Nurtuje mnie pewna kwestia. Co się stanie z komendantem Ricardo Montero? Jak zginie? Bo przypuszczam, że wszystkie czarne charaktery zginą - gubernator Fernando Sanchez de Moncada i jego ruda córeczka Mariangel, kapitan Pizzaro. Montero często łapie się za skroń. Czyżby scenarzyści uśmiercą go poprzez jakąś chorobę i umrze śmiercią naturalną? To by było nawet fajne ale jakoś w to wątpie. Nie chce mi się oglądać odcinków na youtube bo nie chce sobie psuć zabawy, a ponadto oglądanie Zorro codziennie o 17.00 na PULSIE to moja jedyna rozrywka w ciągu dnia. Ale ciekawi mnie jak skończą te czarne charaktery - tak wię podsumowując gdybyś ktoś już był po całej serii i zechciałby się podzielić informacją to będę BAAAAARRRRDZZZZOOOO wdzięczny. Powtarzam, że nie chcę znać zakończenia a tylko co się przytrafi tym konkretnym osobom :) DZIĘKI za wszystkie odp.
Ricardo Montero zginie w walce z Zorro i wpadnie do stawu pełnego piranii, Mariangel postrzeli śmiertelnie Fernando, który zasłoni swoim ciałem Esmeraldę, sama natomiast zostanie śmiertelnie zraniona nożem przez Olmosa, który również poniesie śmierć z jej ręki. Oboje umrą wpatrzeni w siebie. Niestety nieznam szczegółów odnośnie śmierci Pizarro, wydaje mi się, że on zginie raczej z ręki Montero.