PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=609389}
4,9 496  ocen
4,9 10 1 496
Afterfall: InSanity
powrót do forum gry Afterfall: InSanity

Jak interpretować według Was zakończenie gry? :)

ocenił(a) grę na 5
Offowy

Sądzę że Alberta tak naprawdę miał rozdwojenie jaźni :)

sjz3

A wyglądał na takiego porządnego, ułożonego faceta, który walczył o rozsądne ideały...

ocenił(a) grę na 5
sjz3

To jedna z teorii, a druga opcja to, że ten sabotażysta załatwił Tokaja i podszył się pod niego, żeby uniknąć kary.

ocenił(a) grę na 5
fire_diablo

Też bardzo możliwe, mimo to wolę wersję z rozdwojeniem jaźni :D Przecież wszyscy mieszkańcy schronu cierpieli na syndrom zamknięcia (nie jestem pewien czy dobrze to nazwałem) zaburzenia osobowości były przecież jednym z objawów tej choroby.

sjz3

Oczywiście, że Tokaj miał rozdwojenie jaźni, jasno wskazują na to pokazywane w trakcie zakończenia nagrania z kamer przemysłowych. Dla mnie zresztą było to nieco zbyt przewidywalne.

Offowy

Rozdwojenie jaźni to najlepsza wersja. Kamery przemysłowe pokazywały sytuacje w których bohater uczestniczył a rozegraly się nieco inaczej ale na jego miejscu był ten gość. Tokaj to ten szczupły typ a łysa wersja to zanikająca dobra osobowość, która walczy o ideały. To w jakiś sposób od Tokaja się zaczęło. Nie wiem skąd ten wirus itp, skąd go dorwał ale on go rozprzestrzenił i zabił wszystkich w schronie ale praktycznie o tym nie wiedział tylko miał przebłyski gdy widzial jego drugą osobowość. Po co to zrobił? Czysty obłęd ok. Ale jak mam rozumieć Potockiego w cieniu stojącego w sali przesłuchań w schronie Pięść? Oba schrony były ciągle w kontakcie?

Paindemonium

Minął niemal rok, więc pewnie niemądrze tak odkopywać, ale co mi tam.
Właśnie przeszedłem, i muszę przyznać, że się wciągnąłem. Odsłuchiwałem nawet te "nagrania" w komputerach i czytałem wszystkie notatki ukryte w grze. Wynika z nich, że pułkownik najprawdopodobniej utrzymywał ścisłe kontakty z Pięścią. Usiłował jednak trzymać to tajemnicy.