PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605965}

Baldur's Gate II: Cienie Amn

Baldur's Gate II: Shadows of Amn
2000
9,0 9,6 tys. ocen
9,0 10 1 9634
Baldur's Gate II: Cienie Amn
powrót do forum gry Baldur's Gate II: Cienie Amn

Baldur's Gate 3!!!

ocenił(a) grę na 9

Panie i Panowie, oficjalnie potwierdzono że trwają prace nad trzecią częścią tej legendarnej gry! Pracuje nad nią studio Beamdog, założone przez wieloletniego pracownika Bioware. Mam tylko wielką nadzieje że twórcy zdają sobie sprawę że tytuł, który zdecydowali się odświeżyć, jest uznawany przez wielu za najlepszą serię RPG w historii! A więc to automatycznie zobowiązuje do tego, aby trzecia część okazała się przynajmniej GODNA, dwóch poprzednich. Bo o o tym aby je przebiła, chyba nawet największy optymista nie śni. Osobiście, mam więcej obaw niż nadziei, ale mam nadzieję że zostanę mile zaskoczony. Pozdrowienia dla wszystkich fanów i fanek.

tsw90

Pewnie wyjdzie jak z Falloutem 3. ;D

ocenił(a) grę na 10
tsw90

Aż mnie ciarki przeszły jak trafiłem na artykuł o tym, że być może powstanie BG3 :) Can't wait!

tsw90

Boję się tego. Tron Baala był mega ale... Neverwinter - okay... Może wróci rzuty izometryczny? Przecież nie może być to jakiś dragon age albo wow. Dubbing będzie bardzo ważny w polskim wydaniu. Przyzwyczaiłem się, że bg polskie ma lepsze udźwiękowienie, niż oryginalne.
Możesz zarzucić źródłem informacji?

ocenił(a) grę na 9
Koshara

http://gry.interia.pl/pc/news/powstaje-nowy-baldurs-gate,1766618,4045 jednak zagalopowałem się z tym oficjalnym potwierdzeniem. Są to na razie tylko spekulacje, ale prawdopodobnie prawdziwe.

tsw90

Według mnie to nie będzie klapa , ale zobaczymy co z tego wyjdzie

ocenił(a) grę na 10
GarvinSitho

Najpierw mają odswiezyc BG1 i 2 i dodac troche questów, za BG3 biorą się potem. To pierwsze ma wyjsc w wersji elektronicznej(do ktorej nie jestem przekonana choc wiem ze jest ekologiczna i w ogóle, eh..) juz w te wakacje.

TakaJedna93

Moze sie przekonam do kupna , ale napewno nie bede zamawial pre-ordera. Zrobilem tak z Dead Island i wyszlo jak wyszlo , czyli pieniadze poszly w bloto.

ocenił(a) grę na 10
GarvinSitho

Ma to kosztować (jak zapowiedzieli twórcy) nie więcej niz 10 dolarów. A zatem cena 30 zł bedzie przystepna. z Tym ze dystrybucja ma byc elektroniczna. No i nie wiadomo co z polskim dubbingiem.

ocenił(a) grę na 10
TakaJedna93

Trzeba zmienić sprzęt ;)

ocenił(a) grę na 10
Galeon

Dlaczego?

ocenił(a) grę na 10
TakaJedna93

bo mam za słaby teraz

ocenił(a) grę na 10
tsw90

Sprowokowaliście mnie do zabrania głosu tym newsem :) Osobiście myślę, że informacja o Baldurs Gate 3 jest całkowicie nieprawdziwa. Od lat ta gra nie powstawała głównie dlatego, że Atari, Bioware i reszta nie mogli się porozumieć co do praw autorskich. Dlatego też kiedy powstało Dragon Age Bioware mówiło, że nie powstanie kolejna część Baldura i że "smoczy cykl" jest jej duchowym spadkobiercą. I teraz cudownie gra ma wyjść produkowana jeszcze przez właściwie nieznane studio ? Nie wierzę, że ktoś pozwoliłby im zrobić tą grę i podpisywać ją "Baldurs Gate3" Nie wykluczam, że może kiedyś w odległej przyszłości gra jednak powstanie, ale nie wierzę, że to jest jej zapowiedź.

ocenił(a) grę na 10
Reven_4

Tylko ze to juz zostało oficjalnie potwierdzone, iz w wakacje 2012 wyjdzie BG EE(remake BG starych). Zapewne od zainteresowanie BGEE bedzie zalezało powstanie BG3, o którym mowa. Udało się zebrać do kupy wszystkich od praw autorskich, toteż mozna robić najpierw 'remake' istniejących juz baldursów.

ocenił(a) grę na 10
TakaJedna93

http://baldursgate.com/ :)

ocenił(a) grę na 10
TakaJedna93

Rzeczywiście BGEE zostało zapowiedziane, ale BG3 wiele razu już była zapowiadana przez różne serwisy, oczekiwana i do tej pory nic z tego nie wyszło. No ale ja również nie jestem na "nie". Może kiedyś się doczekamy.

ocenił(a) grę na 10
Reven_4

No ale skoro w koncu oficjalnie sie wzieli za BG i zebrali ludzi od praw autorskich do kupy to jesli to BGEE bedzie dobre, bedzie sie dobrze sprzedawac i zdobywac popularnosc a Ci od praw autorskich nie zaczną się kłócić, to moze ich nieoficjalne zapowiedzi o BG3 staną się oficjalne. Jesli powstałoby BG3, chcialabym, aby była to dalsza historia naszego bohatera, nie jakies luzne opowiązania fabularne, ale główny bohater inny.

tsw90

Świetnie , Cudownie, Wysmienicie !!!