Czy tylko mnie ta aktorka do złudzenia przypomina ta która grała żonę Gregoriego co poszła do zakonu?
A wiesz, ze i ja miałem wrażenie, ze stary Ataman i Bogdan są podobni? A to, co pisałaś wcześniej o średnim bracie Twego dziadka, ma potwierdzenie. Wielu dorosłych ludzi fascynują rysy twarzy przypominające te z rodziny lub sympatycznych osób znanych z wczesnego dzieciństwa. Ludzie nawet zakochują się w kimś, kto przypomina np. panią przedszkolankę. Ja tak miałem i z tego co wiem, to nie tylko ja. A o Czarnych żniwach to koniecznie pogadajmy, bo tam jest 13 nietuzinkowych postaci. Zaproponuj którąś na warsztat.Pozdrawiam
Cześć. Przepraszam,ze wprowadziłem Cię z błąd. Widzę teraz w telegazecie, że Zniewolonej jednak nie zdjęli. Widzę ją też na VOD a produkcja i dystrybucja UA FILM zatem 3 sezon Ukraińcy zrobili już w kooprodukcji z kim innym i ruscy nie mają żadnych tantiem z tego. Od czasu do czasu jednak warto uciec w fantazje, bo oglądając wiadomości - zwariujemy. Płakać mi się chce jak widzę te tłumy kobiet i młodych dziewcząt w maleńkimi detynami. Pomagam jak mogę. Pozdrawiam
Witaj.Ja cały czas udostępniam na facebooku co mogę,żeby pomóc jak mogę ile się da.Nastał dla nas bardzo trudny czas.O ile dobrze widziałam w napisach,to Zniewoloną chyba w części robiono z Polską.To dobrze!Ściskam pozdrawiam!Trzymajcie się tam!Będzie dobrze!Trzeba tylko cierpliwości!
Hej. Ja dowożę do punktów recepcyjnych to i owo, być może dziś też będę odbierał ludzi z granicy i dowoził do punktów. A Trzymać się musimy my, żeby pomóc na ile potrafimy tym, którzy są w gorszym położeniu. Jak my wpadniemy w panikę i się rozsypiemy, to kto im pomoże? Życzę Ci spokoju (choć u mnie samego z tym kiepsko, bać się nie boję ale smutno mi:( i pozdrawiam
Ech ta ściana wschodnia od wieków taka niebezpieczna.Ja do Obwodu Kaliningradzkiego mam jakieś 100 kilometrów...ech!Pozdrawiam!
No to bezpośredni kontakt z Rosją. Ale on Polską na razie nie jest zainteresowany. Może będzie i tak, ze zanim on się Polską zainteresuje, to swoi ukręcą mu łeb, bo już się burzą. Ja mam do Lwowa 80 km ale to ta sama sytuacja. Wychodzę jednak z rozsądnego założenia, ze jak na razie tu się nic nie dzieje, więc jak na razie w panikę nie należy wpadać. Zatem wiadomości jak najmniej oglądajmy i na tę chwilę takie fantazje jak Zniewolona troszkę nas uspokoją, to jest sfera, na którą mamy wpływ. Trzymaj się
I takie słowa bardzo uspokajają.Dzięki!A swoją drogą,wczorajszy odcinek Zniewolonej...oooo!Naprawdę dobry!
Noo! Mocno było. Stwierdziłem też przy okazji, że po koniec każdego sezonu robi się tak jakoś mroczno i strasznie. Pamiętam z końcówki drugiego sezonu tę sektę Skopców co zarzynała koguty a jak Grigorijowi, gdy był na haju i jechał karetą, przywidziała mu się matka - Anna Lwowna, to myślałem, że pikawa mi stanie. A tutaj jak Bezus ruszył z widłami na Stefana, a potem jak z poobijaną gębą opowiadał całą historię z Wierą to też upiornie wyglądał. Strach było iść spać:) No a co do rzeczywistości, to mam nadzieję, że niedługo Władimir Władimirowicz obudzi się w kaftanie i będzie jak dawniej. Spokojnej nocy
Witaj.Powiem Ci że tego co było w niedzielnym odcinku,to ja się nie spodziewałam!Bardzo trzyma w napięciu,oj bardzo,a co do obecnej sytuacji,oby Twoje słowa okazały się prorocze.Pozdrawiam z nadzieją że wszystko się szybko ułoży.
Witaj. Zacznę od końca, w moich słowach nie ma nic proroczego, to tylko moje pragnienie. To jest zapewne pragnienie niemalże WSZYSTKICH ludzi poza wyjątkami, które mają z tego interes (np. producenci i handlarze broni) oraz jednym szaleńcem, który w tej chwili ma władzę nad całym światem, bo dysponuje największym arsenałem. Pocieszające jest jednak to, że do odpalenia głowic jądrowych potrzebne są trzy osoby. A co do filmu, to na ten moment daję 9/10. Pełnej dychy dać nie mogę, bo ta zarezerwowana dla Czarnych Żniw. Pozdrawiam
Jak wrażenia? Trochę żal, co? Fajnie, że mamy taki np. VOD i można jeszcze raz wszystko od początku. Wygląda na to, ze koniec wieńczy dzieło i nie było planów kontynuacji. Zresztą kto wie, czy aktorzy jeszcze żyją...
Tam, gdzie Katerina tam i nieszczęścia. Trzech facetów już do grobu położyła. Już naprawdę lepiej, gdyby została kochanką Grigorija, wiele złych rzeczy mogłoby jej otoczenie uniknąć. Spodobało mi się natomiast zakończenie wątku Rogniedy i Luby. Niebanalne. Aktorom i pozostałym twórcom życzę hartu i tego, by wszystko skończyło się dobrze.
OK, masz taką koncepcję, tylko jak długo oglądalibyśmy film, w którym wszystko jest dobrze i cacy, a wszyscy fajni? Gdyby Katia została kochanką Grigorija, to film albo skończyłby się w drugim odcinku pierwszego sezonu, albo od trzeciego zaczęłoby już wiać nudą, no chyba, że poszłoby to w kierunku erotycznym typu Emanuelle. Dla mnie właśnie te wszystkie zawirowania, które dla Ciebie są wadą, dla mnie są atutem tej produkcji, dzięki temu przez 72 odcinki było interesująco i realistycznie (brak happy endu między Nazarem a Olgą jest typowym realistycznym akcentem ze względu na tamte czasy, obyczaje i konwenanse). Dobrze było, nie narzekaj. A co do twórców: aktorki mam nadzieję uciekły do Polski. Losy męskiej części twórców czarno widzę, Zełeński nie wypuścił mężczyzn z kraju:(
Nie zrozumiałeś. Ja twierdzę, że tak lepiej byłoby dla bohaterów serialu a nie dla widzów :) jeżeli chodzi natomiast o ten sezon to jestem rozczarowany poprowadzeniem wątku małżeństwa Żadanow, tzn. dobrze, że Andriej okazał się nie być aniołkiem, ale mogłoby tak się skończyć, że Katia by mu wybaczyła i zbudowaliby przyszłość dla syna wspólnie. A tak to wyglądało dla mnie, jakby książę był dla niej lepszym wariantem a to że Andriej ją uratował i wyzwolił to trudno, ważniejsze że zabił Wierę, której ona sama nigdy nie poznała.
Zrozumiałem:) tak lepiej byłoby dla bohaterów serialu czyli, jak piszesz: wiele złych rzeczy mogłoby jej otoczenie uniknąć" I tak Katia zostałaby kochanką Grigorija i przylepą Anny Lwownej zaspokajając jej instynkt macierzyński, Grigorija tak by ta noga wtedy nie bolała, jakby miał Katię u boku, Byłby też z tego powodu pełen werwy, ojciec byłby z niego dumny i nie znalazłby się w teatrze, którego nie lubił i nie poznałby Łarisy, Anna Lwowna nie przeżyłaby wtedy stresu i by nie umarła. Kosacz ożeniłby się z Lidią, co rozwiązałoby problem długów Kosaczowej, Grigorij nie byłby zmuszony pojedynkować się z Kosaczem a sprawa jego postrzału na wojnie nigdy nie wyszłaby na jaw. Wiera porzuciłaby męża i uciekła z Żadanem a Bezus zesłałby Jabłoniewskiego na katorgę. Bezus ożeniłby się z Nastią i Misza miałby oboje biologicznych rodziców. Łarisa nie urodziłaby syna i mogłaby nadal realizować swoją życiową pasję jako aktorka. Mielibyśmy sielankę, a tu masz, porobiło się...:)
Takiego zakończenia nie spodziewałam się.Mam niedosyt... :( Duży niedosyt...Szkoda,ale ogólnie w całości serial dobry.
No, ja też mam niedosyt: Gdzieś nam się tu zawieruszyli Czerwiński, jego żonka, Halka, stary i młody Doroszenko... A jak film jest naprawdę dobry, to człowiek zaczyna traktować bohaterów jak domowników, przywiązuje się do nich, zaczyna im dobrze życzyć (i to się robi trochę niebezpieczne dla naszej psychiki) i myślę, że to ma też przełożenie na ten niedosyt. Tak mi się zdaje...
Zdaje mi się tak samo.Właśnie!Szkoda że nie poznaliśmy dalszych losów Halki,Czerwińskiego Doroszenki...Trochę nie dopracowane,zakończone zbyt szybko...szkoda tego bo serial miał jeszcze większy potencjał.
No pewnie, że był potencjał. Tylko może jakieś limity producenckie były, że ma być 3 razy po 24 odcinki, bo koszty itp i trzeba było upychać, nie wiem. W każdym razie końcówka nie wskazuje na to, by ktoś myślał o 4 sezonie a gdyby nawet, to teraz jest to już niestety niemożliwe...
4 sezon teraz był w produkcji, akcja jest przeniesiona do 1879 roku a glowni bohaterowie to syn Katii, siostrzenica Kosacza, córka Nazara oraz syn Piotra i Łarisy. Przerwano projekt ze względu na wojnę…
Nie, rzeczywiście go produkowano jesienią. Przecież wtedy nie wiedzieli, co się stanie. O co Ci chodzi?
O to mi chodziło, czy żartujesz, czy mówisz serio. Chciałem wiedzieć. Zresztą teraz już znaczenia to nie ma. Realizację jeżeli ktoś dokończy, to dokończy następne pokolenie. Nas już wtedy może nie być:(
PS Najważniejsze, że aktorzy mają się dobrze, na filmiku zamieszczonym u Slawy Krasowskiej na instagramie dziękują po polsku Polakom za pomoc.
I to,że teraz jest tam taka a nie inna,straszna,tragiczna sytuacja,jest w tym wszystkim najgorsze.Nieszczęsna Ukraina :(
Sto procent racji, że nieszczęsna. Tyle, że teraz Polska jest w sytuacji o wiele gorszej. Władimir Władimirowicz zawłaszczając terytorium Ukrainy pozwolił niektórym uciec i rozproszą się po całej Ziemi jak Żydzi zatem jako nacja Ukraińcy będą istnieć. W międzyczasie Europa już się podzieliła, Niemcy opowiedziały się po stronie Rosji. Niemcy też nie mogą przeżyć utraty Śląska i Mazur. Rosja nie ma interesu okupować Polski ale przyłączyć Obwód Kaliningradzki jakoś musi. W razie W. NATO chcąc uniknąć globalnego konfliktu po czyjej stronie się opowie? Jak już coś się zacznie, to wystarczy tylko połączyć te kropki...
Dobrze wiem niestety jaka jest sytuacja i coraz bardziej się tym co się dzieje,niepokoję.Putin ma już status ludobójcy,jednak to nic nie zmienia,w sytuacji Europy i świata.Szkoda.A czas płynie...
Właśnie. Ludobójca jest jednocześnie żywicielem (ropa, gaz, węgiel) zatem jest powszechnie szanowany przez zachód i Europę i tylko delikatnie daje mu się do zrozumienia:"Wołodia, no co Ty? Weź przestań, to nieładnie. Oj, bo nałożymy sankcje!" Obawiam się, że dla zażegnania niepokoju nuklearnego UE przyssana do gazu i ropy, no i NATO poświęcą Polskę (lub Litwę) :(
Polskę i Litwę moim zdaniem.Wszyscy tutaj się boją.Każdy wie,dlaczego zPutinem postępuje się jak z niegotowanym jajkiem :( No powiem Ci,że coraz bardziej jestem tym co się dzieje,przerażona.
No ja też. Szczególnie po tym jak usłyszałem pokrętny wyrok trybunału Haskiego z którego to bełkotu nic nie wynika. Jak już nawet międzynarodowy wymiar sprawiedliwości pęka przed bogatym zbrodniarzem, bojąc się nazwać go po "imieniu" to nic dobrego to nie wróży
A no.Zobaczymy jak się to wszystko potoczy.Widziałeś podziękowanie aktorów grających w Zniewolonej,które wystosowali do Polaków?
Ano nie widziałem, proszę daj mi link. A co do tego jak się potoczy: Jak pewien Wielki Człowiek Niskiego Wzrostu przestanie publicznie wyskakiwać z chorymi "koncepcjami" typu misje pokojowe, to może dobrze się potoczy.Jeżeli się źle potoczy, to w 90% będzie to wynik głupoty polskich polityków
Oto ten f ilmik. https://www.tvp.info/59037484/aktorzy-ukrainskiego-serialu-zniewolona-nagrali-fi lm-do-polakow-wzruszajace-podziekowania-za-pomoc-ukraincom-wideo
I mnie się podoba.W sumie mocno się wzruszyłam.Wierzę że przeżyją,aby grać dalej.Pozdrawiam z Warmii.
No, trudno się nie wzruszyć. To są ludzie, których zaprosiliśmy do swoich domów na 70 godzin a ten filmik warto zachować w zakładce przeglądarki jako pamiątkę albo nawet pobrać na dysk. Myślę też, że to są ludzie nie w ciemię bici i teraz są już bezpieczni, bo bardzo daleko od Ukrainy a nawet Europy pewnie. Pozdrawiam z Kresów