Nagi instynkt przetrwania

Naked and Afraid
2013
6,1 486  ocen
6,1 10 1 486
Nagi instynkt przetrwania
powrót do forum programu Nagi instynkt przetrwania

Bezsens

ocenił(a) program na 6

Oglądam wiele odcinków od lat i w sumie pierwsze co mnie zastanawia: po jaką ch... ci ludzie są nago? Czy to w Afryce, czy na Alasce. Przecież pierwotni ludzie potrafili sobie robić ubrania lub ich ciała był dostosowane do warunków - np. Indianie amazońscy.
I tak jak obserwuję, to ludzie występujący w tym programie, mają zawsze jedną prostacką potrzebę: zaimponować rodzinie i znajomym. Czyli po prostu się dowartościować. Co oznacza, że cierpią na jakieś kompleksy. To już lepiej chyba iść do terapeuty, niż bez sensu zabijać niepotrzebnie dzikie zwierzęta w dalekich krajach. Co za bezsensowny egoizm, narcyzm i bezmyślność.

ocenił(a) program na 1
mordachamordasinski

Podpisuje się pod tym całym sobą.

ocenił(a) program na 1
3140tru

I ja również. Nie mogę patrzeć na to co oni robią. Od razu ścinka drzew na szałasy, które nieraz porzucają i idą gdzie indziej niszczyć kolejne drzewa...zabijają impale, guźce, tarantule, żółwie, wszystko co się rusza. Wyciągają jajka z gniazd, odcinają wężom głowy i dawaj nad ognisko. A ile razy źle oprawili zwierzę i musieli je wyrzucić. Albo postrzelili je z łuku i zwierzę uciekło z połową strzały albo postrzelone (wiadomo, że zaraz zszokowane gdzieś padnie). Ile zwierząt zginęło bez sensu do cholery. Nie rozumiem, nie mogę tego wywalonego ego w kosmos pojąć, a na koniec się z tego cieszyć. Z totalnie błahych powodów - jakie wyżej wymienili komentujący. Bo ktoś chce się dowartościować. Żal dupę ściska. A mnie się chcę płakać. 
A najgorsze, że świat im na to pozwala. Bo h*a warte jest zwierzę i cała reszta, skoro w grę wchodzi hajs.

ocenił(a) program na 3
mordachamordasinski

No jak to po co? Po to żeby ludzi ściągnąć przed ekrany to proste

mordachamordasinski

Prrrttt. 

Tak się właśnie zesrałeś płatku śniegu. 

mordachamordasinski

Bałbym się, że jakieś stworzonko dobiera się do moich orzechów.