Jakiego mi polecacie, która cześć jak do tej pory najbardziej się Wam podobała?
Assassins Creed II bezapelacyjnie najlepsza część. Wiele osób odbiło się od serii przez pierwszą odsłonę... Oczywiście po przejściu AC II, AC Brotherhood a szczególnie AC Revelations na pewno zapragniesz uzupełnienia informacji ,których możesz szukać w pierwszej części bądź tu....
http://pl.assassinscreed.wikia.com/wiki/Strona_g%C5%82%C3%B3wna
Polecam serdecznie całą serię !!!
Ja sugeruję taką samą kolejność jak BrutalPaws:
1. Assasin's Creed 2
2. AC: Brotherhood
3. AC: Revelations
4. Assain's Creed 1
Z tym że pamiętaj iż 2, Revelations i Brotherhood to bardzo, ale to bardzo podobne gry z tym samym bohaterem, a jedynka jest grą niesamowicie wtórą i możne zdecydowanie zniechęcić do siebie po 2-3 godzinach grania.
A ja sugeruje przejść wszystkie części po kolei, od AC 1 do revelations i czekać na 3. Granie wpierw w AC 2, a potem ac 1, to tak jakby zacząć oglądać gwiezdne wojny na 3 części a skończyć na 1 :/
ja zaczęłam od Assassin's Creed II, strasznie się wciągnęłam, niesamowita fabuła i rozgrywka. Bałam się, że już mi się nie będzie chciało w Assassin's Creed I grać i rzeczywiście długo mi się nie chciało, ale jak przeszłam Brotherhood i stwierdziłam, że Revelations jeszcze za drogie to zakupiłam pierwszą część i przeszłam, trochę się rozczarowałam, ale fajnie, że uzupełniłam informacje, fabułę, i że teraz mam kompletny obraz, także jestem chyba za kolejnością jak napisał lupi4477, zacznij od dwójki a gwarantuję, że się wciągniesz strasznie :)
Ja najpierw przeszedłem 3 później 4 a teraz gram w 2 i zdecydowanie 3 i 2 są najlepsze.
A moim skromnym zdaniem Brotherhood jest najlepszą częścią, bo co z tego, ze II ma rozbudowaną fabułę, jak totalnie się na niej zawiodłem? Co z tego, że od początku I i w pierwszej połowie II budowali wspaniały klimat, skoro pod koniec zepsuli mi cała radość z gry? Czary-mary, sraty-taty. Nie podobało mi się to. W Brotherhoodzie przynajmniej skupili się bardziej na misjach pobocznych, rozbudowywaniu gildii asasynów, a nie na głównej fabule. Jestem fanem serii i jestem ciekaw jak dalej rozwijać isę będzie wątek, ale im dalej tym bardziej jestem rozczarowany. Ostatni Revelations to była kpina ze starego dobrego Assassina.
Takie moje malutkie, skromniutkie zdanie.
masz rację, zakończenia są dość rozczarowujące, no może w jedynce jeszcze tak nie wymyślali za bardzo, ale bardziej mi się nie podobało zakończenie w trójce niż w dwójce, może dlatego, że go nie zrozumiałam :)
w każdym razie i tak fabuła bardziej podoba mi się w dwójce, choć rzeczywiście dodatki z brotherhood takie jak gildia czy więcej misji pobocznych zainteresowały mnie, ale nie na tyle żeby przejść grę 4 razy w ciągu miesiąca (jak zrobiłam ostatnio z dwójką) :)
Żeby być w temacie o co dokładnie chodzi w grze polecam zagrać we wszystkie części. Bo np. grając w AC2 możesz za bardzo się przyzwyczaić gdy będziesz chciał wiedzieć co robił jego przodek w AC1. W części pierwszej jest niestety bardzo proste sterowanie, tak więc polecam zacząć od części pierwszej na ACIII kończąc :)
Zaczynaj od dwójki, bo jedynka może cię szybko znudzić z powodu podonych do siebie i pewnym momencie nurzących misji pobocznych. Dwójka jest znacznie bardziej różnorodna i ciekawa.
ja z kolei podtrzymuję opinię grania po kolei - 1 część może i jest słaba pod względem grywalności, ale za to klimat wg mnie ma najmocniejszy. 2 jest super, chociaż moim zdaniem brotherhood i revelation przebijają ją, moze nie pod względem fabularnym (revelation) ale na pewno pod względem grywalności (brotherhood).
Generalnie najmocniejsze atuty każdej z części:
I - klimat i fabuła
II - umiejscowienie i połączenie z fabułą poprzedniej części
III - GRYWALNOŚĆ i klimat
IV - klimat, ale fabuła jakoś w tle... no i zbroje zajebiste :D
Ja osobiście polecałbym w takiej kolejności
1. AC 2
2. AC: Brotherohood
3. AC 1
4 AC: Revelations
AC 1 po Brotherhoodzie ? Cóż wydaje mi się że lepiej zagrać w AC 1 przed revelations żeby poznać ogólną historię Altaira gdzie w Revelations są pokazane dalsze losy Altaira po zakończeniu AC 1
Ja również planuje kupić gre. Trochę boje się o jakość jedynki. Gram na PS3 na TV LCD 42 cale. Do tej pory kupiłem i ukończyłem Red Dead Redemption, Uncharted 2 i 3. Czy pierwsza część Assassina nie będzie szokiem dla moich oczu?
No już nieprzesadzajmy 1 część nie jest zła jest bardzo dobrą grą tylko problem polega w niej na tym że po pewnym czasie zaczyna być monotonna a graficznie też stoi na dobrym poziomie jakby niepatrzeć gra ma już z 5 lat
zaczac od AC przez AC2 AC:B do AC:R i poczekac na AC3 :)
AC - swietny pomysł na scenariusz, swietna lokacja(okres krucjat my favourite), przygotowanie do egzekucji, pickpocketing, podsluchy, sandbox ect., jak na wymogi 2007 gra przednia:)
AC2 - nowy bohater i jego historia.
AC:B - crossbow!!!
AC:R - ciutek rozczarowania, ale gra dobra