żadnych tantiem z tego. Od czasu do czasu jednak warto uciec w fantazje, bo oglądając wiadomości - zwariujemy. Płakać mi się chce jak widzę te tłumy kobiet i młodych dziewcząt w maleńkimi detynami. Pomagam jak mogę. Pozdrawiam

Pawcio_filmaniak

Witaj.Ja cały czas udostępniam na facebooku co mogę,żeby pomóc jak mogę ile się da.Nastał dla nas bardzo trudny czas.O ile dobrze widziałam w napisach,to Zniewoloną chyba w części robiono z Polską.To dobrze!Ściskam pozdrawiam!Trzymajcie się tam!Będzie dobrze!Trzeba tylko cierpliwości!

mala_ja_filmweb

Hej. Ja dowożę do punktów recepcyjnych to i owo, być może dziś też będę odbierał ludzi z granicy i dowoził do punktów. A Trzymać się musimy my, żeby pomóc na ile potrafimy tym, którzy są w gorszym położeniu. Jak my wpadniemy w panikę i się rozsypiemy, to kto im pomoże? Życzę Ci spokoju (choć u mnie samego z tym kiepsko, bać się nie boję ale smutno mi:( i pozdrawiam

Pawcio_filmaniak

Ech ta ściana wschodnia od wieków taka niebezpieczna.Ja do Obwodu Kaliningradzkiego mam jakieś 100 kilometrów...ech!Pozdrawiam!

mala_ja_filmweb

No to bezpośredni kontakt z Rosją. Ale on Polską na razie nie jest zainteresowany. Może będzie i tak, ze zanim on się Polską zainteresuje, to swoi ukręcą mu łeb, bo już się burzą. Ja mam do Lwowa 80 km ale to ta sama sytuacja. Wychodzę jednak z rozsądnego założenia, ze jak na razie tu się nic nie dzieje, więc jak na razie w panikę nie należy wpadać. Zatem wiadomości jak najmniej oglądajmy i na tę chwilę takie fantazje jak Zniewolona troszkę nas uspokoją, to jest sfera, na którą mamy wpływ. Trzymaj się

Pawcio_filmaniak

I takie słowa bardzo uspokajają.Dzięki!A swoją drogą,wczorajszy odcinek Zniewolonej...oooo!Naprawdę dobry!

mala_ja_filmweb

Noo! Mocno było. Stwierdziłem też przy okazji, że po koniec każdego sezonu robi się tak jakoś mroczno i strasznie. Pamiętam z końcówki drugiego sezonu tę sektę Skopców co zarzynała koguty a jak Grigorijowi, gdy był na haju i jechał karetą, przywidziała mu się matka - Anna Lwowna, to myślałem, że pikawa mi stanie. A tutaj jak Bezus ruszył z widłami na Stefana, a potem jak z poobijaną gębą opowiadał całą historię z Wierą to też upiornie wyglądał. Strach było iść spać:) No a co do rzeczywistości, to mam nadzieję, że niedługo Władimir Władimirowicz obudzi się w kaftanie i będzie jak dawniej. Spokojnej nocy

Pawcio_filmaniak

Witaj.Powiem Ci że tego co było w niedzielnym odcinku,to ja się nie spodziewałam!Bardzo trzyma w napięciu,oj bardzo,a co do obecnej sytuacji,oby Twoje słowa okazały się prorocze.Pozdrawiam z nadzieją że wszystko się szybko ułoży.

mala_ja_filmweb

Witaj. Zacznę od końca, w moich słowach nie ma nic proroczego, to tylko moje pragnienie. To jest zapewne pragnienie niemalże WSZYSTKICH ludzi poza wyjątkami, które mają z tego interes (np. producenci i handlarze broni) oraz jednym szaleńcem, który w tej chwili ma władzę nad całym światem, bo dysponuje największym arsenałem. Pocieszające jest jednak to, że do odpalenia głowic jądrowych potrzebne są trzy osoby. A co do filmu, to na ten moment daję 9/10. Pełnej dychy dać nie mogę, bo ta zarezerwowana dla Czarnych Żniw. Pozdrawiam

Pawcio_filmaniak

Oj tak.Po raz drugi obejrzałam w całości i to dla mnie też było NAJ!

mala_ja_filmweb

Jak wrażenia? Trochę żal, co? Fajnie, że mamy taki np. VOD i można jeszcze raz wszystko od początku. Wygląda na to, ze koniec wieńczy dzieło i nie było planów kontynuacji. Zresztą kto wie, czy aktorzy jeszcze żyją...

Pawcio_filmaniak

Tam, gdzie Katerina tam i nieszczęścia. Trzech facetów już do grobu położyła. Już naprawdę lepiej, gdyby została kochanką Grigorija, wiele złych rzeczy mogłoby jej otoczenie uniknąć. Spodobało mi się natomiast zakończenie wątku Rogniedy i Luby. Niebanalne. Aktorom i pozostałym twórcom życzę hartu i tego, by wszystko skończyło się dobrze.

rafal4792

To prawda.

rafal4792

OK, masz taką koncepcję, tylko jak długo oglądalibyśmy film, w którym wszystko jest dobrze i cacy, a wszyscy fajni? Gdyby Katia została kochanką Grigorija, to film albo skończyłby się w drugim odcinku pierwszego sezonu, albo od trzeciego zaczęłoby już wiać nudą, no chyba, że poszłoby to w kierunku erotycznym typu Emanuelle. Dla mnie właśnie te wszystkie zawirowania, które dla Ciebie są wadą, dla mnie są atutem tej produkcji, dzięki temu przez 72 odcinki było interesująco i realistycznie (brak happy endu między Nazarem a Olgą jest typowym realistycznym akcentem ze względu na tamte czasy, obyczaje i konwenanse). Dobrze było, nie narzekaj. A co do twórców: aktorki mam nadzieję uciekły do Polski. Losy męskiej części twórców czarno widzę, Zełeński nie wypuścił mężczyzn z kraju:(

Pawcio_filmaniak

Nie zrozumiałeś. Ja twierdzę, że tak lepiej byłoby dla bohaterów serialu a nie dla widzów :) jeżeli chodzi natomiast o ten sezon to jestem rozczarowany poprowadzeniem wątku małżeństwa Żadanow, tzn. dobrze, że Andriej okazał się nie być aniołkiem, ale mogłoby tak się skończyć, że Katia by mu wybaczyła i zbudowaliby przyszłość dla syna wspólnie. A tak to wyglądało dla mnie, jakby książę był dla niej lepszym wariantem a to że Andriej ją uratował i wyzwolił to trudno, ważniejsze że zabił Wierę, której ona sama nigdy nie poznała.

rafal4792

Zrozumiałem:) tak lepiej byłoby dla bohaterów serialu czyli, jak piszesz: wiele złych rzeczy mogłoby jej otoczenie uniknąć" I tak Katia zostałaby kochanką Grigorija i przylepą Anny Lwownej zaspokajając jej instynkt macierzyński, Grigorija tak by ta noga wtedy nie bolała, jakby miał Katię u boku, Byłby też z tego powodu pełen werwy, ojciec byłby z niego dumny i nie znalazłby się w teatrze, którego nie lubił i nie poznałby Łarisy, Anna Lwowna nie przeżyłaby wtedy stresu i by nie umarła. Kosacz ożeniłby się z Lidią, co rozwiązałoby problem długów Kosaczowej, Grigorij nie byłby zmuszony pojedynkować się z Kosaczem a sprawa jego postrzału na wojnie nigdy nie wyszłaby na jaw. Wiera porzuciłaby męża i uciekła z Żadanem a Bezus zesłałby Jabłoniewskiego na katorgę. Bezus ożeniłby się z Nastią i Misza miałby oboje biologicznych rodziców. Łarisa nie urodziłaby syna i mogłaby nadal realizować swoją życiową pasję jako aktorka. Mielibyśmy sielankę, a tu masz, porobiło się...:)

Pawcio_filmaniak

Takiego zakończenia nie spodziewałam się.Mam niedosyt... :( Duży niedosyt...Szkoda,ale ogólnie w całości serial dobry.

mala_ja_filmweb

No, ja też mam niedosyt: Gdzieś nam się tu zawieruszyli Czerwiński, jego żonka, Halka, stary i młody Doroszenko... A jak film jest naprawdę dobry, to człowiek zaczyna traktować bohaterów jak domowników, przywiązuje się do nich, zaczyna im dobrze życzyć (i to się robi trochę niebezpieczne dla naszej psychiki) i myślę, że to ma też przełożenie na ten niedosyt. Tak mi się zdaje...

Pawcio_filmaniak

Zdaje mi się tak samo.Właśnie!Szkoda że nie poznaliśmy dalszych losów Halki,Czerwińskiego Doroszenki...Trochę nie dopracowane,zakończone zbyt szybko...szkoda tego bo serial miał jeszcze większy potencjał.

mala_ja_filmweb

No pewnie, że był potencjał. Tylko może jakieś limity producenckie były, że ma być 3 razy po 24 odcinki, bo koszty itp i trzeba było upychać, nie wiem. W każdym razie końcówka nie wskazuje na to, by ktoś myślał o 4 sezonie a gdyby nawet, to teraz jest to już niestety niemożliwe...

Pawcio_filmaniak

4 sezon teraz był w produkcji, akcja jest przeniesiona do 1879 roku a glowni bohaterowie to syn Katii, siostrzenica Kosacza, córka Nazara oraz syn Piotra i Łarisy. Przerwano projekt ze względu na wojnę…

rafal4792

Niewiarygodne!Boże,jaka szkoda...

rafal4792

Oczywiście z tym 4 sezonem to sobie jaja teraz robisz jak mniemam?

Pawcio_filmaniak

Nie, rzeczywiście go produkowano jesienią. Przecież wtedy nie wiedzieli, co się stanie. O co Ci chodzi?

rafal4792

O to mi chodziło, czy żartujesz, czy mówisz serio. Chciałem wiedzieć. Zresztą teraz już znaczenia to nie ma. Realizację jeżeli ktoś dokończy, to dokończy następne pokolenie. Nas już wtedy może nie być:(

rafal4792

I jeszcze syn Grigorija, w tej roli obsadzono Mikołaja Roznerskiego...

Malena32

PS Najważniejsze, że aktorzy mają się dobrze, na filmiku zamieszczonym u Slawy Krasowskiej na instagramie dziękują po polsku Polakom za pomoc.

Pawcio_filmaniak

I to,że teraz jest tam taka a nie inna,straszna,tragiczna sytuacja,jest w tym wszystkim najgorsze.Nieszczęsna Ukraina :(

mala_ja_filmweb

Sto procent racji, że nieszczęsna. Tyle, że teraz Polska jest w sytuacji o wiele gorszej. Władimir Władimirowicz zawłaszczając terytorium Ukrainy pozwolił niektórym uciec i rozproszą się po całej Ziemi jak Żydzi zatem jako nacja Ukraińcy będą istnieć. W międzyczasie Europa już się podzieliła, Niemcy opowiedziały się po stronie Rosji. Niemcy też nie mogą przeżyć utraty Śląska i Mazur. Rosja nie ma interesu okupować Polski ale przyłączyć Obwód Kaliningradzki jakoś musi. W razie W. NATO chcąc uniknąć globalnego konfliktu po czyjej stronie się opowie? Jak już coś się zacznie, to wystarczy tylko połączyć te kropki...

Pawcio_filmaniak

Dobrze wiem niestety jaka jest sytuacja i coraz bardziej się tym co się dzieje,niepokoję.Putin ma już status ludobójcy,jednak to nic nie zmienia,w sytuacji Europy i świata.Szkoda.A czas płynie...

mala_ja_filmweb

Właśnie. Ludobójca jest jednocześnie żywicielem (ropa, gaz, węgiel) zatem jest powszechnie szanowany przez zachód i Europę i tylko delikatnie daje mu się do zrozumienia:"Wołodia, no co Ty? Weź przestań, to nieładnie. Oj, bo nałożymy sankcje!" Obawiam się, że dla zażegnania niepokoju nuklearnego UE przyssana do gazu i ropy, no i NATO poświęcą Polskę (lub Litwę) :(

Pawcio_filmaniak

Polskę i Litwę moim zdaniem.Wszyscy tutaj się boją.Każdy wie,dlaczego zPutinem postępuje się jak z niegotowanym jajkiem :( No powiem Ci,że coraz bardziej jestem tym co się dzieje,przerażona.

mala_ja_filmweb

No ja też. Szczególnie po tym jak usłyszałem pokrętny wyrok trybunału Haskiego z którego to bełkotu nic nie wynika. Jak już nawet międzynarodowy wymiar sprawiedliwości pęka przed bogatym zbrodniarzem, bojąc się nazwać go po "imieniu" to nic dobrego to nie wróży

Pawcio_filmaniak

A no.Zobaczymy jak się to wszystko potoczy.Widziałeś podziękowanie aktorów grających w Zniewolonej,które wystosowali do Polaków?

mala_ja_filmweb

Ano nie widziałem, proszę daj mi link. A co do tego jak się potoczy: Jak pewien Wielki Człowiek Niskiego Wzrostu przestanie publicznie wyskakiwać z chorymi "koncepcjami" typu misje pokojowe, to może dobrze się potoczy.Jeżeli się źle potoczy, to w 90% będzie to wynik głupoty polskich polityków

Pawcio_filmaniak

Oto ten f ilmik. https://www.tvp.info/59037484/aktorzy-ukrainskiego-serialu-zniewolona-nagrali-fi lm-do-polakow-wzruszajace-podziekowania-za-pomoc-ukraincom-wideo

mala_ja_filmweb

Dzięki serdeczne, super to jest! Mam nadzieję, że uciekli daleko i jeszcze pożyją... Pozdrawiam

Pawcio_filmaniak

I mnie się podoba.W sumie mocno się wzruszyłam.Wierzę że przeżyją,aby grać dalej.Pozdrawiam z Warmii.

mala_ja_filmweb

No, trudno się nie wzruszyć. To są ludzie, których zaprosiliśmy do swoich domów na 70 godzin a ten filmik warto zachować w zakładce przeglądarki jako pamiątkę albo nawet pobrać na dysk. Myślę też, że to są ludzie nie w ciemię bici i teraz są już bezpieczni, bo bardzo daleko od Ukrainy a nawet Europy pewnie. Pozdrawiam z Kresów