PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605965}

Baldur's Gate II: Cienie Amn

Baldur's Gate II: Shadows of Amn
2000
9,0 9,6 tys. ocen
9,0 10 1 9635
Baldur's Gate II: Cienie Amn
powrót do forum gry Baldur's Gate II: Cienie Amn

No właśnie. Jaki jest Wasz ulubiony charakter? Prawopodobnie wiele osób gra różnymi charakterami, możecie wpisać wszystkie, ale koniecznie podkreślcie ten ulubiony. Możecie tez uargumentować dlaczego najbardziej lubicie taki, a nie inny.

Ja kiedyś we wszystkich rpgach preferowałem praworządnie dobry, ale niedawno stwierdziłem, że jest on bardzo ekstremalny i przerzuciłem się na neutralnie dobry. Ale niewykluczone, że kiedyś powrócę do paladynów i krzyżowców zwlaczających za darmo wszelkie zło.

Neutralnie dobry - ponieważ jest on bardziej indywidualny. Można bohatera troszkę kreować, nie ogranicza on tak bardzo jak praworządnie dobry. Daje więcej swobody, ale jednocześnie równiez nakazuje szlachetne i wspaniałomyślne czyny. Postacie te nie wyróżniają się też tak bardzo spośród tłumów, co pasuje mi do moich postaci.

Nie wyobrażam sobie grania wszelkimi złymi postaciami (jak można czynić zło?), a także neutralnymi, bo te mają tendencje do czynienia zła. Wyjątkiem może prawodrządnie neutralny, ale jest to chyba najnudniejszy charakter.

Wpisujcie Wasze ulubione charaktery :)

ocenił(a) grę na 10
Piotrek4

Ja zawsze grałem i gram postaciami o charakterze neutralnym ... chaotyczny neutralny, chaotyczny zły lub dobry ale nigdy nie grałem i grać nie będę postaciami o charakterach praworządnych dobrych.
Do tychże charakterów zawsze dochodzę szlachetnymi i wspaniałomyślnymi czynami.

ocenił(a) grę na 10
tomucho77

Mój ulubiony to chaotyczny neutralny i chaotyczny dobry. Nie lubię praworządnych charakterów, nie lubię takich ludzi w ogóle :P Za to chaotyczne postacie jak najbardziej, sprzeciwiają się autorytetom, są nieprzewidywalne i robią to co uznają za słuszne. Złymi postaciami rzadko gram, bo jakoś nie mam sumienia do tego...

ocenił(a) grę na 10
ithyphallic90

Dlaczego nie lubisz praworządnych? Praworządni dobrzy poświęcają całe swoje życie za ganianiem za złem. To są w sumie takie aniołki.
Praworządność ma swoje ogromne zalety, przede wszystkim jesli chodzi o grupy i społeczności.

No, ale fakt. Pewnie więcej graczy preferuje postacie chaotyczne. Za to, że gra się nimi niesamowicie swobodnie.

Też się zgadzam. Nie miałbym sumienia grać złym. Aczkolwiek Twoja postać chaotyczny neutralny toż to też kawałek skurczybyka. Taki przekupny i w ogóle.

ocenił(a) grę na 10
Piotrek4

Nie lubię praworządnych, bo taki charakter jest totalnie przeciwny mojej naturze, uleganie autorytetom, ślepa wiara w prawo, to nie jest fajne...O ile jeszcze praworządny dob

ocenił(a) grę na 10
ithyphallic90

Nie da się posta edytować więc dopisze tu resztę:P

Praworządny dobry paladyn ujdzie( najlepiej z Karsomirem), ale taki praworządny zły to tyran i sadystyczny inkwizytor:) Taki charakter kojarzy mi się z indoktrynacją i społeczeństwem jak z roku 1984 Orwella :)

A taki chaotyczny neutralny to nie sądzę, żeby kogoś z premedytacją skrzywdził, raczej prędzej trochę wykorzysta:)

ocenił(a) grę na 10
ithyphallic90

Można edytować tylko trzeba przeładować stronę.

ocenił(a) grę na 10
Piotrek4

Ja zazwyczaj grałam chaotycznym dobrym, ostatnio ze względu na klasę postaci i dostępny w BG1 ekwipunek gram postacią chaotycznie neutralną. Gram magiem z jednym poziomem wojownika i niestety w BG1 są aż trzy szaty neutralnego arcymaga, a tylko po jednej złego, czy dobrego. A że w mojej drużynie jest czworo magów, kapłan i druid, więc zmuszona byłam do zmiany charakteru na neutralny chaotyczny. Oczywiście postać do BG2 kreuję w BG1 i gram w obie gry jedna po drugiej. a charakteru postaci zmienić nie można.
A teraz uzasadnienie, dlaczego gram postacią chaotyczną, ponieważ moja postać ogólnie jest dobrą duszą, skorą do pomocy,a le jak ktoś mi się nie podoba (czyt, jest za niego sporo expa/ ma fajne przedmioty) to go ubijam. Wiem, że wygląda to na wyrachowanie, ale moja postać ma po prostu zmienne nastroje :) Ponadto w drużynie mam postacie, dobre, złe i neutralne, wiec gdybym była tylko dobra, czy praworządna dobra, to by nie pasowało :)
Postacią złą ciężko grać i trzymać się tego zła, bo gra kimś dobrym jest korzystniejsza. Od wysokości reputacji zależą nagrody za wykonanie zadań, a także zdobywany ze questy exp.

ocenił(a) grę na 10
Piotrek4

Najlepsza postac to dziki mag. Spróbujcie przejść jedna postacia - niezłły odlot :)

ocenił(a) grę na 10
123mack321

Fakt ale ta postać jest nieobliczalna i np.podczas walki z wrogiem może mu odbić i zaatakować swoich współtowarzyszy.

ocenił(a) grę na 10
tomucho77

dlatego trzeba czesto wsiskac f5 :))

ocenił(a) grę na 10
Piotrek4

chaotyczny dobry for ever