PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10037359}

Squid Game: Wyzwanie

Squid Game: The Challenge
2023
4,5 3,4 tys. ocen
4,5 10 1 3424
Squid Game: Wyzwanie
powrót do forum programu Squid Game: Wyzwanie

Wygrała osoba co choć trochę kombinowała.

Niemniej jednak kwalifikacja do następnych etapów w dużej mierze zależała od przypadku, ślepego losu, splotów okoliczności bo ten tamtego wyznaczył do odpadnięcia czy zachował by przeszedł dalej. Nie liczył się większy spryt, umiejętności, inteligencja, dobre serce itp.

Dlatego mam wrażenie, że jakby wylosowali jakiś przypadkowy losowy numerek na początku, który ma wygrać to na jedno i to samo by wyszło.

bart_34

To nie przypadek, a przekręt i ustawka. W scenach na moście czy w półfinale to wyraźnie widać. Zarówno szkło, jak i mrugające światła można było zdalnie odpalać. Może 100% reżyserki nie było, jednak niektóre sceny były do przewidzenia. Szczególnie półfinał.

bart_34

Mam takie same odczucia. Ta gra o ślepy przypadek chociaż w sumie w serialu główny bohater też tak naprawdę przeżył tylko dzięki wielkiemu szczęściu bo trafiał na ludzi którzy mu pomagali już od pierwszej konkurencji. Mimo wszystko brakowało mi takich osób jak przyjaciel głównego bohatera w serialu, który był wybitnie inteligenty i przebiegły. Ja mocno kibicowałem Bree dziewczynie która dowodziła grą w statki i należała do Mensy. Odpadła bezsensownie po rzucie kością.