PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605965}

Baldur's Gate II: Cienie Amn

Baldur's Gate II: Shadows of Amn
2000
9,0 9,6 tys. ocen
9,0 10 1 9634
Baldur's Gate II: Cienie Amn
powrót do forum gry Baldur's Gate II: Cienie Amn

Wiecie, ze powstaje Baldurs gate 2 na silniku Dragon age?

http://www.gamersnexus.net/bgr-home
http://www.youtube.com/user/bgredux?feature=chclk

Ja sie moge sie doczekac.
Osobiscie tez chcialabym, aby powstal film na podstawie Baldurs Gate 2, taki naprawde porządny, jak władca pierścieni ;) Co o tym sądzicie?

ocenił(a) grę na 10
TakaJedna93

Świetne! Obejrzałam te filmiki na yt i muszę ściągnąć pierwszy rozdział:) Coś niesamowitego, wszystko dokładnie odwzorowane:)
A co do filmu to czekam na taki od 11 lat...Może w końcu powstanie:)
Kogo byście widzieli w rolach głównych?

ocenił(a) grę na 10
ithyphallic90

Ja juz gralam w BG2 lochy Irenicusa na DA:O i przyznam, ze naprawde swietne! polecam ;) ale nie pamietam juz, gdzie jest link do sciagniecia, ale chyba wlasnie na serwisie gamenexus.
Hm. Moim zdaniem Jaheire mogłaby zagrać Cameron Diaz. Ogólnie nie znam wielu aktorów, nieczęsto oglądam filmy, ale chetnie zobacze propozycje innych ;)

ocenił(a) grę na 10
TakaJedna93

Jeszcze zalezy kogo by wziac do glownych rol, bo przeciez nie wszystkich. Mysle jednak, ze Jaheiry, Minsca, Imoen i Yoshimo zabraknac nie moze. Sadze ze Nalia jest tez ciekawa postacia, z kolegi nie lubie bardzo Anomena.

ocenił(a) grę na 10
TakaJedna93

Ja właśnie najbardziej za Nalią nie przepadam, wg mnie to nudna i słaba postać..A nie może zabraknąć jeszcze Edwina, Viconii no i Korgan by się przydał:) Co do aktorów to w roli Goriona widzę Seana Connery:)

ocenił(a) grę na 10
ithyphallic90

No jesli chodzi o bohaterów nie związanych ściśle z fabułą, to kazdy bedzie mial inne podejscie i bedzie typowal inne postacie :P Ale ta czworka z ktora wedrujemy przez Lochy Irenicusa jest, tj. bylaby nie do wywalenia :)Viconia nie gralam wiele, ale faktycznie ciekawa postac. Natomiast Nalie lubilam od poczatku, kiedy 1 raz gralam. Na pewno tez film nie objal by wszystkich wątków pobocznych i mysle, ze druzyna musialaby sie rozdzielic, by jakos akcja dziala sie na 2 plaszczyznach, albo i trzech, taka retardacja no i zeby bylo ciekawiej i zeby kazdy byl wazną postacią. Natomiast co do watkow pobocznych, mysle ze nie moznaby ominac Fikraga, driad, Zamku Nalii. Mysle tez, ze ciekawiej byloby, gdyby w filmie to zlodzieje cienia pomagali glownej bohaterce(lub bohateowi, choc wolalabym bohaterke:P), nie Bodhi. A jaki aktor pasowałby do roli Imoen? Tez ja polubilam :) ogolnie nie lubie tylko Anomena bo jest taki malo meski i wkurzajacy i Aerie, ona to w ogole taka plastikowa jest brr. I te jej teksty w polskim dubbingu brzmia tak wkurzajaco np 'nie dam skrzywdzic moich przyjaciol' albo ze jest szybka niz costam szybkołapy :D

ocenił(a) grę na 10
TakaJedna93

szybsza*

ocenił(a) grę na 10
TakaJedna93

Proszę... Proszę... Rozumiem że ciekawe jest snucie domysłów, ale cóż musieliby zacząć od części pierwszej, inaczej jak dla mnie się nie da. Gra jest na tyle rozbudowana że zrobienie jej jest rzeczą naprawdę wymagającą wielu wysiłków, nie wyobrażam sobie po prostu tego, mój umysł nie jest w stanie pojąć jakby to mogło zostać "streszczone" Ale jeśli miała by powstać to już trylogia tak jak jest w oryginale, prawdę powiedziawszy widziałbym w tym bardziej drugiego władcę pierścieni trochę.... Nie żebym był pesymistą jak Xan ;) Ale to musiałaby być naprawdę wielka produkcja z ogromnym zaangażowaniem i środkami... W przeciwnym wypadku może wyjść z tego po prostu kataklizm... Jakkolwiek patrzę na Baldur's Gate 2 życie nauczyło mnie że taka zabawa z przenoszeniem Gry do innej gry za wiele nie daje... Nie zostanie ukończona, a jeśli tak to w bardzo wolnym tempie... I grafika 3D.... Niestety ale nie przemawia ona do mnie.... rzut izometryczny jest dla mnie czymś... pięknym, nie wiem jak mogli by oddać klimat, te wszystkie lokacje, żeby oddawały to co czuje(Cóż za ekspresja).... Ale jak do tej pory po prostu zostaję przy rzucie izometrycznym ;) Hmm Późna już pora, zaczynam pisać bez składni... Jutro dokończę moje myśli przewodnie...

ocenił(a) grę na 10
elminsteraumar

Juz nie tworza gier w grafice, w jakiej stworzono BG, wiec chyba musisz sie przyzwyczaic:) mi w 3d podoba sie chyba nawet bardziej, niz w tej starej grafice, ale ze jestem do niej przyzwyczajona, to tez mi sie podoba.
owszem, pewnie stworzenie BG2 na silniku Dragon Age długo potrwa, ale ta gra jest tak wciagajaca, ze autorzy mysle, dokonczą :P Co do filmu, owszem, powinny byc na niego porzadne srodki, porzdny rezyser i aktorzy. Natomiast mysle, ze pominięcie wielu pobocznych wątkow nie byloby problemem, bo wiele watków nie ma wiele wspolnego z fabuła jak np. wieza straznika, wzgorza umar czy Targowo, albo gaj druidow. W jedynce natomiast juz nie pamietam pobocznych wątkow bo przechodzilam ją tylko raz, jak mialam z 13 lat i gralam w to strasznie znudzona. Te kopalnie koboldow i w ogole, dla mnie to bylo meganudne:P potem ta knieja otulisko i inne. W kazdym razie, bylabym bardzo zadowolona gdybym sie dowiedziala, ze kręcą na porządnie film oparty na baldursie. Byloby super po prostu. Oby tylko główną postacią byla kobieta:P

ocenił(a) grę na 10
TakaJedna93

Wiem że nie Tworzą... rzut izometryczny już staje się legendą... Natomiast jak można grać tylko jeden raz w pierwszą część? Proszę Cię.... ;) Nie są to może najciekawsze miejsca, ale jak dla mnie w 1 części cała sytuacja i fabuła jest o wiele bardziej... tajemnicza? Przyjemna... początki zawsze są piękne ;)

ocenił(a) grę na 10
elminsteraumar

Coz, mysle tak moze tez dlatego, ze najpierw gralam w dwojke, potem jedynke. Nie martw sie, przejde ją jeszcze kiedys 2 raz, ale nie sadze, ze zmienie zdanie, dwojka ma na pewno ciekawsza fabule. Tak w ogole http://www.gamersnexus.net/bgr-home/711 zobaczcie :P zrobilii juz dzielnice mostów(wczesniej pokazywali tez slumsy, dzielnice rządową i ścieki tj. kanały no a Lochy Irka maja juz cale, bo mozna sciagnac i zagrac:) pzdr.

ocenił(a) grę na 10
TakaJedna93

http://www.youtube.com/embed/N0Zss75VFLc zobaczcie :D