PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606182}
8,3 17 tys. ocen
8,3 10 1 17224

Batman: Arkham Asylum
powrót do forum gry Batman: Arkham Asylum

Gra tylko dla fanów.

1
pachomir

Nie prawda, zaczynając AA nie lubiłem Batmana, miałem zerowe pojęcie o uniwersum i to właśnie dzięki grze wiem teraz dużo więcej i zajarałem się dzięki niej filmami Nolana...

Nie tylko dla fanów :P

Popieram, Batmanem interesowałem się jak byłem dzieckiem i oglądałem o nim kreskówki na Cartoon Network. Później raz na jakiś czas oglądałem jakiś film o nim czy coś ale nie zawsze. Kiedy wyszedł "Dark Knight" to zacząłem się interesować bardziej, ale kiedy już zagrałem a AA to już mnie wchłonęło.

Nolan to gówno... stare batmany lepsze :p

KulturalneOcenianie

Filmy Burtona, Batman: The Animated Series, twórczość Nolana oraz Gotham to jest to co uwielbiam. Nie zapominając oczywiście o grach hehe. ;)

KulturalneOcenianie

Idiota.
Stare Batmany Batman i Robin to istne gówno, z Valem nie oglądałem, Powrót batmana, jest nudny i Batman dobry.
Stare batmany są bardziej zrobione jak w komiskach.
Nowe batmany- Wszystkie arcydzieła.
Realistycznie zrobiony i bardzo dobrze zagrany przez aktorów.

spilperg

Bo wiesz, Batman to w końcu postać KOMIKSOWA...

Nolan zaś w większości kompletnie wypaczył charakter postaci, m.in. robiąc z Barbary Gordon... żonę Jima. No faktycznie "arcydzieło".

Poza tym, skoro nazywasz idiotą osobę, która wyraziła opinię odmienną od Twojej, to sam na ten tytuł zasługujesz. Mam nadzieję, że nie muszę Ci tłumaczyć, dlaczego.

pachomir

Nie jestem fanem DC Comics, lecz Batman mnie urzekł. Walka FreeFlow to coś pięknego, combosy same się wbijają i kontry. R.E.W.E.L.K.A

pachomir

ja nie jestem fanem, a gra jest po prostu świetną grą akcji z ciekawą fabułą, świetnym systemem walki itd.

pachomir

Czyli że co?

pachomir

Ja tam postaci Batmana w ogóle nie lubię, ale o dziwo gra jest bardzo dobra.
Przyjemna walka, ładna lokacja i interesująca historia walki z psycholami :)
Na wielki plus oczywiście idzie to że w grze mamy sporo informacji o samych przeciwnikach z jakimi przyjdzie się nam zmierzyć, albo o bohaterach. Daje to jakieś uświadomienie nas o całej sytuacji. Bez tego by było trochę pusto dla laika.

pachomir

Masz rację, tylko dla fanów. Dobrych gier.

Madoq

:)

pachomir

Co w tej grze jest nie tak, że jest tylko dla fanów. Chyba, że ci chodzi o fanów dobrych gier to się zgodzę. Dlaczego tylko 4/10?

pachomir

Według ciebie może tylko dla fanów ale nie tylko fani Batmana grają w tą grę wiec to jest twoja subiektywna ocena która za bardzo nie jest prawdziwa .

wort801

Jak moja (subiektywna) ocena może nie być prawdziwa idioto?

pachomir

Czy ja ciebie obraziłem ?? chodziło mi że większość uważa inaczej

pachomir

Naprawdę nie doceniłeś kunsztu i oldschoolowego podejścia gry? Niemożność zbadania części obszarów z racji na nieposiadanie pewnych gadżetów, możliwości wracania potem do danych lokalizacji, konieczność szukania wymyślnych przejść, by móc grać dalej... To moja pierwsza gra od wielu, wielu lat, w której musiałem sięgnąć po gameplay na youtubie, bo utknąłem w pewnym miejscu, nie wiedząc gdzie iść. Dorzućmy do tego częste niejako stanie w miejscu, by głowić się nad zagadkami. Gra, która łączy wyborne, oldschoolowe podejście ze wspaniałą mechaniką i grafiką współczesnych możliwości. Czego chcieć więcej?