PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605965}

Baldur's Gate II: Cienie Amn

Baldur's Gate II: Shadows of Amn
2000
9,0 9,6 tys. ocen
9,0 10 1 9635
Baldur's Gate II: Cienie Amn
powrót do forum gry Baldur's Gate II: Cienie Amn

Polecam poszukać w Internecie poradnik w Instalacji modów do BG2 "Big World" oraz BG Tutu. Po zainstalowaniu dostajemy niemal kilkakrotnie więcej przygód co zapewnia zabawę na kilka miesięcy (naprawdę!). Ja zacząłem w zeszłym roku i (co prawda z przerwami) jeszcze nie ukończyłem sagi. Naprawdę warto!

ocenił(a) grę na 10
lord_of_angmar

Te mody są jakieś porządne, czy tania amatorka ?
Są w polskiej wersji jezykowej ?

ocenił(a) grę na 10
Bloodbane

Odwiedźcie polską stronę "Wieża Ramazitha". Tam jest modów od groma i jeszcze ciut, bardzo mocno zmieniają zarówno mechanizmy rozgrywki, jak i fabułę.

ocenił(a) grę na 10
Vesslan

Tylko żeby jej nie psuły ;)
Z modami mam za sobą różne doświadczenia.

Swoją drogą jaki jest mod "The Darkest Day" dodający kilku np'ców ? Jest już polska wersja ? Warto się za nim uganiać ?

użytkownik usunięty
Bloodbane

Są "amatorskie" mody, które nieco psują grę - są niezbalansowane i zwyczajnie głupie.
Ale równie dużo jest profesjonalnych produkcji, które tworzą z oryginałem naprawdę niesamowitą całość. Polecam poszperać, można znaleźć wszystko w polskiej wersji językowej.
Trzeba jednak mieć na uwadze, że wiele modów bardzo utrudnia grę. Takie tytuły jak "Tactics", "Battles", "Redemption" i "Ascension" zdecydowanie nie są polecane początkującym graczom. Ale jeśli poziom "szaleńczy" nie jest już dla Ciebie problemem w przejściu gry, gorąco polecam. Zabawa z mnóstwem satysfakcji.
Jednak w przeciwnym wypadku nie dasz rady wyjść z Lochów Irenicusa ;)